Reklama

Reklama

Fakta vítězí

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2017

Účinkují:

Patrik Kořenář

Obsahy(1)

Může být očkování nebezpečné? Existovala Atlantida? Byl Ježíš Kristus skutečnou historickou postavou? Patrik Kořenář zve diváka na dobrodružnou cestu hledání a ověřování zdrojů informací. (k109)

Recenze (11)

dan4815 

všechny recenze uživatele

Bravo. Oproti Zvědátorům má Kořenářův "pořad" klidnější přednes informací divákům. Rota je příliš otravný a egocentrický, někdy mi to přijde spíše o něm než o tématech. Kořenář má naopak touhu přednést divákům co nejvíce informací a to tak, aby tomu rozuměli. Oproti společnému pořadu, kdy oba dělají velmi často zásadní chyby, je tento formát, kdy se Patrik připravuje a poté natáčí, daleko lepší a informačně přesnější. Snaží se poukázat na problematická témata a dívá se na ně z obou pohledů - jako člověk s "ezo" minulostí má větší přehled o tom, jak "ezo" témata vyvracet. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Skvělý pořad. Konfrontace informací o zajímavých tématech nebo historických momentech s jejich ověřitelností je originální formát. Detailní analýza zdrojů umožňuje třídit fakta od neověřených tvrzení a ve výsledku k tématům vytváří maximálně relevantní a objektivní obsah bez skepse nebo snahy o senzaci. Za každou epizodou musí být strašně práce², vždy ale stojí za to, protože k diskutovaným tématům jsou Fakta ta nejhodnotnější tvorba nejen na YouTube. Keep going! ()

honajz

všechny recenze uživatele

Zatím nehodnotím. Viděl jsem díl o Ježíši a zklamal mne. Ono záleží, komu poskytnete sluchu. Existují ateističtí vědci, kteří zveličí kdejakou drobnou nesrovnalost, a existují kreatistioničtí vědci, a ti zase snesou důkazy z jiného ranku, jež budou celkovou myšlenku podporovat. Tady se pracuje jen s jedním typem důkazů, a to ateistických vědců (chybí tedy i to za b), důkazy protistrany). Navíc pro třísky (schválně píšu třísky, ne stromy) nevidí autor les. Stavět kritiku evangelií na drobných odchylkách jako název města... sorry, vy si vzpomenete, jestli jste předloni na výletě šli do Pelhřimova kolem Vlásenického rybníka, Stráže, Medenice nebo kolem Kulíkova rybníku? Asi ne. Stejně tak se dělají testy pozornosti na policejních akademiích, kdy figurant/ka vtrhne během přednášky do třídy, něco provede a zmizí. A žáci mají za úkol sepsat vše, co si pamatují - jednotlivé popisy se také liší. Jestli takto neobjektivně, kdy si autor vybírá jen to, co se hodí k jeho světonázoru, postupuje pan Kořenář i u dalších videí, nechci je vidět. Chci znát objektivní fakta, nezatížená vlastním názorem - ze všech stran a z mnoha úhlů, i z těch, které autorovi nevoní. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Je fascinujúce ako kadejaký dnešný "vzdelanec" dokáže vyplodiť znôšku "faktčekingu" a vydávať ju za nepriestrelnú pravdu. Neuveriteľné. (4.1.2022) ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Ve světě, kde jsou lidi schopni věřit tomu, že je Země plochá, jsem rád za každý pořad, který se rýpe v nejrůznějších nesmyslech a snaží se je podrobovat kritické analýze. Přesto ale za zatím nejlepší díl považuju nekonspirační, ale zato hodně mrazivé povídání o Ďatlovově výpravě. (1 349.) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jenom jeden díl, a to o Black Knight satelitu. Za ten díl samotný bych bez váhání dal 5*, ale celkově těch 5* zatím dávat nebudu. Až uvidím víc dílů a utvrdím se v tom, že kvalita je stejná, tak to hodnocení pak změním. Výše zmíněný díl se mi ale líbil hodně - Patrik Kořenář (předem říkám, že vůbec nevím kdo to je) zde podával důkazy a zprávy uvěřitelně, přednes má taky zajímavý a k tématu snad našel všechny možné zprávy, co šly najít (a taky mu to muselo dát práci), takže s tím jedním dílem jsem spokojený. Až někdy uvidím víc, připíšu víc. Zatím Lepší 4* ()

L'Alpagueur 

všechny recenze uživatele

Nejkvalitnější populárně vědecký pořad, který lze v českém virtuálním prostoru nalézt. Patrik Kořenář vždy vysvětluje záhady racionálně bez ohledu na konspirační teorie. O vysoké úrovni svědčí i výběr hostů, například pana profesora Jaroslava Flegra, který jako jediný viděl v srpnu nebezpečí masivního rozšíření koronaviru a jako jediný před ním varoval. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Přes pochopitelný amatérismus je toto majstrštyk, který dokazuje, že Patrik nepotřebuje berle o které by se opřel, aby nás mohl zásobovat inteligentním a kvalitním obsahem. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím jen díl o Ďatlovově výpravě. Skvělá práce. Spousta informací a očividně hodiny strávené sbíráním a studováním faktů. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Skvělý pořad, který pomocí čistých fakt odhaluje u různých sporných událostí, jak to pravděpodobobně bylo. Dobře a srozumitelně zpracované bez předsudků. Hodnocení: 100/100. ()

Reklama

Reklama