Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina oddaných vlastenců žijících ve Spojených státech se rozhodne bránit svou zemi před teroristickou organizací, která v Americe vypíná elektřinu a snaží se ovládnout stát. (FunDinDung)

Recenze (4)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle je takový film, u něhož jsem měl pocit, že to je vlastně něco jako LARP, akorát s moderními zbraněmi. Takové levné, venkovské a vlastně to možná ani nemá ten náboj klasického LARPu. Nevím, co se tenhle film snažil říct. Byl tam nějaký náznak toho, že to může být fajn béčkové, sem tam i hláška, ale to z toho koukatelný film nedělá. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Syn Chucka Norrise Mike Norris natočil námětem vcelku odvážný snímek, neboť se v něm zabývá nejrůznějšími konspiračními teoriemi, které po mnoho desítek let mnoho amerických konzervativců a fundamentalistů považuje za pravdu. Scénárista Gary Heavin to všechno shrnul a napsal příběh se známou dějovou šablonu vše obsahující. A tak tu jsou, sice v návaznosti podivné, konverzační scény ony konspirace projednávající, a to i v následujícím sledu událostí. Tyranie zachvátila USA, ale tentokrát přece jen poněkud jinak. Škoda rapidně nízkého rozpočtu, neboť to v takovémto levném zpracování silně podporuje onu neuvěřitelnost. Snímek skutečně vytváří dojem ryze televizního zpracování ve zmatečném vyprávění. Snímek samozřejmě pojednává alternativní svět o americkém vlastenectví, patriotismu a nacionalismu. V hloubi duše poukazuje na střet zla, které ale neobvykle poukazuje na všechny strany. Co je přínosem pro svět a co naopak není? Taková politika skutečně je, neboť to v zájmu světa myslí dobře naprosto všichni. Jak i název snímku napovídá, je to svým způsobem také trefným kopancem do vlastních řad, neboť jak známo, politika USA skutečně ovlivňuje celý svět. Jak tedy tento počin brát. Jako varování nebo jen k zamyšlení? A vlastně nad čím? V souladu se skutečným politickým dění, že by skutečně něco na těch konspiracích bylo a nebo se jen potvrzuje, že jde jen o výmysly. To nechť každý divák posoudí sám. Ani ne tak z akčních scén, jako spíše z těch konverzačních. ()

Reklama

Reklama