Reklama

Reklama

Velký tah

(koncert)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Dva sympatičtí Josefové – J. Zíma a J. Bek- uvádějí Velký tah z pražské Lucerny, během něhož vystoupí známí herci a zpěváci. Uslyšíte v jejich podání a za doprovodu vynikajících dechovek Mistříňanky, Lesanky a Domažlické dechovky mj. písně: Muzikanti pojďte hrát, Nemelem, nemelem, Mamičko, já sa vydám, Šohajci z Mistřína, Kdyby byla moja, V tom cikánském rozmaru, Postřekovská luka, Kdyby ty muziky nebyly a Napij se, bratříčku, napij. Na směs lidových písní z Čech, Moravy a také Itálie si zatancovalo a zazpívalo obecenstvo v pražské Lucerně při bujaré silvestrovské veselici v roce 1986. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dávám dechovce dva, maximálně tři takty. Konec roku 1986, Silvestr, bohatě národem zaplněná Lucerna, hraje dechovka, vládne optimistická a veselá nálada. Co by ne, je zde i tombola, a nerozkradená. Už ale nevidíme, co se děje před Lucernou. Venku veksláci, pasáci, šlapky, hašišáci, esenbáci. Čili pestrý výkvět socialistického zřízení. Venku vládne smíšená nálada. Vekslák vydělal, esenbáci si zkouší džíny v průchodu, jenže šlapce je zima, je otrávená a o klienta dnes ještě nezavadila, tak ji následně "zabásnou" kvůli nezákonným aktivitám, hašišák má dlouhé vlasy, je odvezen též k výslechu. V sále Lucerny probíhá bujará taneční merenda. Zíma netuší, Bek netuší, nikdo v sále netuší, že o tři zimy dál bude všechno jinak. A dechovka jede od podlahy. Gult, Bláha, Kohoutková, Trnka a spol. zpívají, až padá omítka. A v mezičasech je dán prostor i mluvenému slovu, které zařídí imitátor Faltus, komik Sobota a zaskočí i Mimtrio. Krajně podezřelé bylo, když se do sálu nesměl vetřít jiný hudební žánr. I klasické písně jazzových autorů se dočkaly nelichotivého dechovkového aranžmá. A tak jsem přetrpěl ten ryzí nevkus, abych se ujistil, že dechovka je mrtvý hudební útvar a Barrandov má v tomhle retro zábavném pořadu velkého konkurenta. A abych nekazil náladu v sále, uděluji jeden bodíček. 1/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Silvestrovská show roku 1986. Pepíčkem Zímou a Josefem Bekem moderovaná skoro hodina a půl plná pravé, nefalšované dechovky s několika vtipnými vstupy imitátora Václava Faltuse, sexuologa Luďka Soboty a trojicí dědků Skopečkem, Trojanem a Lipským. V krátkém výstupu účinkuje také Jiří Lír. Ať už nám dnes dechovka něco říká či ne, jedno se musí nechat. Lidé se v sále Lucerny bavili, nefalšovaně smály a nic nevypadá aranžovaně, jak to v mnoha pořadech dnes bývá. I proto hodnotím tento pořad poměrně nadprůměrně, i když dnešním divákům už to asi nic moc neřekne. Ovšem pro starší generace rozhodně vděčný pořad. ()

antragus 

všechny recenze uživatele

I přesto, že dechovku moc nemusím, jsem tomu chtěl dát šanci. A upřímně se ptám, jestli to proboha fungovalo aspoň tehdy? Dechule předvedla repertoár, který nejméně jednou týdně předváděla v televizi tak či tak, Faltus byl nenaladěnej (hlasově) a celkem trapnej (obecně), Sobota tak trochu mimo formu (mírně řečeno), tři chlapi se tam jen tak mihli... Nevím jestli se to jelo na pás filmový, či nedej bože video, každopádně by byly oba užitečnější na WC. I přes svoji hladkost... ()

MBob 

všechny recenze uživatele

Pro milovniky dechovky jasnych 5*, pro odpurce jasny odpad, pro me coprumer - neurazi, nenadchne, osobne si nemyslim ze koncipovat silvestr z jednoho hudebniho zanru je dobra volba, ale ...(soudruzi v roce 1986 predbehli dobu - nevyzkusas nevies - Jaro Slavik zo Ceskoslovensko ma talent 2018) ()

Reklama

Reklama