Reklama

Reklama

Školní nářez

  • Velká Británie Slaughterhouse Rulez (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte v elitní internátní škole, ve které jsou chlapci i dívky pod přísným dohledem učitelů vedeni k budoucímu úspěchu, uznání i volbě vhodného protějšku. Starobylý svět tradic a pevných zásad se ale oklepe v základech a to doslova když půdní otřesy vyvolané kontroverzní těžbou v místním vzácném lese vytvoří závrt a uvolní tak hrůzu nepředstavitelných rozměrů. Nastaly nové pořádky, ve kterých žáci, učitelé, ani ředitelka školy nemají jinou možnost, než se pustit do krvavé bitvy o přežití. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (65)

drake31 

všechny recenze uživatele

Jedným z najväčších problémov Slaughterhouse Rulez je, že film až príliš často vyznieva ako nepodarená pocta Cornetto trilógii. A to je škoda. Je to však chýba produkčnej spoločnosti Stolen Picture, ktorá je dielom Pegga & Frosta? Alebo Crispian Mills si len potreboval nájsť vlastný štýl a tvorcovský hlas. Ak by ho našiel, výsledok mohol byť lepší ... možno. Hovorím možno, lebo základy nie sú zrovna najpevnejšie. Spadá tu réžia, efekty čas od času. Scenár rozhodne nie je najoriginálnejší či najvtipnejší, a tak často mnohé momenty nemajú potrebný dopad. Je to obzvlášť očividné, keď niekde v polovici filmu, vznikne konflikt medzi dvoma hlavnými hrdinami. Tento konflikt vyeskaluje extrémne rýchlo a nezanechá žiaden dopad - obzvlášť ten emočný o ktorý malo ísť. Čo mňa osobne držalo pri živote, bola charizma prítomného cast, príjemná atmosféra, či prostredie Stowe school - ktoré žiaľ nebolo využité do plného potenciálu. Gore funguje, no nejedná sa o nič extra špeciálne. Slaughterhouse Rulez neurazí, neoslní, a len tak ubieha. Za kino by som neplatil, radšej by som počkal na streamingové možnosti. Čo však s radosťou odporučím je Attack the Block - podobný film, lepší film, a film s minimálne desaťkrát coolovejším monštrom. 2.5* P.S. Hermione Corfield je tohto týždňová filmová crush ♥♥♥ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se. bohužel, těšil, navnadila mě má oblíbená dvojice Pegg/ Frost a těšil jsem se na podobnou ujetost jako byl snímek Hot Fuzz, ale těžce jsem narazil. Dobrého humoru bylo pomálu (jen občasný záblesk), scénář nestál za mnoho, a až příliš často se o mě pokoušela nuda. Dvě hvězdičky jsou tedy až příliš vysokým hodnocením, ale jednu jsem musel dát jen za Michaela Sheena. ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

První polovina je hororová komedie udělaná dobře. Druhá polovina je hororová komedie udělaná špatně. Vlastně to působí, jako by každá měla úplně jiné tvůrce, jak jsou stylově odlišné. Zatímco začátek jede pomalejším tempem a přináší dost tajemna a stupňovaného napětí, konec je krvavá řež neobratně imitující Edgara Wrighta. Naštěstí ale i ta neobratná imitace Edgara Wrighta je pořád hravá a zábavná, takže pozornost udrží, ačkoliv někdy jsou pokusy o humor absurdně silené. Jenom už je o dost míň zručně napsaná. Ostatně i vývoj postav si to zajímavější odbude kolem padesáté minuty a později sice přijdou jedna dvě pozdržené pointy, už ale vyloženě jako vyvrcholení vtipu a zbytek, se kterým si Mills nevěděl rady, poněkud antiklimaticky vykydlí. Pegg a Sheen jsou ale fajn, otrávený Asa Butterfield tomu naprosto kraluje a krtkoobludy vypadají fakt dobře (i když mě trochu zklamaly, protože z traileru to vypadalo na klasičtější hororový výtah). Slither, Attack the Block nebo irští Grabbers jsou lepší, ale tohle rozhodně žádná tragédie není – ačkoliv to z upoutávek vypadalo podstatně líp. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský snímek „Školní nářez“ – což je zase jeden český název, který je trochu mimo a nedává moc smysl – je filmem, který sice chce být hororový, ale tak, aby to bylo přístupné pro všechny. Takže tu více než hororu najdeme komedie a pak také fantasy, což se tak trochu dalo čekat. Ta škola prostě připomíná trochu Bradavice, i když o magii jde jen malinko. Dospělí v tom nic moc nenajdou, jestli to bude bavit děti si také nejsem jistý. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Krvavá košile šitá z látky přímo pro mne utkané…..ale tak úplně se netrefila velikost. Studentská dramedie s nádechem elitářství, trojkombinace Sheen-Pegg-Frost a pak se rozjede šílená béčkojidní hra o přežití….tohle by mne přeci mělo uspokojit, jako prostitutka v nejlepší formě. Tak proč ty závěrečné rozpaky? Tak trochu bez šťávy, tak trochu déle se čekalo na akci, tak trochu bez vtipu, tak trochu moc obyčejné, tak trochu tuctové a tím pádem tak trochu na jedno použití. Čekal jsem víc. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve škole Stowe School, která se nachází poblíž Buckinghamu v Anglii. (MeanWhile)
  • Píseň „Love in Separation“, která zazní asi v polovině filmu, se dostala i na poslední album skupiny Kula Shaker z roku 2022 „1st Congregational Church of Eternal Love and Free Hugs“. (thoreau)

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama