Reklama

Reklama

Jeruzalém: Brána do pekel

  • Izrael Jeruzalem
Trailer 2

Dvě kamarádky se vydávají na prázdniny do Jeruzaléma. Brzy se zde spřátelí s židovským vojákem, arabským správcem hotelu a také mladým záhadologem. Nikdo z nich však netuší, že ve městě zrovna vrcholí ďábelská aktivita, ulice se plní démony a zombie a všem půjde o život... (TV Prima)

Recenze (85)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opravdu by byl pro tvůrce tak nepřekonatelný problém pokusit se napsat alespoň jednu (!) z hlavních postav alespoň trochu (!) sympaticky a nedebilně? Protože tihle tupí kreténi byli vážně k nepřežití, zvlášť když pořádná hororová akce začala až kolem padesáté minuty stopáže. Do té doby utrpení, čímž si film úplně zbytečně škodí, protože prostředí je vybrané super, koncept POV skrz brýle přijatelný a démonický mayhem v poslední třetině i slušně atmosférický. Idiocie a otravnost hlavních charakterů ale pro mě v tomto filmu přebíjí všechno ostatní. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Jak já nenávidím ty filmy s třepající amatérskou kamerou. V tomto filmu vidíme děj pře brýle... Bylo to lepší? NE! A navíc posledních 30 minut neuvidíte nic. Noc, tma, stíny, křik a k tomu prasklé brýle.... a hovno na obrazovce! Ztráta času. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Žiadna pohroma, ale ani nič svetoborné. Prvých 50 minút nuda, potom nastane panika a pobehovanie kade tade, záverečné minúty v tmavých tuneloch celkom OK (aj keď atmosféru takého "As Above, So Below" sa vytvoriť nepodarilo). Občas vyskočí pekný, okrídlený démon, ale to je asi tak všetko. Napínavé to nie je, ale aspoň celkom akčné, takže priemer. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V Svätom Písme sa píše o tom, že na svete sú tri brány do pekla: jedna v púšti, druhá v oceáne a tretia v Jeruzaleme. Do tohto mesta odlieta aj američanka Sarah (Danielle Jadelyn) so svojou kamarátkou Rachel (Yael Grobglas). Otec Sarah kúpil pre tento trip nové inteligentné okuliare, pomocou ktorých s ním môže Sarah komunikovať a taktiež používať rôzne aplikácie, ktoré v zahraničí potrebuje. Zo začiatku sa dievčatá na svojom výlete parádne zabávajú. Uprostred jednej noci sa však nad mestom začnú objavovať stíhačky, ktoré začnú mesto bombardovať. Sarah so skupinou preživších sa spoja a rozhodnú sa z mesta utiecť. To sa im ale nepodarí, pretože mesto je uzatvorené. Nezostáva im nič iné, ako boj s dávnovekými temnými silami, ktoré sa prebudili počas tejto noci, aby sa pomstili svetu. - Je velká škoda, že JeruZalem sa vydáva za čistokrvný horor, ale prevažujú v ňom skôr akčné prvky. A to je podla mňa dôvod, prečo nenaplnil svoj obrovský potenciál. Príšery vyzerali perfektne a mali výzor, ktorý pôsobil velmi dobre, lenže dostali naozaj velmi málo priestoru. Tvorcovia uprednostnili skôr naháňačky úzkymi uličkami a prestrelky, čo bolo skôr na škodu. Found Footage koncept nepôsobil vôbec zle, keďže technika fungovala dobre a až na pár krátkych momentov bolo všetko prehladné aj napriek tomu, že sa velká časť tohto hororu odohrávala v tme. Postavy sú velmi dobré a zmiešanie kultúr na mňa urobilo fakt dobrý dojem. Yael Grobglas je ohromná kráska a dúfam, že po JeruZalem na horor nezanevrie, a ešte ju niekedy uvidím. Cudzinci mali fakt silné charaktery a pripomínali mi to, keď mi otec hovorí svoje zážitky z Iránu, a nikdy nezabudne dodať yalla, aj keď sa vraj Izrael a Irán nemajú vôbec v láske. Stret kultúr sa mi páčil a musím povedať, že v mestských častiach, v ktorých je tento horor natočený, by som sa nechcel stratiť ani uprostred dňa. Opieranie sa o náboženskú tématiku okrajovo bolo podla mňa dobrou volbou, pretože sa v JeruZaleme stretá množstvo pohladov na vieru a rôzne biblické úkazy, čiže tento kontext nebude podla mňa pôsobiť otravne na ludí, ktorí tieto veci zrovna nemusia. S JeruZalemom som v podstate spokojný, pretože zvolené prostredie ukázalo v horore znovu niečo nové, a štýl natáčania bol taktiež velmi zaujímavý. Počas tohto týždňa sa to na hororovej scéne celkom slušne rozbehlo, takže mám velkú radosť. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jeruzalem se nakonec neukázal v tak špatném světle, jak jsem čekala. Hlavní ženské postavy jsou dokonalou ukázkou toho, že IQ "charakterů" ženských hrdinek v podobných hororech se zřejmě nikdy nezmění:) Dvě kámošky se vydávají na výlet do Izraele, ovšem nikoliv aby podnikly výpravy po historických památkách a krásách poutního místa. Hlavním cílem pro ně je za*ukat si, zahulit si, zapařit a až pak možná to ostatní. V letadle se seznámí s pohledným mládencem, který je přemluví, aby se s ním vydaly do Jeruzaléma. Nabídku od krásného neznámého bez váhání přijímají, tou dobou už mu udělily přezdívku Indiana Jones:) Jeruzalem má potenciál, myslím, že z něj však maximum nevytěžil ani náhodou. Nevím, proč jsem čekala, že "otevření pekelné brány" by mohlo přinést nářezový "Demon Mayhem", tak jak tomu bylo třeba v Chatě v horách. Ze samotných zmrtvýchvstalých tu totiž uvidíme jen trochu. Sem tam nějaký ten okřídlený démon, ale jinak žádná viditelná démonická anarchie se do popředí vlastně ani nedostane. A že by to mohl být mazec, kdyby jo:) I když závěr stojí za to. Google Glass jsou nápaditá vychytávka a nakonec se obě ty pindulíny daly i vydržet:) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dve najlepšie kamarátky odchádzajú do Jeruzalema za netradičnou dovolenkou. Relatívne všetko prebieha podľa plánu, kým jedna z nich pri Múre Nárekov nezanechá odkaz bohu: "vráť mi môjho brata, kretén!". Od tohto momentu neubehne dlhá doba, a mesto vďaka mnohým monštrám či zombie anjelom dostáva úplne odlišný obraz. Bez ohľadu na vierovyznanie, nikto viac nie je v bezpečí! Bez vtipu, ktokoľvek si pustí tento snímok, bez akýchkoľvek obáv, že by prišiel o nejakú dôležitú pointu či myšlienku, kľudne preskoč 44 minút. Presne vtedy totiž nastáva zlom vo vývoji deja, kedy sa konečne začne niečo diať. Využitie POV pohľadu síce pôsobí originálnejšie, ako trepanie sa s kamerou na ramenách, no nič to nemení na fakte, že sa jedná o F.F. jak vyšitý. Ja osobne som nikdy proti tomuto druhu spracovania nič nemal, no mne nijak výnimočný "JeruZalem" neprišiel. Ťažko povedať či by dokázal diváka rovnako prilákať, keby sa volal napríklad "Dunajská Streda", aj keď je jasné, že pointa je ukrytá práve v názve tohto filmu. Tri brány do pekla a podobne. Aby som však nebol len kritický, od uvedenej minúty je snímok naozaj živší, ba priam akčnejší. Dostaví sa aj pár skromne prevedených atmosférických pasáži, nápad s mäsožravými anjelmi taktiež potešil, takže nakoniec celkom milá "podívaná" pri ktorej divák nemusí nijak mimoriadne namáhať mozog - 50% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tady v Jeruzalémě máme takové rčení. Když hovoříš s Bohem, je to v pořádku. Ale jakmile začne hovořit On s tebou, je to průser ----- V záplavě všelijakých hororů jsem od tohohle čekal trochu originality. Námět mne hned zaujal. Já jsem nikdy nebyl úplný fanda do hororů a už vůbec na ně nejsem specialista jako někteří z mých přátel zde. Nikdy jsem jimi ale nepohrdnul a když byly dobré, uměl jsem je poctivě ocenit. Musím říci, že místo různě roztřesených záběrů z kamer byl ten nápad s brýlemi docela fajn. Holky byly hezký, správně naivní, prostě takové ty klasické americké pipiny jedoucí hledat zábavu a dobrodrůžo do exotické lokace. že se jim toho v těchto filmech dostane většinou vrchovatě je jasné! :-). Až do oné noci mne to docela i bavilo a i v této části bylo pár příjemných lekavých momentů. Pak to sklouzlo do těžkého béčka a už to v něm zůstalo včetně špatných digitálních efektů když dojde na ty zombie... Je to nakonec docal škoda, protože díky lokacím to mělo zajímavý potenciál a ani ten námět nebyl až tak špatný jako jiné horory s bubákem na půdě. Dávám za 2 seky mečem. * * ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Atmosféra hodně fajnová, nápad taky super (připomnělo mi to hru Jericho, což je fajn), ale totálně to zasíraj efekty dělaný v Malování a postavy, který se chovaj, jak kdyby nikdy nebyly na výletě. Korunu tomu dodává závěrečná scéna, kdy člověk čeká, že tvůrci aspoň upustí na fantasii a vono velký nic. Škoda. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

No na jednej strane úplna hovadina, s množstvom nelogických činov postáv, ale zas, musím priznať, že som sa celkom bavil a veľa sa aj nasmial.. čo pri horore nie je zrovna chváleniahodné, nemám pravdu? A však čo, nejaký účel to u mňa splnilo, aj keď úplne odlišný ako malo. Ale v rámci prehliadky Jeruzalemu by mali byť spokojní všetci. Uvidíte z neho dosť, takže v podstate môžeme Jeruzalem označiť aj za turistickú prehliadku. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Průměrný FFko, který je spíš mysteriózní než hororový, ale atmosféru docela má a hlavně to není ruční kamera s rozpočtem 10k dolarů. Scénář měl ve svých jednotlivých etapách větší potenciál, ale koukatelný to je. Mnohem lepší něž The Pyramid. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné čo na tomto snímku zaujme je FF na princípe inteligentných okuliarov, to som ešte vo filme nevidel. Inak ide len o 50-60 minút totálnej nudy, ktorá na záver snímku prejde do zbesilého a chaotického úteku z mesta a do pár pekných záberov na posadnutých ľudí s deravými anjelskými krídlami a na démonických obrov (škoda, že len ako z rýchlika). Samozrejme, nemôžem zabudnúť ani na roztrasený doprovod inteligentných okuliarov, aj keď v tomto smere by sa tu našlo niekoľko zábavných momentov. Myslím hlavne rozpoznanie hlavných bodov tváre jednej práve oživenej príšerky a identifikácia jej facebookovského profilu a pod... O slabom mytologickom základe pointy je už škoda hovoriť. 40/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Úvod mě celkem chytil a navnadil mě na celkem slušnou hororovou podívanou. Pak ale přišel prostředek filmu, kterej byl v podstatě o ničem, ale pořád se to dalo vydržet. Vše pohřbila až závěrečná část. To byla neskutečná 3,14čovina. Takový fantazmagorie jdou mimo mě. Za sebe říkám nebrat. Nebýt povedenýho začátku dám jasnej odpad. ()

DJ Lonely 

všechny recenze uživatele

Hromada vykrádaček, kdy jsem si odškrtával kolonky ve stylu scéna z [Rec], kamerový nájezd z Cloverfieldu, inspirováno scénou z Bavových Démonů atd. a přesto mě to jakýmsi zvráceným způsobem bavilo. Ani nijak zvlášť nevadilo, že první půlku filmu se jen seznamujeme s postavami a v podstatě nic pořádného se tam neděje. Pravda, sem tam mě dost štvaly do očí bijící nelogičnosti ve stylu voják odvrátí zrak od příšery, aby se něco řekl kolegovi a příšera po něm skočí, ale to už asi k těmhle typům filmů patří. Za mě celkem kvalitně namíchaný žánrový gulášek. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný film s nepříjemnou "amatérskou" kamerou, nelze omluvit ani typem tzv. found footage filmu. Dvě sekulární americké Židovky si přijedou užít do Izraele, zde se spřátelí s liberálním muslimem a křesťanem, kteří nepochybují a temných silách, působících ve městě Jeruzalémě. Námět možná dobrý, ale zpracování mizerné. Souhlasím s komentářem maddy. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Námět ze kterého mohl být naprosto famózní horor, jenže je natočený tak špatným duem režisérů, že sem při jeho sledování občas nervózně koukal do rohu obrazovky, jestli na mě nevykoukne nápis SyFy Channel.Přes 45 minut posloucháte lámanou angličtinu několika přičmoudlých opékačů kebabu a sledujete hnusnou, blbou a uječenou píču, kterou bych jedním dělem poslal k modlitbám.Kromě námětu je prostě všechno špatně a když už konečně vypukne ta pekelná apokalypsa, uvidíte jen pár digitálních bubáků a asi tři povedený lekačky.Bohužel opravdu neskutečně zabitý film, který by si zasloužil větší rozpočet a hlavně tvůrce, kteří umí i něco jiného, než obsadit do hlavních rolí neskutečně nesympatické kokoty.Když v poslední scéně ta borka vzlétla i s těma brejlema, skoro už sem se hystericky musel smát.30%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem psal, že teď hodně dlouho nechci vidět žádné FFko, ale tomuhle jsem samozřejmě nemohl odolat: "Židovská zombiárna z Jeruzaléma... To musím vidět!" Nápad s chytrými brýlemi považuju za výborný, a i když kamera nebyla výrazně lepší než u "normálních" FFek, tak aspoň o něco málo určitě. Takže v tomhle směru celkem spokojenost. Ale opravdu mě znechutilo, že jsem musel půl filmu útrpně poslouchat idiotské plkání dvou frivolních americko-židovských kravek, které si do Izraele zaletěly zahulit, zachlastat a zašukat; takhle jsem si tedy zombiefilm z Jeruzaléma fakt nepředstavoval. A ve chvíli, kdy už se konečně rozjelo "zmrtvýchvstání", jsem už ke všem zúčastněným (hlavně k permanentně ječící Sáře) choval tak bytelnou antipatii, že jsem si jen přál, aby všichni co nejdřív zhebli a byl konec. Dobrý námět, lákavé lokace, ale příšerně nesympatické postavy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasika. Do půlky se prakticky nic neděje, pokud nepočítám začátek, který dokázal docela navnadit. Ale jinak jen trojice Amíků různého stupně tuposti objevuje krásy náboženské metropole. Pak dojde k události, která všechny zúčastněné donutí prchat podzemím z Jeruzaléma a tam narazí na mocnosti pekelné. A právě v podzemí jsou tak dvy tři dobré záběry, které Jeruzalem chrání od absolutního odpadu. Jinak je to zase jen o trdlování s ruční kamerou a ječení. 15% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Paradoxně mě to babilo víc první půlku, ta byla skvělá, cestovatelskej život... z tý druhý horrorvý bych vypích, no nic asi, s tim měli tvůrci docela problém vůbec něco vymyslet, max. velkej obr v pěti vteřinách celkem, závěr v jeskyni tragédie. Ale ta první půle byla prostě sympatická. 5.5/10 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

No film se dá rozdělit do dvou polovin. První je neskutečně zdlouhavá seznamovačka s nezajímavými hrdiny a nevidím důvod, proč by člověk měl fandit hysterce, která by frajerovi vykouřila na WC po prvním setkání. Nicméně počáteční nástin toho, co by se mělo dít nebyl špatný. Poslední půl hodinka je docela výživná a utíkání před démony, kteří vypadají hodně dobře, se povedlo nad mé očekávání. Jeden z těch nevyvážených hororů, který zahodily svůj potenciál.....5/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Haha, Izraelci si prostě jen tak natočili ukázkový found footage přesně tak, jako kdyby přijela parta amerických filmařů do Jeruzaléma a natočila tam zdebilněný horor pro západní publikum se stupidně a rozcapeně se chovajícími amíky v hlavních rolích. Srsly, ani bych nepoznal rozdíl. Úvod se trochu táhne, ale posléze udeří hutná nepříjemně neurčitá atmosféra, které found footage formát velmi sluší. Cool je i následný apokalyptický sprint v ulicích, ale jakmile se vleze do jeskyní, tak přichází na scénu i klasický žánrový nešvar - je tam naprosté prd vidět. Zachraňuje to ale zase údernej stylovej konec. Za mě palec nahoru, ukázkové hororové skoro až céčko. ()

Reklama

Reklama