Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva mladí lidé jsou mrtví a vojenský prokurátor Roman Rédl ví, že vrahové mohou kdykoli znovu udeřit. Proč vraždí? Jaké tajemství se snaží chránit? Rédl musí pátrat nejen po odpovědích, ale i schovat svědka jedné z vražd. Díky němu si Rédl poskládá obraz, co předcházelo vraždě. Svědek spolu s kamarádem narazili na machinace v počítačovém systému železnic. Ukazují na to, že i v roce 1992 se dá udělat velká vlaková loupež. Sovětská vojska se odsouvají zpět do východní Evropy a územím Československa přepravují vagóny plné zbraní. A díky úpravám v systému je někdo dokáže nepozorovaně krást. Rédl ví, že krádeže vojenských zbraní jsou případ pro tajnou službu. V nové tajné službě očekává amatéry, ale opak je pravdou. Tajní rychle odhalí, že Rédl jim neukázal všechny karty a to se v paranoidní porevoluční garnituře neodpouští. Rédl je rozhodnutý případ dotáhnout do konce i sám, ale jen do té doby, než se vrahové objeví před dveřmi jeho bytu. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénář Miro Šifry je dokonalý, stejně jako Hřebejkův perfekcionismus ve snaze o vytvoření autentické mizanscény a typologicky přesného castingu ... příběh bez debat, temný, mrazivý, dusno až hmatatelné, dobře se to rozvíjí... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedním slovem - výborné. Novotný je skvělá guma, jde z něj strach... Do toho ten prosinec, šifry... Dohromady divák vlastně vůbec netuší čeho se to krom ruských vlaků z DDR týká, ale napětí to vyvolává slušné ! Herci super, kamera super, prostředí super...Veliká, převeliká spokojenost ! * * * * * ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto pouze v rámci osobní filmové výzvy - zhlédnout vše, kde hraje Štěpán Kozub. Celý seriál ani nemám v plánu zhlédnout. Nezaujal mě. Kriminálky zkrátka nejsou mým oblíbeným žánrem. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zatímco první díl se nám rozjel až ke konci, tady už to šlape od prvních minut a závěr je vyloženě labůžo. Výborná práce s herci (díky kvalitně napsaným dialogům to asi šlo snadno), výborn kamera a hudba a Ondřej Sokol konečně v trochu jiné poloze, resp. hned v několika. Těšing na další dva díly. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím se přidat k Big Bearovi, druhá epizoda mě naplno vtáhla do děje a kvůli několika drobnostem, které mi tak úplně neseděly, nebudu zbytečně snižovat hodnocení. Tvůrcům se podařila skvělá retro atmosféra, a ty devadesátky tu byly jako živé, úplně jsem se vrátil v čase. Nechybělo ani slušné napětí a dobře zvládnutá, nepřemrštěná akce- velká spokojenost. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvním díle jsem si na Sokola v této roli nemohla zvyknout, ale ve druhém už je to lepší. Název epizody je opravdu výstižný, pěkný guláš po 90. roce. I přes pár nelogičností doufám, že to nebude ztracený čas, ale celkem slušná zábava. ()

bourec

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač sem první díl zrovna nijak nechválil,a ta jedna scéna mě doslova nasrala,druhej dílek už jede opravdu na osmedesát procent..Kdyby Sokola naučili hrát,a nebo ho vyměnili za někoho přijatelnějšího,mohlo to už druhym dílem šplhat až na pět hvězd.ale jinak dobrý,Hřebejk boduje,překvapivě.80%. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se mi první díl líbil, tak druhý mě velice nudil. Vše podstatné se odehrálo až v závěrečné čtvrthodině, před touto to byla jen "vata". Rédl chodí od jednoho člověka k druhému a vykládá mu o počítání nákladních vlaků a šifře. Nevidím důvod, proč by celý dosavadní průběh vyšetřování měl divák slyšet za jeden díl seriálu asi pětkrát dokola, plus v jednom případě dokonce doprovázený flashbackem z minulého dílu, který názorně a polopaticky ukazuje Rédla na kolejích, jak nachází zařízení na počítání nákladních vagonů. Opravdu si tvůrci myslí, že je divák ČT tak tupý, že se mu musí neustále opakovat, co se doposud v seriálu stalo? Plus zjevné faily - nábytek jak z 50. let, plochá obrazovka počítače v příběhu situovaném do roku 1992 a Rédl, který jede ve tmě autem a nesvítí mu reflektory. Ale to vše by se dalo přehlédnout, pokud by měla epizoda spád, byla napínavá a tvůrci pochopili, k čemu slouží ve filmu střih. Ve kvalitu tohoto seriálu nad průměr obvyklé současné televizní produkce již nedoufám. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hřebejk umí, bych už skoro zapomněl! 😲 Bravurně zrežírovanej díl, vlažnej tam, kde má bejt klidnej a napínavej, když je potřeba přidat na tempu. Výborně sestříháno, s perfektní kamerou i hudbou. Snad se to celý neposere v posledních dvou dílech... ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl byl trošku utahaný a rozpačitý, rozhodně se nedalo říct jak dynamicky a zajímavě se děj rozvine. Líbí se mi styl i formát celého seriálu, zápletka je z prostředí málo filmovanych událostí těsně před rozpadem federace dávají neotrelou podobu a styl. Rozhodně zajímavý nápad rozkrýt něco málo z období velkých změn. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda již leccos vysvětlila a Novotný s Hoffmanem dokazují, jak rozmanité role dokážou zahrát. Válcují snaživého Sokola, u kterého si ovšem cením, že se upsal také něčemu hodnotnějšímu, než je šaškování v Tvojí tváři. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je strašná hovadina.Tolik pitomostí v jednom dílu, to je síla.Nejvtipnější scénka?Cedule Pozor, kys.sírová.Hodí tam tělo, vystříkne gejzír, postříká je od hlavy k patě a pohoda...nikdo si toho nevšímá.Nohejbalový turnaj estébáku byl taky fajn:))Tak on má informace, delikátní a důvěrně a nadřízený ho odvede přímo do jejich hnízda, kde jeden chytrolín hned odhalí písmo Lorence, pardon, Ference.......Scénář: Miro Šifra a ono je to celé o šifrách... ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozehraný je ten seriál stále slibně a název epizody je více než výstižný. Možná někdo bude kritizovat způsob provedení hlavní akční scény nebo mítink tajné služby, ale pokud odhlédneme od umělecké licence, je poměrně uvěřitelné, že tajné informační služby procházely po r. 89 hlubokým přerodem, který měl své bolestné fáze. V českých poměrech končí kriminální příběhy se špionážním podtextem až na výjimky spíše trapně a i proto více než doufám, že finální vyznění nebude právě takové. Slušná šance tu stále je. Jinak je evidentně nutné dodat, že ono PC s plochým monitorem je ve skutečnosti laptop a ty měly ploché monitory i tehdy. Dále se sluší doplnit, že denní svícení bylo na území ČR zavedeno, tuším, od r. 2006. Rédl nejede tmou, jede ve dne, jen následně projíždí tmavým lesem. Nábytek je rovněž věrný, kdo danou dobu zažil, ví. Stačí se podívat např. na snímek Vrať se do hrobu, ať je jasné, jak vypadala designérská pestrost doznívající socialistické reality let osmdesátých až devadesátých... ()

sorrow 

všechny recenze uživatele

Nerozumím proč se zde poukazuje na nerozsvícená světla... Pokud Rédl u sebe na chalupě ukrývá důležitého svědka, který je ohrožen na životě, předpokládám, že nechal světla schválně zhasnutá, aby se ujistil, že ho nikdo nesleduje. Osobně jsem se opět utvrdil, že pořádné krimi seriály u nás umí ve větších televizích točit jen Česká televize. Sokol není můj nejoblíbenější herec, ale zde hraje dobře a na roli se hodí. Za mě zatím spokojenost. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to čím dál lepší : 5 * a 80 % . Realistický je (v 1. i 2. dílu) J. Sedal coby Frim starší - senilní děda Frima mladšího, jednoho ze dvou VŠ studentů, co přišli na nesrovnalosti v provozu nákladních vlaků přes naše území. Odsunovaly se na nich sovětské/ruské jednotky z bývalé NDR (zanikla 3.10.1990, odsun probíhal až do r. 1994), mimochodem tam sloužil i plukovník Správy rozvědky KGB (od r. 1992 je to SVR - Služba vnější rozvědky Ruska = civilní špionáž) V. Putin .... pokračoval i v SVR .... . ()

ssscream 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je určitě o malinko slabší než první. První nalákal na temnou atmosféru a zajímavý příběh. V druhém dílu prozatím zůstala jen temná atmosféra. Některé scény jsou opravdu naprosto zbytečné. Například popisovat barmanovi co se vlastně mohlo stát a co mohl vidět, aby po odvyprávění v podstatě řekl, že nic neviděl, přišlo mi to malinko trapné. Nicméně zatím ještě ponechávám tři hvězdy jako u prvního dílu. ()

Reklama

Reklama