Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V dvoch scénach (pád do jamy, záver) v podstate paródia na Quiet Place. Miestami do očí bijúca slaboduchosť zabila aj tých pár dobrých nápadov (drtička, mobilová “bomba”) a celé to degradovala niekde na úroveň televízneho béčka. Téma stále baví, scenáristicky je to ale vyslovene hlúpe, a s predošlými dvoma tématicky spriaznenými filmami to nejde ani len vzdialene zrovnávať. Proste fail. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Ušatý, chlupatý... apetit značný, netopýr zubatý... po krvi lační!" Nejprve s dovolením starý vousatý vtip: "Paní speleoložko, mám dotaz. Co to támhle, vedle krápníku, visí za ptáka?" " Řekla bych, že je to zmutovaný netopýr, jenže nevisí za ptáka, ale za pacičky..." Náhodou, nečekal jsem (protože Němčouři), že netopýří trus bude tak výživný. Ovšem pozor! Při jeho nadměrné konzumaci můžete zblbnout jako sektářský reverend. "Dejte nám dceru! Proč? Protože je plodná..." Btw, reverend s uříznutým jazykem sem asi vlezl omylem, z jiného filmu a jiného žánru, ale dobře tak. Když už netopýr nemůže, šibnutý magor pomůže. ()

Reklama

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Po skvělém A Quiet Place a podobně dobrém Bird Boxu přichází jejich mladší ,,sourozenec", který je z nich nejslabší. Podepsán pod tím není nikdo jiný, než Netflix, o kterém se dá říct, že pomalu přebírá vládu nad veškerou současnou kinematografií. Jako měli ony zmíněné filmy svou hereckou, hollywoodskou, hvězdu, tak tady tomu není jinak a této úlohy se zhostil charismatický Stanley Tucci, jehož doplňovala málo známá, za to krásná a hereckým talentem obdařená, Kiernan Shipka. Děj je chytlavý a svižný, s absencí zbytečných dialogů, logickým chováním všech zúčastněných a dostačujícím zakončením. Původ teroru známe od prvních minut, ale na rozdíl od většiny zdejších uživatelů si nemyslím, že je to na škodu. V tomhle typu hororu by atmosféra a napětí stejně nemohlo fungovat, takže je dobře, že nám jsou tyto prehistorické potvory ukázány do detailu. Z té negativní stránky se musí vytknout hrozivě malé množství gore a ač to říkám u vůbec prvního filmu, tak malá stopáž, kdy bych uvítal hranici dvou hodin plus. V součtu je The Silence nadprůměrný příspěvek do kategorie ,,postapo road movies", ale v konkurenci již zmíněných, podobných hororů, pouze průměr. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Na to že tenhle film má jenom 54% tak sem si docela dost užil. Sice prvních 20 minut filmu se skororo nic neděje ale potom to začne být velká zábava. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické a hudba je skvělá. Atmosféra je velmi hustá, temná a hodně dobrá. Napětí zde je taky a je jako atmosféra velmi dobré. Za mě 7,5/10. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabšie tri, či silnejšie dve hviezdy? Prikloním sa pre zmenu k silnejším dvom hviezdam. Dôvod je jednoduchý. Zápletka a skratkovitosť v už tak krátkom filme je do neba bijúca. Nebyť charizmy Stanleyho Tucciho, tak to nie je ani apatický priemer. Nie je to vyslovene zlé, len je to uponáhľané, ako som už spomínal skratkovité a jednoducho "nedorobené". Škoda. Stanley by si zaslúžil lepší film. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama