Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve nedávno padl komunistický režim a sovětská okupační armáda se ve spěchu po železnici stahuje zpět do východní Evropy. Vagóny odjíždějící ze země jsou napěchovány zbraněmi, náhradními díly, municí a dalšími cennými věcmi. Dva mladí studenti, testující nový železniční sledovací systém, zjišťují, že některé sovětské vagóny se cestou na východ v evidenci nepochopitelně ztrácejí. Oba mladí muži se rozhodnou přijít problému na kloub. O několik dní později je jeden z nich nalezen mrtvý a druhý je pravděpodobně na útěku. Vojenský prokurátor Roman Rédl se snaží na vlastní pěst přijít na to, co bylo důvodem k vraždě a kam až sahají nitky zločinu, který možná překračuje hranice Československa až někam daleko na východ. Při svém pátrání se rozhodne využívat informace od nejvyššího představitele bývalé státní bezpečnosti, jehož stíhání má na starosti. A tak se sám zaplétá do nebezpečné hry, ve které jde nejen o kariéru, ale i o život jemu samotnému i osobám, které se snaží chránit. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, vážně škoda. Když už se konečně najde někdo, kdo umí napsat dobrý scénář, celkem zajímavý kameraman a skvělí herci, tak se to pokazí režií. Nechci Hřebejka shazovat, jeho filmy mám rád, ale tady to vyloženě bije do očí (hlavně ten nepřirozený Sokol a přehrávající Hofmann). Hřebejk to bohužel už nedává tak, jako dřív, ale bohužel nevím, komu jinému bych to mohl vyčítat. Herci nejsou špatní a jiných filmech dokazují, že hrát umí (i ten Hofmann), ale Hřebejk bohužel má to nejlepší za sebou. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych řekl pravdu, čekal jsem mnohem horší zážitek, ale úvodní díl minisérie mě vcelku příjemně překvapil. Sice jsem nepochopil, kde bral poručík JUDr. Robert Rédl tolik času na soukromé vyšetřování, když měl na krku přípravu obžaloby proti generálu Lor... Ferencovi, ale pal to čert, dost slušně jsem se bavil. ()

Reklama

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Je třeba pochopit jednoduchou věc, řada příslušníků tajných služeb není loajální pouze ČR…Další srágora od Hřebejka, kterého považuji za extra hnusného a arogantního ži_dáka. Ten ždycky si najde příležitost, kdy kopnout do Čechů (našeho - ne jeho národa). Plus samozřejmě nechybí ani aktuální mix xidoliberálních ideologií (jak jinak), víme kdo za tím ším stojí... Takže za mě jasné ne, ani v televizi ani v kině. Na mně kchazar Hřebejk rejžovat nebude! Enšpígl: Na to přeci existuje jednoduchá odpověd, stejný původ, proč si myslíš že jsou všude, ty by sis tam nezahrál. :-) ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první díl je jen takový úvod. Jelikož jsem byla děcko nemůžu soudit jak je nebo není seriál přesný v odvyprávění dobové atmosféry/historicky. Ale to co si pamatuju já jen střípky, tak to bylo hodně silné. To prostředí, oblečení uff to je přesné. Jsem ráda, že se to změnilo. Atmosféra je značně depresivní. ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím dávám 4*, protože potenciál i jistá neotřelost tématu jsou značné. Patrně rozhodne až druhý díl. O. Sokol se do role trochu divného, ale v zásadě slušného člověka vlastně hodí. Ve výsledku by bylo možné nacházet analogie s ledasčím, ale bylo by to krajně zbytečné. Opravdových a původních příběhů je podobně jako pohádkových námětů jen pár, zbytek jsou variace v nových kulisách a v nových nebo v tomto případě starých časech. Tím spíše bod za odvahu vrátit se do doby šedivé a ne tak veselé, jak by se mohlo pod pokličkou nostalgie z prvních let svobody zdát. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Trať, kde probíhá měření průjezdů vlaků, by měla mít normální a celkem silný provoz (dle výsledků měření), avšak při záběrech na senzor připevněný ke kolejnicím je vidět, že se jedná o vlečku používanou jen velmi slabě a nebo vůbec. (lukas.kohout)
  • Rédl (Ondřej Sokol) chodí domů oblečený ve vojenské uniformě, není tedy jasné, proč ho v baráku považuje předsedkyně za policistu... (Winster)

Reklama

Reklama