Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve nedávno padl komunistický režim a sovětská okupační armáda se ve spěchu po železnici stahuje zpět do východní Evropy. Vagóny odjíždějící ze země jsou napěchovány zbraněmi, náhradními díly, municí a dalšími cennými věcmi. Dva mladí studenti, testující nový železniční sledovací systém, zjišťují, že některé sovětské vagóny se cestou na východ v evidenci nepochopitelně ztrácejí. Oba mladí muži se rozhodnou přijít problému na kloub. O několik dní později je jeden z nich nalezen mrtvý a druhý je pravděpodobně na útěku. Vojenský prokurátor Roman Rédl se snaží na vlastní pěst přijít na to, co bylo důvodem k vraždě a kam až sahají nitky zločinu, který možná překračuje hranice Československa až někam daleko na východ. Při svém pátrání se rozhodne využívat informace od nejvyššího představitele bývalé státní bezpečnosti, jehož stíhání má na starosti. A tak se sám zaplétá do nebezpečné hry, ve které jde nejen o kariéru, ale i o život jemu samotnému i osobám, které se snaží chránit. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká televize i Jan Hřebejk míří hodně vysoko! Rédl vypadá na českou seriálovou událost sezony... Konečně někdo, od dob vynikajícího i kontroverzního Renčova ,,hraného dokumentu" Polojasno, zaměřil fokus i na šedou eminenci socialistického Československa generála Lorence...a že tohle je našimi filmaři hooodně neprobádané území...bez něhož ovšem těžko můžeme účtovat se svou minulostí... ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Je třeba pochopit jednoduchou věc, řada příslušníků tajných služeb není loajální pouze ČR…Další srágora od Hřebejka, kterého považuji za extra hnusného a arogantního ži_dáka. Ten ždycky si najde příležitost, kdy kopnout do Čechů (našeho - ne jeho národa). Plus samozřejmě nechybí ani aktuální mix xidoliberálních ideologií (jak jinak), víme kdo za tím ším stojí... Takže za mě jasné ne, ani v televizi ani v kině. Na mně kchazar Hřebejk rejžovat nebude! Enšpígl: Na to přeci existuje jednoduchá odpověd, stejný původ, proč si myslíš že jsou všude, ty by sis tam nezahrál. :-) ()

lupuscanis

všechny recenze uživatele

Nedá se to tu číst. Nerozumím ani jednomu typu námitky. I.) Ondřej Sokol: Obecně ho pozoruju opravdu jen mimochodem a z hodně velký dálky, nepřipadá mi na měm nebo na jeho práci sympatického vůbec nic, pokaždý se jen divím, že se znovu a znovu mluví o nějakých jeho ambiciózních plánech nebo projektech. Kdo to vlasně je? Nechápu. (Je to snad tak výrazná postava v divadle? Nikdy jsem ho na divadle neviděl, jen mě to napadlo jako možnost.) ALE. Pokud jde o "Rédla", je tu několik - alespoň z mého pohledu - sympatickým dojmem působících okolností. Strhaná tvář. Olysalost. Omlácenost životem. Prakticky nehraje jinak, než tělem, kterým ale dává najevo tíhu, kterou postava nese na bedrech. A to je na tom to nejlepší! Že vůbec nehraje! Narozdíl od zdejších na slovo vzatých expertů, kteří o tom "jak to kdo zahrál" trousí poznámky do každého svého komentáře, si vůbec netroufám říct, jaký je to - obecně - herec. Ale troufám si tvtdit, že (min. v prvním díle Rédla) není rušivým elementem, který by tuhle mini-sérii stahoval dolů. Hloupost. II.) Zeitgeist (ne)zachycený v seriálu. Achjo. Tvůrci nemají žádnou "povinnost", kterou jste si vymysleli, zobrazovat věci, tak jak "byly". (Na okraj: Podle mě, zrovna vojenská prokuratura byla vždy tak trochu svébytnej, zvláštní, pro veřejnost neprůhlednej svět sám pro sebe s dosti ponurými pod-tóny, což je o důvod víc, aby byla tahle série špinavá a šedivá.) Je to sakra film. Dílo. Umění. Ty mají právo se dívat kolem sebe, -- dokonce i na dobu, kterou jste zrovna "vy" zažili, a perfektně si (zřejmě na rozdíl od tvůrců (sic!)) to pamatujete -- po svým, dívat se na vybraný výseky světa kolem sebe přes zvětšovací sklo, takže potlačit jedno a zveličit druhý, vidět spíš špínu a svrab, než slunce, třeba taky proto, že takhle nějak tu dobu, co jste si ve svý jednoduchý hlavě přivlastnili, může vnímat titulní postava... ___ Tak. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriály v ČT nesleduji ale tohle mně námětem zaujalo. Hřebejk devadesátá léta natočil zručně, není z toho umělé retro. Mrazivosti dodává prosinec ve kterém se děj odehrává i temnější filtry a výborná minimalistická hudba I. Achera. řada místních hltačů pořadu Tvoje tvář má známý hlas je tu rozhořčena, co že si to Sokol, ten moderátor přeci, dovolil hrát ve filmu !!! A filmu Hřebejka k tomu!!! Rád bych jim připomenul, že je jak divadelním, tak filmovým hercem a když už jsme u Hřebejka, zahrál si v Trilogii Zahradnictví jednu z hlavních rolí hned v prvním dílu a dal to skvěle. Výborně hraje i zde a ostatní mu zdatně sekundují. Skvělý je např. vězněný generál hraný Romanem Polákem . Ne že bych měl k estábákům pocit nějakého repektu, ale to jak zahrál lapeného kdysi velmi vlivného muže, který má stále dost sil i kontaktů aby i z věznice lecos řídil bylo velmi interesantní! Zatím veliká spokojenost ! * * * * ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé. Česká televize využila svou nashromážděnou sbírku předmětů pro Vyprávěj, a tak musíme v každém záběru vidět nějakou tu pičičmundu, která má dokreslovat prostředí, ale jinak by ji soudný člověk té doby neměl potřebu doma mít. Vůbec celá výprava nenavozuje rané devadesátky, ale spíše končící osmdesátky, včetně výmalby a obouchaných mříží a dokonce i aut a telefonů. Pamatuju si, že devadesátkové telefony už měly slušný design, třeba ten náš ve firmě měl kulaté, červené tělo a černé sluchátko. A příběh se děsně vleče a spoustě replik nerozumím, protože asi sdělují nějaké sofistikované údaje, ale mně přijde, že si někdy lidé proti sobě povídají mimo mísu. Vlastně mi přijde spousta scén že nedává logicky smysl. Pak zde máme odvážné a moderní LGBT téma, děkujeme za 4% osvětu, která je v 99 % filmů a seriálů, a dokonce černocha nějaké cizí armády na večírku československé armády - bez vysvětlení. Rovněž se dá tušit vyznění s tím směřováním zločinu na východ, jen je otázkou, jestli je potřeba u toho prozívat nějakých 5 hodin celkem. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych řekl pravdu, čekal jsem mnohem horší zážitek, ale úvodní díl minisérie mě vcelku příjemně překvapil. Sice jsem nepochopil, kde bral poručík JUDr. Robert Rédl tolik času na soukromé vyšetřování, když měl na krku přípravu obžaloby proti generálu Lor... Ferencovi, ale pal to čert, dost slušně jsem se bavil. ()

bourec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sanozřejmě nespokojenosti bude vždycky dost a dost.Buď od honičů u severskejch krimošek,nebo u těch zpoza louže,a v tý nejhorší variantě u kryplovskejch primácko-nováckejch škvarek,kterejch na nás prskaj den co den tuny a tuny.Popravdě ten první díl měl děsnou první čtvrthodinu,ale pak se začátkem pátrání po tom mladym to začalo alespoń trochu odsejpat.Ovšem za tu vsuvku musim trochu hodnocení ponížit,ačkoli trvala dvě minuty?50%.Uvidíme dál. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je radost vidět po dlouhé době kvalitní televizní počin. Dobře napsaný, dobře natočený, dobře zahraný. K tomu filmařsky zatím příliš nevyčerpaná doba raných 90. let, zajímavý hlavní hrdina a chladná, tísnivá atmosféra, dávají naději, že se tu od dob odvysílání skvělé Pustiny konečně rýsuje zase něco výjimečného. Snad se v dalších dílech dostaví ještě větší spád a napětí a já budu moct dát alespoň 4*. Zatím velmi pěkných 3,5*... ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já mám Sokola vlastně rád. Ale hrát prostě neumí. A jeho Rédl je prostě jen "divná verze" Sokola. První díl je takový vláčnější a hlavně začátek nemá úplný rychlý spád, ale postupně to začně mít zajímavou zápletku. Uvidíme. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zase máme novej seriál...Sokol mumlá, čumí do prázdna a šlape všude jak slon v porcelánu.Vyšetřuje si na vlastní pěst, všude má dveře otevřené.Dokonce i na štědrý den, kdy zvládne navštívit výpočetní středisko Českých drah a přijede tam kvůli němu sama ředitelka. A ještě se připlete k vraždě, kde dva velice nenápadní zabijáci vyhodí z okna holku, která si je klidně pustí do bytu-v době, kdy jsou úplně všichni doma a oba se tam producírují jak na Václaváku.....homosexuální vložka, u které se mi zvedl žaludek....Hřebejkovi definitivně hráblo.A pak koukám, že je to diplomka jakéhosi slovenského studenta.Ano, tak to přesně vypadái.Nevyzrálé, zmatené a přiblblé.A Sokol tomu svým neumětelstvím nasazuje korunu. ()

Rockerman

všechny recenze uživatele

Vypadá to na Hřebejkův návrat do první ligy. Neotřelá detektivka z divokých "devadesátek", s politickým podkresem. Jsem rád, že Ondřej Sokol není jen rádoby vtipným kašpárkem z "Tváře", ale umí zahrát i charakterní roli. ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím dávám 4*, protože potenciál i jistá neotřelost tématu jsou značné. Patrně rozhodne až druhý díl. O. Sokol se do role trochu divného, ale v zásadě slušného člověka vlastně hodí. Ve výsledku by bylo možné nacházet analogie s ledasčím, ale bylo by to krajně zbytečné. Opravdových a původních příběhů je podobně jako pohádkových námětů jen pár, zbytek jsou variace v nových kulisách a v nových nebo v tomto případě starých časech. Tím spíše bod za odvahu vrátit se do doby šedivé a ne tak veselé, jak by se mohlo pod pokličkou nostalgie z prvních let svobody zdát. ()

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekaně dobré a mrazivé. Chválím obsazení méně okoukanými až neznámými tvářemi a taky scénář - skvělá práce. Sokolův výkon je přesný, velmi soustředěný a uvěřitelný. Hřebejk mě po Učitelce znovu přesvědčuje, že umí. ()

Reklama

Reklama