Reklama

Reklama

Sklep

Trailer 1

Obsahy(1)

Dlouholeté manželství Milana a Táni je v troskách, spojuje je už jenom jejich jediná dcera Lenka. Když se ale 16-ti letá teenegerka nevrátí domů z mejdanu, jejich život se obrátí naruby. Oba rodiče pohltí bezmoc, strach a pocit viny. Kamarádi, spolužáci, sousedé, nikdo jim neumí pomoct. Milan už nevěří ani policejnímu pátrání, které nikam nevede a rozhodne se odhalit pravdu sám... (Mirius FD)

(více)

Recenze (57)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Námětově jde o variaci brilantního mrazivého Zmizení Denise Villeneuvea, formálně sice ne tak vycizelovaného, ovšem tohle koprodukční slovensko-ruské spíše komorní psychologické drama má něco do sebe...příliš nechápu to místní podhodnocení...trochu mi vadily jen ty ne úplně dotažené postsynchrony a ne úplně povedený dabing ústředního hereckého páru, ale jinak tenhle film u mne překvapivě fungoval... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo to vymyslel? Slovenský film, který točí Ukrajinec a v hlavní roli je francouzský herec a režisér Jean-Marc Barr? Zajímavé. Pravda ale, že s tou mládeží jsem měl co dělat, abych jí ustál. Vadila mi ta drnost včetně hiphopové hudby, která jde totálně mimo mě. Na druhou stranu to mělo neotřelou, až mysteriózní atmosféru. Na úkor současné slovenské produkce spíš nadprůměrnou, než průměrnou. Příběh byl ale ničemný a Jean-Marc Barr to svojí divností úplně zachránit nedokázal do vyšších kruhů kvality. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já nechápu, proč skoro vždy natrefím na filmy, které jsou rozporuplné, co se týká hodnocení. Tohle byl film v mých očích přesně na tři a půl. Snad nejlépe se ujal role  Jean Marc a ostatní mě nevím taky proč, lezli na nervy. Ale kdo ví co by jeden dělal v takové situaci. Možná bych byla taky hysterická nota bene navíc v rozhádaném manželství. Naštěstí ten konec jakžtakž ukočírovali do celkem normální polohy, takže ve výsledku se to přehouplo v lepší průměr. Co se jim povedlo, tak to byla atmosféra, proti tomu žádná....:-) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Alfred Hitchock v slávnej knihe rozhovorov s Françoisom Truffautom povedal, že môžete mať akéhokoľvek výnimočného herca, no ak je scenár o ničom, môžu sa herci snažiť koľko môžu, film nijako nezachránia. Pivnica je toho žiarivým príkladom. Tvorcovia zaangažovali do titulnej úlohy známeho francúzskeho herca, jeho manželku stvárnila ruská herečka, v epizódnej úlohe opilca sa predstavil Roman Skamene z Česka. Nič nepomohlo, ani ruský režisér. Scenár je totiž deravý ako noty na bubon. Užívateľ anderton trefne poznamenal, že toto je voľne zameniteľné za akúkoľvek epizódu lokálneho kriminálneho seriálu. Jalový scenár, nikam nevedúce cesty autom, klišé na klišé. Aký psychologický ponor? Do čoho? Leda tak do hnusného scenára. Navyše, herecký "výkon" rapera Dalyba neskutočne iritoval. Niečo tak amatérske som dávno nevidel. A ešte: manžel (Jean Marc Barr v parochni vyzerá ako dlhánsky slovenský hudobník Marián Grexa) na začiatku vypaľuje na gitare odvážne sóla, no na koncertoch hráva ako klávesák podpriemerné, diskom bachnuté verzie piesní Paľa Hammela. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Som rád za každý nový slovenský film, ale tento mi je nejakou záhadou. Prečo točí ukrajinský režisér film na Slovensku s francúzkym hercom v hlavnej úlohe??? Hmm..., nič proti tomu, len je to u nás zatiaľ veľmi ojedinelé. Chcel by som písať chvály, ale tento film iba ako letný vánok pripomína veľmi známy film Denisa Villeneuvea - Zmizení. Herecky dobre zahrané, aspoň hlavné úlohy teda, zvyšok je na tom dosť kolísavo, ale asi najviac by som vytkol zvuk resp. dialógy, ktoré kritizujem pravidelne. Ja neviem, ale pri starších slovenských filmoch sa mi nikdy nestalo, aby som nerozumel , čo herec hovorí...V nových filmoch sa mi to stáva pravidelne. Herci neotvárajú ústa, neartikulujú a často sa mi stáva, že mrknem na manželku a pýtam sa "čo povedal??" a ona rovnako..."neviem"...Aj u mňa vychválený Milan Ondrík za film Nech je svetlo má v tomto smere čo zlepšovať. Mohol to byť celkom fajn film keby..., bol herecky presvedčivejší( v menších úlohách), temnejší a v dialógoch viac zrozumiteľnejší a údernejší. 50%. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Taky slovensky standart, ktory neurazi a ani nenadchne. Namet fajn, spracovanie priemerne. Porovnatelne s Cisticom. [13. MFF Cinematik 2018] ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Pivnica je nadštandartný film na sk pomery. Udeľujem mu poctivé štyri i napriek sutočnosti, že mi vadia tie vykonštruované dialogy. V skutočnosti sa takto nikto nezhovára. A špeciálne, ak je pod tlakom emocií. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Spočiatku nádejne vyzerajúca, nie až tak lacná mysteriózna detektívka. Lenže postupom času sa bohužiaľ začína prejavovať, že scenár je maximálne tuctový, v rôznych variantách stokrát videný a najmä si pri dlhej stopáži začneme uvedomovať, že by sa príbeh kľudne vošiel do ľubovoľnej detektívnej série. Napríklad aj z produkcie našich televízií. Ono prekvapenia, ktoré nám scenár prichystal, vážne nemajú čím šokovať ani málo skúseného diváka. Film je naťahovaný viacerými zbytočnými a dej nikam neposúvajúcimi scénami (útek a ďalšie) a posolstvo taktiež ničím novým neohúri. Pivnica ale vyzerá aspoň vizuálne veľmi slušne, aj predabovanému Jeanovi-Marcovi Barrovi jeho emócie aj hormóny veríme, ale logika proste ďalej v uvažovaní nepustí. Policajt sa najskôr snaží, potom ho to bohvie prečo prestane baviť, až má človek pocit, že Ondrík musel zobrať niečo navyše v divadle a musel sa prepisovať scenár. Na plnohodnotný komerčný thriller sme bohužiaľ ešte nedorástli. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není špatný. Europuding obsazení přináší víc problémů než užitku, ale vypadá to, že Olga Simonova je režisérova dvorní herečka a Jean-Marc Barr je jako stárnoucí rocker naprosto uvěřitelný. Asi to mělo být psychologické drama, i když až příliš pošilhává po kriminálním thrilleru. Bohužel mi připadalo, že psychologie tu občas funguje tak, jak se scenáristovi zrovna hodí. A úplně pitomá je scéna, kdy manželka sleduje muže nejnápadnějším autem v kraji, a on si ničeho nevšimne. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najhoršie je, keď do roly 16-ročnej puberťaky vyberú už len ksichtom evidentne oveľa staršiu herečku. Aby som nikoho nezmiatol, hovorím konkrétne o Simonette Hladkej, viem, že tu je ťažko hovoriť o herectve, ale tak to tu napísali. Ale dali jej koženku, takže cool, už nemusí hrať len v Susedských prípadoch, môže svoje drevené pohyby veselo prezentovať konečne aj v zahraničí. Dabing je príšerný, niekedy sa ani netrafia do otvorených úst herca. Ondrík, hoci sa hodí skôr do roly zločinca, tu hrá o tri galaxie pred ostatnými a taký otec s matkou a ten blbý chlapec to je len spolok ochotníkov. Po polhodine nastáva vyšetrovanie a keď všetky tie nedostatky prekusneme, začíname byť zvedavý aj na koniec. Dostaneme však okopírovaný záver zo známeho amerického filmu. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Komorní psychologické drama, želbohu na téma, které známe ze Zmizení. Úspěch to podle mě mít nebude, jelikož divák na to běží jako na kriminálku. Dostane se mu vynikajících hereckých výkonů, které ale masového diváka nebudou zajímat, jelikož on chce akci a rozhodně je mu fuk, jak se cítí nešťastný rodič, ztracené dcery. A to je škoda. Jean, Olga i Milan Ondrík hrají skvěle! Vejvodovou nesnáším, sem se tedy hodila. Kamera skvělá, lokace na vyhnálkově jsou výborné, atmosféra velmi dobře vystihnutá, dobrá režie a scénář? To je těžko, je totiž obšlehnutý. Každopádně vedle slovenských kravin (slátanina Únos a pro mě nedívatelná Čára) je Sklep povedený film. Možná proto, že je koprodukční. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pokus o thriller nedopadol tak zle, ako by sa zdalo, napriek tomu film nesie všetky neduhy slovenského filmu. Zdĺhavosť, zbytočná komplikovanosť a "ťažké" psychologické obrazy... ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VIETE, DECKÁ ZVYKNÚ ZDRHNÚŤ Z DOMU KEĎ ICH RODIČIA MAJÚ DÁKE NEZHODY. JE TO NIEČO AKO FORMA ODPLATY, ALEBO TAK." ,,A KVÔLI TOMU JU IDETE HĽADAŤ SO PSAMI?" __ Takéto žánrové filmy u nás dosiaľ nemajú tradíciu a pokiaľ ich chceme nakrúcať, musíme sa to najprv naučiť, inak budú zakaždým problematické (viď. ,,Trhlina"). ,,Pivnica" má divácky vhodný námet so silným komerčným potenciálom, ktorý sa svojím nesprávnym uchopením stal už rok po premiére zabudnutým prepadákom. Aj vďaka neopozeraným tváram ide zo začiatku o solídnu záležitosť udržiavajúci vďaka celkové nejasnosti divácku pozornosť. Postupne sa však čoraz väčšmi derú na povrch obsahové i formálne nedostatky filmu v podobe znovu opakujúcich sa málo funkčných záberov (otec sediaci na dcérinej posteli, pohľady z okna, cesty autom) a nepodstatných dejových odbočiek (nevera) nijako nedopomáhajúcich v zmysluplnejšom rozvití príbehu s banálnou zápletkou i pointou a akýmsi odstrihnutým záverom. Z hereckých predstaviteľov sa javí najzaujímavejšie Milan Ondrík, ale zdá sa mi, že po predchádzajúcich vynikajúcich postavách vo filmoch ,,Eva Nová" a ,,Únos" akoby ustrnul v istej hereckej kreácii a pri spomínanom zlom zvuku by si jeho neortodoxný vyšetrovateľ len tak šomrajúci si popod nos jednoznačne zaslúžil titulky. Ešte som si všimol, že ide po dlhej dobe o slovenský film, kde nezaznie jediné slovo po česky, na lepšom celkovom výsledku mu to však nepridá. (205. hodnotenie, 22. komentár k filmu) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Zdanlivo odvážna tematika rozpadávajúcich sa vzťahov v rodine kazí prílišná vyumelkovanosť a afekty, ktoré poháňajú dramatizáciu akcie. Stane sa to, že z "autenticky" pôsobiaceho zmiznutia a hľadania 16 ročnej Lenky sa stáva krvilačná jatka s vizuálnou exploitation leso-hororovou štylizáciou a nezvládnutými, amatérsky vygradovanými dialógmi. Film poteší fanúšikov psychotického hip-hopu so soundtrackami novej scény a celkovým dojmom nezávislej produkcie, ktorá však v našich končinách nadobúda multikoprodukčné a veľkorozpočtové zázemie. Aký paradox. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příběh vztahu v krizi, do něhož jako katalyzátor vstoupí smrt dcery a neschopnost policie. 1) Rodák ze Sevastopolu, 44letý charismatický režisér a producent Igor Vološin vytvořil pomalý, ponudnělý, psychologizující příběh, který ovšem má svůj půvab._____ 2) Navíc jsou tu pěkní herci: 58letý zajímavý Jean-Marc Barr (otec Milan), 38letý přitažlivý Milan Ondrík (poručík Varga), 24letý (snad) Dalibor "Dalyb" Štofan (uvězněný Lukáš), jenž ve svém hereckém projevu svou zkušenost rappera nijak neuplatnil, Filip Hinca (Denis, co chtěl v autě šukat s Lenkou) či Michael Mottl (Lukášův parťák Paťo). ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě film zaujal, ale postupně i přes vyšetřování ,jak vše dopadne mě to trochu začínalo nudit. Kamera a širokoúhlý formát mě udrželi až do konce, ale vše kazil příšerný dabing, některým huhňajícím postavám vůbec nebylo rozumět, zvlášť poručíkovi. ()

Související novinky

Slovenská krimi světových rozměrů

Slovenská krimi světových rozměrů

31.07.2018

Ruský režisér Igor Vološin (Beduín) a slovenská producentka Lívia Filusová (V tichu) čerstvě dokončili svůj nejnovější projekt, kriminální drama Sklep. Film v koprodukci Slovenska, České republiky a… (více)

Reklama

Reklama