Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Nacházíme se v první polovině dvacátého století, v období Taisho (1912-1926). Mladičká šlechtična jménem Kuze Tsugumi přistoupila na dohodnutý sňatek, aby tak zachránila existenci své rodiny. To se však nelíbí jejímu mladšímu bratrovi Hizakimu. Než mu však stihne vše vysvětlit a uklidnit jeho rozrušení, stane se něco podivného. Chlapec se pokusí upálit. Zmatená Tsugumi se bojí, že je to její vina, ale brzy se ukáže, že tomu tak není. Vyhledají ji dva mladí muži Ozaki Hayato a Kougami Akira, kteří se představí jako příslušníci „Imperial Library Intelligence Asset Management Bureau“. Vypadá to, že jsou po celé zemi distribuovány knihy, do kterých autoři vložili příliš silné emoce a které své čtenáře nabádají k sebevraždě. Tsugumi si tak může oddechnout. Ale ukáže se, že zážitek, kdy viděla svého malého bratra hořet, byl až příliš intenzivní a že díky tomu získala schopnost vidět auru prokletých knih. Proto jí je prakticky ihned po tomto zjištění nabídnuto, aby se přidala k organizaci a pomohla tak hledat prokleté svazky. Dívka příliš dlouho neváhá. Čert vem vynucenou svatbu. Nyní je na čase zachránit svět a pomoci zastavit lidi, kteří způsobili bratrovo utrpení. (EMIA)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (3)

Torako.chan 

všechny recenze uživatele

Věc se má tak, že když někdo vyhledává určitý typ anime časem se neodkladně dostane do slabších proudů. A tam patří i Nil Admirari no tenbin. Přestože to má opravdu pěknou animaci a zajímavý námět, vcelku stojí za prd. Že jsou v reverse harémech hlavní postavy povětšinou tupé nanyny už víme, takže žádné překvapení se ani zde neudálo. Bohužel mnoho úsilí se nevěnovalo ani bišíkům. V podstatě jsem 12 dílů sledovala pohybující se pěkné obrázky. Co se týče jejich šokujících plot twistů, 90% z nich člověk věděl už dávno. Ale neřekla bych, že patří mezi ty horší. Zkouknout se to dalo a neobsahovalo to nic vyloženě otravného. 3* ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad - knihy, do nichž autor vloží své temné emoce, na vás působí natolik, že vás přivedou k činům. Většinou k sebevraždám. Krása. Ale to je asi tak všechno, co mohu vypíchnout... Bohužel. Skvělý nápad, ale zabité prostředí. Hlavní hrdinka i zbytek jejího harému nesypmatičtí, hlavní hrdinka natvrdlá až běda. Ale co bych taky mohla chtít od harémovky, že jo. No nic. Takhle to vypadá, že se vám autoři snaží namazat med kolem pusy. Krásně zabitý nápad, škoda. 2* ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou po dlouhé době zvládl shoujo s reverse harémem, ale po pravdě to nebyl tentokrát kdo ví jaký zážitek. Snesu dost, nevadí mi naivní hrdinka a ani to, že pánské postavy pro mě nebyly nijak výrazné a tak jsem netušil, kdo bude v tomhle harému ten nejzajímavější, nebo spíš kteří pánové by měli být ti nejkouzelnější... Jestli si tam dívky vyberou nějakého svého oblíbence? Asi jo, těch klasických archetypů je tam dost a nejspíš některý zaujme, ale mě zajímavý nepřišel žádný, což ale u heterosexuálního chlapa asi lze bez problémů chápat. Co mě ale drtilo byly zdejší dramatické zvraty, kdy jsem si říkal, že do dvanácti dílů nacpali tolik dramatických a přehnaných okamžiků (ve stylu "Jsem tvůj otec", nebo "Je to můj bratr", či dokonce "Jsem tvůj snoubenec") jako do průměrné několikahodinové soap opery. Vážně mají holky rádi až taková melodramata? No hodnocení žen a dívek mi nejspíš napoví... Každopádně pro chlapa je to díky tomuhle ne zrovna dvakrát koukatelné a občas jsem se až musel smát, což v tak vážných situacích není zrovna správné. Zkrátka příběh dle mého není žádný extrémní skvost a všechna ta "velká překvapení" mi ho spíše kazila. Ještě že je tu v této sezóně i Kakuriyo no yadomeshi, protože mi připomíná, že i pro chlapa existuje slušné a zajímavé shoujo... Tady jsem jen na 3,5/10 ()

Reklama

Reklama