Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lepší než Tiché místo a o něco slabší než Bird Box. Po proražení závalu v jeskynním systému se na světlo vyřítí hejno masožravých okřídlených bestií, které připomínají mutanty netopýrů s vetřelcem. A protože žili v neustálé tmě, jsou slepí a řídí se výhradně sluchem - což má svoji logiku. Minimalistický survival má nekomplikovaný děj, sympatické postavy a tísnivou atmosféru. Triky jsou obstojné a dostačující, slušná kamera a největší napětí je tehdy, když je ticho. Obklíčeni v autě, obsazená lékárna a sekta pošahanců, kteří se vyrojí vždy spolu s nějakým neštěstím. Pomohli by ve skutečnosti pasažéři podzemky mamince s miminkem? Nejspíš ne. To vědomí je děsivější než samotné rozsápání. Poslední dobou tu máme takový nešvar, nějak se nám rozmáhá TICHO.... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Netflix po Bird Box našel a zadaptoval další knihu, jejíž námět tak trochu připomíná Tiché místo, a opět je z toho dobrý (a na dnešní poměry sympaticky krátký) film, který se od obou zmíněných liší dost na to, aby se o něm nemluvilo jen jako o nějaké kopii. Kiernan Shipka a Stanley Tucci jsou moc fajn, masožravé vespy působí přesně tak, jak mají, a když po stovkách hřadují na drátech vysokého napětí, nejde si nevzpomenout na Hitchcockovy Ptáky. Nejnapínavější scéna ovšem přijde, když se rozezvoní mobilní telefony. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Námetovo podobné ako napríklad film Tiché miesto (2018). Najlepšie na tom bola herečka Kiernan Shipka, z ktorej sa postupne stáva celkom fajn herečka. Dievča má pred sebou budúcnosť. Dejová linka však bola taká nijaká - málo napínavých situácií, slabšia atmosféra, málo prepracovaný akoby nedorobený príbeh... Priemer. 60/100 ()

Hurley 

všechny recenze uživatele

Pokud si vezmete základní příběhovej námět divnejch oblud háklivejch na zvuk, který začnou atakovat lidstvo, prakticky každý klišé, co vás napadne, je i v tomhle filmu. Každý z nich je tu ale zároveň napo­zicovaný vždycky jen tak akorát šejdrem, aby se ve vás mohlo dokonale minout opravdu jakýmkoliv emoci­onálním účinkem, takže se ve výsledku vlastně ani nejde moc divit, že Stanley Tucci se tu celej film zoufale snaží neusnout ve stoje, zatímco Miranda Otto jen matně vzpomíná, jak tu samou roli ustrašený matky hrála už přes čtrnácti lety ve Spielbergově Válce světů. víc » ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"But Otis has to pee." Mám z toho o něco lepší pocit než z February, v kterémžto filmu hrála též Kiernan Shipka, ale nutno dodat, že na rozdíl od něj to za horor moc považovat nejde. Je tu totiž absence nějakých opravdu děsivých, strašidelných nebo znepokojivých scén – někde k tomu je sice náběh, ale nijak extra to nezapůsobí. Vlastně to hutnou atmosféru postrádá obecně – což je u postapokalyptického snímku docela na škodu. Občas trošku naštve chování postav (hlavně ohledně používání různých improvizovaných zbraní), ale aspoň jsou tu rodiče zodpovědnější než v Tichém místu a dávají pozor na své děti, takže jsem to dokázal dokoukat. Obsazení je fajn, ale nikdo nemá úplně šanci – mimo již zmiňované Kiernan (Ally) a Tucciho (jehož postava sice měla podle všeho vykonat nějaký vývoj, ale scénář na to potom asi zapomněl) – nějak výrazně vyniknout. Což je škoda. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama