Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Recenze (166)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tak moc béčkový klon A Quiet Place a Bird Box současně, jaký ti z nás, zvyklí primárně na “kino produkci”, ani nejsme zvyklí konzumovat. Samozřejmě se bavíme především o scénáři a režii. Production values si bohatě zabezpečený Netflix umí pohlídat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem si začal uvědomovat, jak Netflix produkce nestydatě vykrádají filmy a točí podle toho béčkové bijáky. Kombinaci A Quiet Place a Bird Box tu zmínil už Pomo, já bych snad ještě dodal, že po hudební stránce je to zase brutální vykrádačka varhan Hanse Zimmera z Interstellaru. Dějově mě to ale bavilo a napětí film rozhodně nešetřil. Pokud tedy budu hodnotit film a neřešit jeho originalitu, tak ty tři hvězdy utáhne. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. No, další Tiché místo či Bird Box se nezrodil. Ale to bylo snad každýmu už z ukázky ihned zřejmý. Největší problém tady netkví v ne úplně výrazných postavách, sterilní režii či NEnapínavých sekvencích, nýbrž v prvku onoho hávu tajemství a atmosféry - nic z toho tu není, páč hrozba je viditelná a bohužel i dosti generická. Tím pádem to jako celek za konkurencí chtě nechtě zaostává... a je to škoda, páč se všichni zůčastnní snaží. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Úplne pohodový survival, ktorý si viem bez problémov predstaviť aj v kine. Prvá hodina vynikajúca (bol som na 5 hviezdach). Záverečná tretina trochu nepremyslená. Trochu som sa obával, že keď sa na scéne objavia tí sektári, pošlú celý film do prdele. Napokon našťastie nie, ale nápad sa mi zdá kontroverzný. Keďže sa objavili až v záverečnej tretine, tvorcovia už nemali žiaľ čas nejako rozvíjať tieto postavy, takže prišli na scénu iba preto, aby tam nejaká vyvraždovačka bola. Ale na súboje počas búrky v spoločnosti okrídlených monštier sa pozeralo dobre, to musím uznať. Zábavný, celkom napínavý hororík, so sympatickými postavami, peknými "operencami" a dostatkom akcie (pri fantazmagóriách, ktoré sa nesnažia silou mocou tváriť smrteľne vážne, na scenár zvyknem zvysoka niečo, ale teším sa na filozofický výblitok najväčšieho hororového exprda o tom, aká je to neuveriteľne tupá sračka). U mňa slabšie ako Quiet Place, a na podobnej úrovni ako Bird Box. Mimochodom, po dlhej dobe konečne horor, kde by som uvítal dlhšiu stopáž. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

John R. Leonetti režisér Annabelle to zkouší s Netflixem a natočil bratríčka Quiet Place i Bird Box o vražedných netopýrech a je to bohužel jen průměr. Leonetti je solidní kameraman, ale jako režisér se mu příliš zatím nedaří. Hlavní rodinka je poměrně sympatická, ale Postapo/Road movie linie ničím nepřekvapí, Víceméně vše bylo zvládnuto lépe v předchozích filmech a netopýři sice vypadají slušně, ale na můj vkus neměli tolik prostoru se předvést ( Gore téměř není). Naštěstí to nenudí, občas se vyskytne i napínavější scéna, ale Quiet Place i Bird box byli kvalitativně na tom o dost lépe. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Civilnejší mix Tichého miesta a Bird Boxu. Mark Strong pardon Stanley Tucci si to užíva (vo väčšine filmov je mi nesympatický, tu bol ale v pohode), no i zvyšok kastingu je fajn. Podľa očakávaní sú najväčším mínusom ústredné potvorky, ktoré jednak nie sú vizuálne príliš dobre zvládnuté a jednak nie sú desivé, ani strašidelné (napriek útočným krvavostiam, ktoré stvárajú). Potešili ma viaceré šikovné a vynaliezavé spôsoby, ako im prejsť cez rozum (resp. sluchovody). Nápad so sektou čudný, ale nakoniec prečo nie, ak by sa niečo také naozaj stalo, určite by sa našlo plno podobne šialených pošukov, ktorí by ubližovali nevinným (opäť: viď. Bird Box). Ku koncu už to každopádne stratilo dych a vadili mi logické lapsusy (príšery počujú syčanie hada, ale plápolať vlajky vo vetre nie). ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert a vystudovaný psycholog se domnívám, že by měl kameraman Leonetti nasměrovat své úsilí do oblasti, v níž je kompenzace komplexu méněcennosti možná a společensky žádoucí. Leonetti se bohužel již několik let fanaticky upíná k nedostižnému cíli v podobě hororové režie, v důsledku čehož s hrůzou pozoruji, jak onen komplex postupně ovlivňuje celou jeho osobnost, včetně rozumové a pracovní výkonnosti. V případě The Silence už ani nelze mluvit o zástupci hororového žánru, jelikož snímek kompletně postrádá napětí i atmosféru. S trochou štěstí by se ho možná podařilo prodat do BBC jako jednu z epizod dokumentárního seriálu Putování s pravěkými zvířaty. A scénář raději přejdu taktním mlčením. Ve výsledku naprostá ztráta času pro každého fanouška žánru, kterou nelze ohodnotit jinak než odpadem. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Taký neškodný, pozerateľný killer-bats horor, ktorý ma bavil ešte o kúsok viac než konceptovo spriaznené, no tragicky preceňované "A Quiet Place". ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Trochu ve stylu Bird Box a za mne bych klidně řekl, že stejně vydařené. Film není strašidelný, ale napínavý je tedy dostatečně. dávám 75% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Netflix po Bird Box našel a zadaptoval další knihu, jejíž námět tak trochu připomíná Tiché místo, a opět je z toho dobrý (a na dnešní poměry sympaticky krátký) film, který se od obou zmíněných liší dost na to, aby se o něm nemluvilo jen jako o nějaké kopii. Kiernan Shipka a Stanley Tucci jsou moc fajn, masožravé vespy působí přesně tak, jak mají, a když po stovkách hřadují na drátech vysokého napětí, nejde si nevzpomenout na Hitchcockovy Ptáky. Nejnapínavější scéna ovšem přijde, když se rozezvoní mobilní telefony. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lepší než Tiché místo a o něco slabší než Bird Box. Po proražení závalu v jeskynním systému se na světlo vyřítí hejno masožravých okřídlených bestií, které připomínají mutanty netopýrů s vetřelcem. A protože žili v neustálé tmě, jsou slepí a řídí se výhradně sluchem - což má svoji logiku. Minimalistický survival má nekomplikovaný děj, sympatické postavy a tísnivou atmosféru. Triky jsou obstojné a dostačující, slušná kamera a největší napětí je tehdy, když je ticho. Obklíčeni v autě, obsazená lékárna a sekta pošahanců, kteří se vyrojí vždy spolu s nějakým neštěstím. Pomohli by ve skutečnosti pasažéři podzemky mamince s miminkem? Nejspíš ne. To vědomí je děsivější než samotné rozsápání. Poslední dobou tu máme takový nešvar, nějak se nám rozmáhá TICHO.... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

The Silence z vás nevyždímá poslední kapičku strachu a ve výsledku není nijak podnětným nebo dokonce originálním hororem, ale přece dokáže nastolit podmanivou atmosféru a vykreslit věrohodný portrét společenského kolapsu. Závěr na jednu stranu přichází moc náhle, avšak krátká stopáž vyprávění svědčí a divák se nejenže nebude nudit, ale pravděpodobně si zvládne k postavám a jejich situaci také najít potřebnou cestu. Více zde. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Všimli ste si, keď hlava rodiny zapla mašinu, ktorá nalákala príšery a rovno ich aj rozsekala? Hlavní hrdinovia sa na túto veľmi účinnú zbraň z nejakého dôvodu úplne vykašlali. Podobný ignorantský prístup voči rôznym improvizovaným zbraniam fungujúcim na báze nalákania zvukom malo asi aj zvyšok ľudstva. Drvivá väčšina ľudí z okolia sa totiž nechala jednoducho vyzabíjať a odpor ľudstva bol skutočne chabý. Inak povedané, bezkonkurenčná nadvláda príšeriek nedávala vôbec zmysel. Hlavní herci na čele s Kiernan Shipkou a Stanleym Tuccim či Mirandou Otto boli síce fajn, ale čo z toho, keď scenár filmu nestál za veľa. Slabý odvar Quiet Place. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Námetovo podobné ako napríklad film Tiché miesto (2018). Najlepšie na tom bola herečka Kiernan Shipka, z ktorej sa postupne stáva celkom fajn herečka. Dievča má pred sebou budúcnosť. Dejová linka však bola taká nijaká - málo napínavých situácií, slabšia atmosféra, málo prepracovaný akoby nedorobený príbeh... Priemer. 60/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[83%] Jak už tu mnozí píší, je to taková napodobenina Tichého místa (na oba dva díly nedám dopustit) a Bird box (ten jsem neviděl, ale brzy napravím). No, ani zde nebudu žasnout nad tím, že to má jen průměrné hodnocení. Jasně, někteří si řeknou, je to z dílny netflixu s nižším rozpočtem a jen kvůli tomu je to špatně. Ale co, kašlu na to, vždy si vytvořím svůj názor. Já mám tyto postapo filmy rád. Nebylo to zde ničím přeplácané, monstra v obdobě jakýchsi vraždících ptáků byly hezky natočeny, je to napínavý (samozřejmě u Tichého místa o něco víc), má to solidní postavy a tempo. Takže co víc si přát? Technická stránka filmu je v pohodě, takže nízký rozpočet mi tu nevadí. Prostředí filmu je též v pohodě, les, dění v autě, v domě – to přece pro potřeby tohoto snímku stačí. Rko je zde využito tak akorát, možná, že by tu mohla být ještě nějaká drsnější scénka navíc, ale to nevadí. Úplný konec mi rovněž přišel v pohodě, jen bych ho ještě více zdramatizoval a asi bych ubral jednu nebo dvě postavy na životě, ale to kecám asi nesmysly. Soundtrack od mého oblíbence tomandandy se zde chvílemi dobře projevil, ale v jeho filmech Resident evil 4 a 5 byla hudba víc zapamatovatelnější, ale zde to stačilo. Nicméně, takových filmů by se mohlo točit více, opravdu mám tohle téma rád, takže si to někdy s radostí klidně zas pustím. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V dvoch scénach (pád do jamy, záver) v podstate paródia na Quiet Place. Miestami do očí bijúca slaboduchosť zabila aj tých pár dobrých nápadov (drtička, mobilová “bomba”) a celé to degradovala niekde na úroveň televízneho béčka. Téma stále baví, scenáristicky je to ale vyslovene hlúpe, a s predošlými dvoma tématicky spriaznenými filmami to nejde ani len vzdialene zrovnávať. Proste fail. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Ušatý, chlupatý... apetit značný, netopýr zubatý... po krvi lační!" Nejprve s dovolením starý vousatý vtip: "Paní speleoložko, mám dotaz. Co to támhle, vedle krápníku, visí za ptáka?" " Řekla bych, že je to zmutovaný netopýr, jenže nevisí za ptáka, ale za pacičky..." Náhodou, nečekal jsem (protože Němčouři), že netopýří trus bude tak výživný. Ovšem pozor! Při jeho nadměrné konzumaci můžete zblbnout jako sektářský reverend. "Dejte nám dceru! Proč? Protože je plodná..." Btw, reverend s uříznutým jazykem sem asi vlezl omylem, z jiného filmu a jiného žánru, ale dobře tak. Když už netopýr nemůže, šibnutý magor pomůže. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak nízkemu hodnoteniu skutočne nerozumiem, za mňa film takmer vôbec nezaostáva za tou spomínanou konkurenciou oboch filmov nakrútených v cca rovnakom čase s podobnou tematikou. Ale tu sú monštrá pozemského pôvodu. Atmosféra je dosť temná (...búrka...), niekoľko scén je vygradovaných na maximum (...had, telefóny...), občas sa človek aj čierno-humorne zasmeje (...drtička...) a ako to už chodí, tou najväčšou hrozbou, či skôr zlom, nie je príroda, ale ľudia. V tomto prípade ale v trochu inej forme, než by ste čakali a možno aj preto nemusia mať film v tak nábožensky založených Štátoch radi. U mňa zapojením istej skupinky ľudí do deja Potichu zabodovalo ešte viac. ()

Reklama

Reklama