Reklama

Reklama

Já, Maria Callas

  • Francie Maria by Callas (více)
Trailer 1
Francie, 2017, 113 min

Režie:

Tom Volf

Hrají:

Fanny Ardant (vypravěč), Maria Callas (a.z.), Aristotle Onassis (a.z.), Vittorio De Sica (a.z.), Pier Paolo Pasolini (a.z.), Luchino Visconti (a.z.) (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Poprvé, čtyřicet let po své smrti, vypráví nejslavnější operní pěvkyně všech dob Maria Callas svůj příběh – a to vlastními slovy. Výjimečný dokument o řecko-americké operní ikoně je důmyslně složen z dosud neznámých archivních záběrů, nezveřejněných fotografií a nahrávek, osobní korespondence i vzácných zákulisních scén. Skrze ně snímek Toma Volfa odhaluje podstatu výjimečné ženy, která se ze skromných začátků v New Yorku stala zbožňovanou mezinárodní superstar. Nechybí ani intimní vhled do jejích obav, strachů a depresí: Callasovou tu slyšíme mluvit o umění, rodině, ale i milostné zradě. Maria Callas: vášnivá i tragická diva, bytost pevná i křehká – ale vždy fascinující. (Artcam Films)

(více)

Recenze (8)

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě divácky málo vstřícné sledování. Ta ženská je divná a operu, které je v dokumentu nadúroda neposlouchám. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Callas byla nejen božskou pěvkyní, ale zároveň velmi charismatickou ženou jejíž intelekt, nátura a životní nadhled, je mně osobně velmi sympatický. Dokument může diváka unudit dlouhými pěveckými kusy, což není zrovna vstřícné, na stranu druhou je to dokument o operní primadoně a tak operu dostáváme. ()

sehe 

všechny recenze uživatele

Zo života opernej megahviezdy.Detstvo,kde matkine ambície treba napĺňať,tvrdá práca,sláva,vzdanie sa roly matky,ženy,Velmi elegantná dáma,diva.Vzácne a zaujímavé.Výborný dokument ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

I pro znalce této bohyně belcanta je tu dost nových zajímavých informací a dohromady tvoří fascinující portrét silné ženy. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Maria Callas vysoko inteligentná, pompézna, veľmi prezieravá osobnosť s kvalitným hlasom a svojim intelektom , ako stvorená pre aristokratický svet. Tomuto špinavému svetu zazobaných darebákov sa sama z vlastnej vôle stala obeťou, ako to sama potvrdila, že svoj život darovala im. Detstvo jej zobrala matka. Život ženy, špinavá aristokracia a ako inak , médiá. Ospravedlňujem sa priaznivcom tohto jednostranného dokumentu, ale o čom bol ? Čo bola jeho podstata. Ospravedlnenie? Neverím, že by Maria Callas toto strávila. ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Skvelý dokument o vynikajúcej sopranistke Marii Callas. Chodím pravidelne na operu a obdivujem mnohé skvelé divy v našom "česko-slovenskom" prostredí ako Česky Magdalénu Koženú, Evu Urbanovú alebo Slovenky Evu Hornyakovú, Jolanu Fogašovú. Všetky tieto speváčky sú skvelé speváčky klasickej hudby, ktoré majú výborný hlas a dokážu vyvolať emóciu. Ale tento dokument, hlavne hudobné čísla dokazujú, že Maria Callas bola výnimočná speváčka aká sa rodí možno raz za storočie. Mala nielen vynikajúci hlas, krásnu farbu, ale precítený prejav a bola výborná operná herečka. Proste ako sa dnes hovorí "full package" - celý balík. Na druhej strane to bola citlivá žena, pre ktorú bola láska veľmi dôležitá a kvôli láske dokázala obetovať aj umenie. A krátko potom ako ju opustil jej životný partner Aristotle Onassis nedokázala už žiť na svete sama a zomrela vo veku len 54 rokov. Škoda, že takýto talent odišiel tak skoro. Som rada, že som tento dokument videla. Bol to skutočne hudobný zážitok, aj keď hudba v tomto dokumente nehrala úplne prím, skôr to bolo vyznanie citlivej umelkyne, ktorej výnimočnosť si tiež vybrala daň na zdraví a možno to bola jedna z prvých obetí paparazzi.... ()

MonkeyMarty 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o nádherné ženě. Její talent tu bude navždy s námi. PS: Pokud nemáte rádi dokumenty, tak vám tento film určitě sedne, neboť to jsou spíše rozhovory, záznamy a čtení dopisů poskládané dohromady. ()

Reklama

Reklama