Reklama

Reklama

Puzzle

  • USA Puzzle (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Puzzle skýtá detailní portrét čtyřicátnice Agnes, která se nikdy nedostala daleko od domova, rodiny či úzce spjaté komunity přistěhovalců, v níž byla vychována svým ovdovělým otcem. To se začne nenápadně, ale dramaticky měnit poté, co Agnes dostane k narozeninám puzzle. Zažije opojné vzrušení nejen z toho, že dělá něco, co ji baví, ale taktéž z toho, že je v tom opravdu dobrá. Po letech, kdy se věnovala výhradně potřebám svého manžela Louieho a synů Ziggyho a Gabea, Agnes konečně našla to, co by chtěla dělat. Když vystoupí z bubliny svého domova, aby se mohla věnovat novému koníčku, seznámí se s Robertem, bohatým a samotářským vynálezcem, který okamžitě odhalí její talent a přijme ji za svou partnerku na nadcházejícím světovém turnaji ve skládání puzzle. (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám tyhle filmy o tom, jak se někomu komplet změní život objevením něčeho nového, do té doby neobjeveného, hrozně rád. Kelly Macdonald hrající Agnes tu je totální lidský outsider, který je semletý životem rodiny, který ani nechce žít a prostě jím jakžtakž přežívá. Pak ale objeví puzzle a celý ten život se jí obrátí vzhůru nohama, což je super, protože její postava začne poznávat, co je to také život a že to neznamená se jen někomu obětovat. Manžel Agnes byl vzorový americký burák. Nebyl kdovíjak zlý, ale po ruce měl vždycky svůj sixpack a svoje sebestředné světonázory, že není nic důležitějšího než právě ten sixpack. Redneck hadr. Škoda, ale že Agnes trošku ty emoce nevyjadřovala víc. Snad by stačilo o malinko. Celý ten film jsem si říkal, že jí ten obrat v životě hrozně přeju a jejím příběhem jsem procházel jasnou pětihvězdou, jak nůž máslem. Ke konci už mě ale to její chování začalo spíš štvát, takže se mi to nakonec ustálilo na krásných čtyřech hvězdách. Malý americký film s výrazným dramatickým příběhem ze života kohokoliv z nás. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,032,018Tržby Celosvetovo $2,259,000▐ Taká všednejšia dráma o hladaní takých nových výziev ale dobre. V celku civilne zahrané, neotrávi to. /55%/ ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Příště si ho kupte na nádraží. Je levnější. Kupte si ten na 10 cest či týdenní.“ - „Ne, děkuji. Myslím, že žádné příště nebude.“ A co když ano? Aneb co může udělat 1 takový dárek…Agnes se čtyřicítkou a neuspokojivým životem na krku žije v nudné rutině hospodyňky pro svého manžela a jejich 2 syny, pro sebe nemá čas ani prostor. S novým koníčkem však dostane impuls, který jí vše převrátí vzhůru nohama a ona musí činit rozhodnutí…I když bylo jasné, jakým směrem se budou „tréninky“ ubírat, moc mě bavily. Zvlášť dialogy. Khanův Robert totiž svou spřízněnou duši perfektně odhadne (posezení u čaje) a v hlavě to má srovnané (třeba důvody proč nemá děti a skládá puzzle). No a Kelly alias Agnes je prostě perfektní probuzená „puťka“, konečně plnohodnotná role jí šitá přímo na tělo. Bavila mě také atmosféra, civilní, melancholická, niterná…a i přes smutné momenty u mě po skončení filmu převládá hřejivý pocit, který nadále doznívá (otevřený závěr se také povedl, divák dobře ví, jak se Agnes cítí a proč). Celkově solidní 4*. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Konečně zatraceně normální film o normální rodině a ženě, která neví, kde a kdy je vlastně šťastná a je-li toho vůbec schopna.? Civilismus jak vyšitý.... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemný, ľahko smutno-nostalgický príbeh o žene, ktorá si zrazu po rokoch začne uvedomovať, že svet je aj o iných veciach ako len stáť pri hrncoch a variť rodine večeru. Tak to už obyčajne býva, že život zmení nejaká tá maličkosť, o ktorej by sme to veru nepovedali. V tomto prípade ide o puzzle... Na druhú stranu trochu škoda, že sa tu tomu puzzle nevenovali trochu viac. Lepší priemer. 65/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Presne ten typ filmu, ktorý ked' už končil, tak som si želal, aby ešte pokračoval. No a keby ešte pokračoval, určite by to vydalo na päť hviezd! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak toto je presne ten typ malého romantického filmu, aký mi dokonale sadne. Sympatická herečka v hlavnej úlohe, šikovne zapracovaná metafora "rozloženia a opätovného žloženia obrázka vlastnej duše či osobnosti" a nečiernobiele charaktery. Pričom spočiatku sa zdá, že rozdelenie na kladné a záporné postavy je pevne dané a dej asi nebude mať čím prekvapiť. Opak je našťastie pravdou a aj vďaka Kelly MacDonald pôsobí premena Agnes maximálne uveriteľne. To sa týka ale aj predstaviteľa jej manžela. Opäť môžem iba smutne skonštatovať, že mi takéto typy filmov v našich kinách zúfalo chýbajú. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Puzzle" je skutočne príjemným filmom. Veľmi dobre sa na to pozerá, je v ňom príjemná hudba a je to presne ten typ malého filmového dielka, ktoré rád objavujem a ostanem z nich prekvapený. V dobrom. Kelly Macdonald je tu absolútne úžasná. Ani si nepamätám, kedy som ju naposledy videl v role, kde by na mňa dokázala dokázať spraviť taký dojem. Priam ma to fascinovalo ju sledovať a chcel som byť pri nej od začiatku až do konca. Jej manžel v podaní Davida Denmana si už za roky manželstva zvykol na určité štandardy a zrazu sa začnú veci meniť. A dokážem porozumieť jeho rozčarovaniu a hnevu z toho, že Agnes už nechce byť len ženou v domácnosti, ktorá robí všetko, kým manžel pracuje v autodielni. Veľmi sa mi ešte vo filme páči aj fakt, že viacerí tu hovoria, že nechcú byť ako boli ich rodičia. A to si občas vnútorne hovoríme všetci. Chceme byť niekým lepším. No robíme veci, ktoré nás nebavia, alebo nám nerobia žiadnu radosť, pretože svet je o kompromisoch. Lenže niekedy keď nájdeme niečo, čo nám robiť radosť, čo máme pod kontrolou a dokážeme do toho dať nájsť život, zrazu si uvedomíme, že niečo má v skutočnosti zmysel a dáva to nášmu životu viac energie, viac života všetkého čo potrebujeme k tomu, aby sme dokázali byť šťastní. To je myšlienka, s ktorou sa plne stotožňujeme. Ak budeme robiť niečo, čo nás bude robiť šťastných a budeme v tom naozaj dobrí, tak všetko bude dávať maximálny zmysel. Tento film ma skutočne dobre naladil, nemám problém s k nemu kedykoľvek vrátiť a odporúčam na pozretie. Hodnotenie: A ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Turtletaubova režie a trio herců dělají Puzzle skutečné. Je to typ filmu, kde vše pravdivě zapadá do sebe. Film má řadu emocí a teplo. Je jednoduchý a hluboký. Ale pro lepší hodnocení je příliš malý pro velké plátno v kinech. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ide o pomalšiu drámu s kratšími dialógmi a množstvom klavírnej hudby. Veľmi príjemnej, ale na koncert sme predsa neprišli. Žena to má doma na hovno. Muž nestojí o ňu ani zadarmo a syn je dosť ušatý. Neostáva jej teda nič iné len sa zaľúbiť do krivozubého Inda s permanentným monoklom pod očami. Ako sa skončí táto love story? ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tomu se říká: z louže pod okap. Po ženě její muž i synové požadují oddanost, permanentní službu, aniž by si to snad uvědomili (hrůzná scéna, kdy si hrdinka sama připraví, zorganizuje a pak uklidí oslavu narozenin). Její nový přítel zase automaticky myslí, že ji bude bavit to samé, co jeho. A všichni to s ní opravdu – podle svého – myslí dobře. Žena, která celý život sloužila/otročila mužům si uvědomí, že jednomu člověku toho hodně dluží – sama sobě. ____ Film je portrétem hlavní hrdinky, soustředí se výhradně na ni. Je tichý, zádumčivý, jako skrytá řeka. Hudba je nenápadná, barvy tlumené, emoce propuknou jen zřídka. Přesto se pořád něco děje a spěje to tiše ke konci, který se dá vnímat různě, podle toho, jestli se na něj dívá muž nebo žena, podle toho, jaký člověk to je a čemu dává v životě přednost. SOUHRN: Když každý dílek puzzle zapadne na správné místo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těch matek v domácnosti potácejících se na hranici deprese tu bylo víc než dost a proto se mi strašně líbila charakteristika hlavní hrdinky. Agnes sice není úplně šťastná, ale na druhou stranu ani nešťastná. Nikdo nemůže říct, že by jí manžel týral nebo nemiloval, jenže chybí mu určitá dávka empatie tolik nutná pro vyloženě harmonický vztah. A ačkoliv se nakonec prostřednictvím puzzle vymaní z té submisivní bubliny, ta katarze působí přirozeným dojmem, takže se z ní mávnutím kouzelného proutku nestane dominantní dračice, jak se to v mnoha jiných filmech stává. Všechno působí přirozeně a to dvojnásobně platí o výkonu Kelly Macdonald, která hraje srdcem a troufám se říct, že je to dosud její nejlepší výkon, za který by si zasloužila nejednu cenu. 85% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príjemný film. Kelly Macdonald nebola takto roztomilá už veľmi dlhú dobu. Veľmi som jej postave držal palce a to mám často so ženskými hrdinkami problém. Irrfan Khan hraje svoj štandard. Inak je to taký milý príbeh o obyčajných ľuďoch a o tom, že na zmenu nie je nikdy neskoro. Nie je zbytočne dramatický a netreba mu tlačiť na pílu. Je síce o chudobných ľuďoch ale tí ľudia sú múdri. Riešia situácie ako by sa mali riešiť. A tým je to akosi inšpirujúce a príjemné. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* Tento nenápadný film se lehce přehlédne mezi spousty pestrými a přesto stojí za pozornost, i když ani místní hodnocení k ní nenabádá. Příběh úplně prostý, ale režisér se scénaristy mu dokázali dodat šťávu a tak vznikl odpočinkový film o rodinných vztazích, který však nutí k přemýšlení o vlastním sebevědomí a snech. Rozhodně je u americké produkce zajímavý i tím, že tu jsou všechny postavy nejednoznačné, takže každá má jak své dobré a špatné stránky a záleží jak je umí využít. Nevím do jaké míry převzal děj z argentinského originálu, který jsem neviděl a myslím ani nikdy neuvidím, ale je zbytečné po tom pátrat. Takto mě bavil a můžu doporučit dále, ať tu úplně nezapadne. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

V hlavnej úlohe PUZZLE - a nielen to v pravom zmysle slova. Dominantná metafora puzzle tu bola po celý čas viac než citeľná. Melancholická atmosféra tomuto filmu naozaj sedela, no od takého príbehu a postáv (minimálne od ústrednej dvojice) by som čakal aj pôsobivejšie dialógy, ktoré by vniesli do toho deju o kus viac symboliky - s tým by sa dalo naozaj krásne pohrať. Dejový rámec bol na môj vkus až príliš útly a jednoduchý, hoci mal aj svoje silné momenty, ale väčšinou to bolo také nevýrazné. Námet skvelý, no realizácia viacmenej priemerná (podľa mňa tu zostalo kopu nevyužitého potenciálu, najmä čo sa konverzačnej stránky filmu týka). ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

K filmu som sa dostala len vďaka Irrfanovi. Napriek ponurej atmosfére a akejsi fatálnosti, sa mi páčil aj keď v skutočnom živote by som postavičky akou bola Agnes najradšej prefackovala, aby sa prebudili. Irrfanovi takéto postavy naozaj sedia, "mysliteľ", ktorí prevráti Agnes život hore nohami, len tým čo povie. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Žena uzavřená v bublině očekávání druhých se proskládá díky puzzle ven, tak nějak přirozeně, civilně a pomalu.Velmi intimní film, malý a kupodivu právě tím je zajímavý. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Příjemný film o tom, kterak lze najít lásku v dětské zábavě a současně si nabrnknout indického boháče, který je na patentovém úřadě jako doma. Kelly Macdonald předvedla skvělý výkon, který převálcoval i jejího rádoby křesťansky založeného manžela a indického milence. 66% Celosvětový příjem k 7. 2. 2019: $2,032,018 ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Někdy stačí málo, aby vznikl vynikající film. Tady to dokazuje sympatická Kelly Macdonald, která svým přirozeným hraním pozvedla běžný příběh o nedoceněné ženě v domácnosti do nebes. Puzzle není žádným zamotaným dramatem, spíš laskavým, dá se říct, že je to i cajdák, ale moc příjemný. Těsně pod pět. 85% ()

Reklama

Reklama