Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Recenze (166)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Vznik tohohle filmu nedává smysl, protože ačkoliv je podle knihy, pořád je to jenom lacinej odvar Krasinskiho Tichého místa. Dokonce i Bird Box je oproti tomu masterpiece! Mlha od Darabonta taky posloužila k inspiraci (lékárna). Silence má laciný efekty, zkratkovitej, nezajímavej a předvídatelnej děj, ve krerym se tradičně objeví náboženskej dement, kterej ve jménu boha páchá zlo a hodně debilní závěr. Za zmínku stojí snad jenom povedenej soundtrack a dva napínavý momenty (a to už ani nevim který). Býval by z toho šel vytvořit OK film, ale musel by ho natočit někdo s vizí a nápadem. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Silence" už viac-menej len potvrdzuje všetko čo som povedal o Johnovi R. Leonettim v mojich predošlých komentároch na jeho staršie filmy. Je to skvelý kameraman, no ako hororový režisér absolútne nevie vytvoriť atmosféru a mám problém mu jeho koncepty prijať. A toto nie je výnimka. Možno je to zatiaľ jeho najlepší film, no s tým, že som jeho predošlé filmy ohodnotil F a D to veľa neznamená. Tento film má v prvom rade Stanleyho Tucci, ktorý je skvelý herec a dokáže aj z najhorších rolí niečo vyťažiť. A myslím si, že tu celkom obstojne funguje. Kiernan Shipka je okey, no miestami nemám pocit, že by bola reálne hluchá a režisér sa to snaží akosi kompenzovať tým, že prišla o sluch len nedávno. Ja neviem. Mal som jej miestami problém uveriť. Celkovo však toto má byť horor a reálne je to zamaskovaná dráma. Narozdiel od filmu "A Quiet Place" však veľmi málo používa svoje temné bytosti, a viac sa rozhodol sústrediť na sfanatizovaných ľudí s vyrezanými jazykmi. Neviem čo mám na to povedať. Pri vyššie spomenutom filme sme mali skvelé vyvrcholenie, ktoré bolo efektné a silné. Tu sa to povedať nedá. Začína to celkom dobre s pásom mobilov, na ktorý je nastavené veľké množstvo budíkov, no potom je to príliš krátke, ničím zaujímavé a reálne to ani nejako výrazne nefunguje. Vieme ako to dopadne a je to viac nuda, než čokoľvek iné. Okrem toho sú tu aj momentky, kde som spytoval hlúposť scenáristov. Bolo už jasne povedané, že majú byť všetci ticho? Bolo. Prečo policajti stále používajú sirény? Nikto im nepovedal, aby s tým prestali? Ja neviem. Film by chcel dosiahnuť na méty filmov ako boli "A Quiet Place" alebo "Bird Box", no v prvom rade neponúka nič čo by sme už nevideli, a absolútne nevie pracovať s reálnou atmosférou a miesto toho sa len túlame kade tade, sme ticho a vonku sú nejaké slepé malé terodaktyly len tak mimochodom. Neodporúčam vidieť. Hodnotenie: D+ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Oblíbený  moderní apokalyptický námět, kde uvěřitelnost oné apokalypsy rovná se téměř nule. Netopýři budou muset holt na svém světokoncovém potenciálu ještě zapracovat, nejde jim to ve filmu ani v reálu. V tomto Silence se svými dražšími  a slavnějšími bratříčky docela jasně prohrává,  démoni a mimozemšťani maj prostě větší aporating, to je jasná věc!  S přivřením obou hemisfér se tu ale pak dá užít vcelku pohodová sci-fi povídka  i s několika  překvapivě příjemně hutnějšími chvilkami, třá s chřestýši v rourách.   Ovšem po zjevení se zvěstovatele Pánova zjevení jsem zase klesl na mysli, nějak se mi nechce věřit,  že postapo přichází po apo bez jakéhokoliv intermezza. Ale tak, uvidíme, pořád je naděje, že si tohle budeme moci brzy ověřit na vlastních kůžích nebo spíš plicích, že.  Co je mezi dvojkou a trojkou? ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Pod slovem postapo sem si představoval něco jinýho a Netflixu ty postapo filmy moc nevychází. Kopie tý mrdky Quiet place s nevýraznym všim. Už vidim jak nějaký hejno pterodaktylů ovládné svět. Hičkok presents Ptáci 2: slepý jsou, držte nudu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pokuď jste hororový fanoušek , který má rád zvraty, gore scény, monstra nebo ostrý sociální komentář, tak film Netflixu The Silence vás neuspokojí v ničem. Tento distopický horor má jen násilí. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to zas někde hollywoodští soudruzi vymysleli "nový" trend. Tiché místo, Bird Box a teď tohle. V podstatě na tohle téma nejde nic moc vymyslet, co by nenatočil dejme tomu Hitchcock v Ptácích, případně co by nebylo v nějakém dílu Krajních mezí, ale přesto to furt někdo zkouší znovu a znovu, asi jako Shymalan natočit jeden film o nerozbitných a rozbitných na čtyřicet různých způsobů. Jsem tak nějak čekal pořád něco víc, třeba nějakou mytologii za těmi netopýry, nebo něco originálnějšího, než SPOILER že je chudáčkům lidožravým netopýrkům zima (a v těch jeskyních jim snad někdo topil?) KONEC SPOILERU, navíc i tady mi přijde, že se postavy nechovají zrovna logicky, ani celé ty mantinely nedávají smysl. Třeba všichni vědí, že hluk ty potvory přitahuje, ale policajti pořád jezdí se zapnutou sirénou a nikdo je nenapadne? Pak ta potřeba tam hned nacpat potrhlé věřící, to snad ani nedávalo smysl. A žádný pokus třeba do barelu hodit ty zvonící mobily, na lákat tam potvory a barel zneškodnit, nebo prostě jakýkoliv pokus, než že je budou po jednom sestřelovat šípama - ufff. I některé smrti byly zbytečné a nevyplývaly z nutnosti věci, jen scenárista potřeboval nějaké ty slzičky divaček. Zbytečný film a ztracený čas. ()

Hurley 

všechny recenze uživatele

Pokud si vezmete základní příběhovej námět divnejch oblud háklivejch na zvuk, který začnou atakovat lidstvo, prakticky každý klišé, co vás napadne, je i v tomhle filmu. Každý z nich je tu ale zároveň napo­zicovaný vždycky jen tak akorát šejdrem, aby se ve vás mohlo dokonale minout opravdu jakýmkoliv emoci­onálním účinkem, takže se ve výsledku vlastně ani nejde moc divit, že Stanley Tucci se tu celej film zoufale snaží neusnout ve stoje, zatímco Miranda Otto jen matně vzpomíná, jak tu samou roli ustrašený matky hrála už přes čtrnácti lety ve Spielbergově Válce světů. víc » ()

hansel97 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi nemá cenu řešit, jaká je to vykrádačka Bird Box a A Quiet Place, ale to, že i bez srovnání s nimi je to fakt špatný film. Už jen rozhodnutí scénáře o tom, jak perfektně Kiernan Shipka odezírá z úst třeba i za tmy, mě trochu štvalo, ale zbytek je scenáristicky fakt totálně nudný, plný neuvěřitelných klišé a předvídatelností. Dvě hvězdičky dávám za začátek filmů, který byl slibný, ale pak to fatk šlo do kytek. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Totálně béčkový námět se zápletkou na úrovni filmů studia Asylum, ale jeho zpracování je už Netflixovské, tedy relativně áčkové a ani herci nejsou žádná béčka (hlavně mladá Šipková se mi moc moc líbila). A závěrečná konfrontace s pošuky z církve Mlčenlivých film povyšuje nad obdobné šablonovité mozkovýplachy o útěku/o skrývání se před monstry a o dédym, který zachraňuje svou rodinu. Rozhodně mě to bavilo víc, než přehnaně vyhajpovaný (a dějově příbuzný) A Quiet Place, skvělá relaxačka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lidstvo ohrožují pterodaktylní netopýři reagující výhradně na zvuk. Z hlediska tématického čistokrevné céčko, ale v tomto případě vlezl Asylumákům do zelí Netflix a ukázal, že i z naprosto odpadního námětu se dá vytřískat nadprůměrná zábava. Film se může pochlubit atmosférou charakteristickou pro postapokalyptické světy, solidně zvládnutými potvorami a především hereckým obsazením s talentovanou Shipkou v hlavní roli. Body navíc přidává i pomatená sekta, která se prchající rodince připlete do cesty, ačkoliv je fakt, že tenhle prvek by si zasloužil rozpracovat o něco víc. Chybělo i trochu výraznější gore, ale na druhou stranu útoky byly efektní a o nějaké řezničině film primárně není. Slušná práce. 70% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Silence je velmi nepodařeným klonem úspěšných snímků "A Quite Place" a "Bird Box". Téměř po celou dobu stopáže se zde totiž nic neděje, děj je neuvěřitelně banální a nudný, přičemž hlavní postavy se chovají jak stupidní turisté na dovolené. Za zmínku tedy stojí pouze "creepy" kněz se svou partou fanatiků a Miranda "Eówyn" Otto v jedné z hlavních rolí. Nic víc, nic míň. Škoda. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší horor veziaci sa na súčasnej vlne, keď pred hroziacou hrozbou musíte obmedziť jeden zo svojich zmyslov. Tentoraz musíte držať hubu, inak si po vás priletí nejaké stádo zmutovaných pterodaktylov. Začiatok je ešte celkom nádejný. Ústredná rodinka je sympatická a technický stránka filmu je kompetentná. Akurát ma znova sklamalo, že dnes sa už neobťažujú s natočením ani jedného blbého havarovaného auta, ale všetko musí byť viditeľne CGI druhej cenovej. Lenže po solídnom úvode sa naplno ukáže, že scenár za nič nestojí a vývoj príbehu je obohratá nuda. Rodinka uniká pred príšerami. Postupne zisťuje ich slabiny a nakoniec sa už tradične ukáže, že najväčšou hrozbou sú sfanatizovaní ľudia. Sklamalo ma, že tie príšery sú totálne blbé a ak držíte hubu, tak vám nič nehrozí. Kopa potencionálne silných scén (vyhostenie a útok na matku s deckom, zbavenie sa psa) je fádne natočená, takže vo vás nevzbudia žiadne emócie, ale iba si poviete, ehm, dobre a čo ďalej. Celý film je takýto nemastný, neslaný. Ale to sa asi od takého diletantského režiséra dalo čakať. 4/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

A Quiet Jurassic Box. Máme tu další rodinku přežívající v tichém světe. Oproti starším bratříčkům je The Silence o poznání béčkovější a i scénářem působí spíše jako pilot k seriálu, než jako samostatný film. Což mně osobně nijak zvlášť nevadí. Líbí se mi, že postavy nejsou vrženy do apokalypsy okamžitě, ale o nebezpečí ví dopředu a ono nebezpečí se velmi rychle blíží. Nechybí tedy plíživý strach z neznáma a ani při střetu není o napětí nouzi - z velké části i díky hudbě. Rodinka jedná po většinu času logicky a jsou všichni do jednoho sympatičtí (Kiernan Shipka roste do krásy). Bavilo mě to víc, jak Bird Box, méně jak A Quiet Place, i když objektivně je to asi o třídu horší film. Nenudil jsem se však ani na moment. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Německý horor „The Silence“ hodně kazí skutečnost, že se jedná o film, který přišel v podstatě jako pohrobek filmu „Tiché místo“. Rozhodně není tak dobrý, a to nejen ve své „originalitě“. Problém je i v tom, že mu chyby skutečně tíživá atmosféra a neskutečné napětí, které jsou mnohdy vyvolávány ne scénami samotnými, ale prostě jen scenáristou, který nevěděl coby. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

The Silence podobne ako Tiché miesta zaujal svojským, zatiaľ neopozeraným spôsobom, ktorý ľudstvo priviedol takmer na pokraj vyhynutia.Taká normálna rodinka bez hviezd pre Netflix priniesla taký normálny postapokalyptický rodinný príbeh. Samozrejme, liberálny fašisticko-čaptavský odpad reprezentovaný vymletým stádom s briadkami a stredovekým imidžom, rovnako ako zmýšľaním si prišiel na svoje o čosi viac, pretože, ako inak, jediný kresťania zle zvládli vývoj udalostí a ako jediný sa dostali do správ. Tie liberálne prasatá by mohli podstúpiť operáciu, v ktorej im do hlavy nakaká ruský bezdomovec alkoholik, aby ich IQ dosiahlo konečne úroveň hodnú ľudskej bytosti. Prečo tie prasatá doku***a každý dobrý film??? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

podprůměrný kousek,který se evidentně veze na úspěchu Quiet place a Bird box (a je úplně jedno,že vznikl podle knižní předlohy).Možná by to fungovalo jako solidní jednohubka pokud by tvůrci úplně nerezignovali na alespoň základy logiky.V tomhle směru bylo Quiet place o světelný rok dál...40% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak hned z traileru bylo jasný že to bude kopírka quiet place. Bylo to vyprávěný trošku z jinýho úhlu, trochu odlišný příšery v uvozovkách, ale jinak slabší odvar. Napětí se moc krájet nedalo a bylo tam bohužel spoustu hluchejch pasáží, kdy se tam buď nic nedělo a nebo naopak dělo, ale úplně mimo mísu, plno blbejch keců. Divím se, že do něčeho takovýho Netflix šel, když už se jim povedl Bird box. Nicméně závěr potěšil a na dvojku bych se určitě podíval. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Trochu by bolo dobre, keby reziser prepracoval tie potvorky co lovili podla sluchu -  ani to nebolo desive, ani atmosfera poriadne nefungovala. Napad so sektarmi na konci filmu som nejak nepochopil, cele to bolo  nezazivne utnute smerom do vzduchoprazdna. Pricom zaciatok bol slusny , no a sivy sedivy nevyrazny priemer dam aj preto, lebo dobro nijak nezvitazilo nad zlom. Jo, akokolvek to znie divne, boju dobra so zlom mna osobne anucili az horory, asi preto ich mam rad   : 55 % ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Film měl dobře nakročeno, ale pomalé tempo a vlastně i to že se tam nic pořádně nestalo to hodně zabil.... ()

Reklama

Reklama