Reklama

Reklama

Svět z ptačí perspektivy II: Skotsko, země hor a jezer

(TV film)
  • Francie À ciel ouvert : Écosse (více)
všechny plakáty
Francie, 2016, 51 min

Režie:

Xavier Lefebvre

Obsahy(1)

Neopakovatelná atmosféra krajiny, opředené mnoha mýty. 
Ačkoli vžité představy o skotské krajině dokonale odpovídají skutečnosti, je toto území opravdu velmi rozmanité. Ke Skotsku neodmyslitelně patří drsné i romantické scenérie, nádherné hory i jezera, zapomenout ovšem nelze ani na tradiční kilt, dudy nebo whisky. Dnešní Skotsko se vyznačuje především srdečností a kreativitou lidí, kteří jsou spjatí se svou zemí. Skotové jsou národem s bohatou historií. Systém klanů, který byl zrušen v roce 1746, dodal této zemi silnou identitu.
(Česká televize)

(více)

Recenze (6)

tron 

všechny recenze uživatele

Keď som nedávno videl dokument Highlands, páčil sa mi. Mám rád prírodu, zvieratá. Viac by sa mi však páčil dokument o škótskych mestách a o škótskom vidieku. Pretože ak je niečo ešte úchvatnejšie a fascinujúcejšie, ako škótska divočina, tak potom už len škótska architektúra, prastaré hrady, rozľahlé dedinské sídla, či moderné mestá, ktorým sa však napriek všetkému podarilo do dnešných dní si zachovať niečo krásne pochmúrne zo starých dôb. A nad tým všetkým visí akoby ustavične ponurá obloha. No a tento jedinečný dokument mi to do bodky naplnil. Miestami sa mi až tajil dych nad všetkou tou krásou. Najradšej by som sa tam okamžite odsťahoval. A, samozrejme, kúpil si kilt. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nádherná krajina, ale žiť by tam človek nechcel. Koľko tam majú daždivých dní v roku? 300? Je však veľmi zaujímavé, akú bohatú históriu i kultúru má tak malý národ, veď je ich len niečo nad 5 miliónov. Určite si však samostatnosť zaslúžia. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Príjemný letecký pohľad na krajinu s drsnou, nehostinnou, ako aj neporušenou prírodou, zaujímavých scenérii, ktorých, až tak veľa možností, neponúka. Keby to malo trvať ešte o 30 minút viac, čím by asi tak vedeli zaujať. Navyše zabudli na to hlavné, čím sú Škóti najznámejší, že prečo sú pokladaný za najväčších žgrlošov na svete. ()

Reklama

Reklama