Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ještě před pár dny byl Roman Rédl vojenský prokurátor a snažil se dostat za mříže posledního šéfa StB. Nyní je obklopený bývalými estébáky a jeho život závisí na jejich pomoci. Ví, že to není zadarmo, ale jinak případ nedotáhne do konce. Má zodpovědnost nejen vůči sobě, ale i vůči svědkovi, kterého stále ukrývá. Na jedné straně stojí vrahové, kteří se snaží zamést stopy po krádežích zbraní ze sovětských vojenských vlaků. A na druhé straně Rédlovi nejvíc pomáhá agentka Ivana Kleinová (Petra Hřebíčková), která se dokázala dobře orientovat před revolucí i po ní. Je to hra o čas. Obě strany se snaží poskládat obraz o tom, kdo vůči komu stojí. Rédl má sice pocit, že má náskok, když odhalí identitu vrahů a jejich osobní život, ale opak je pravdou. A nepomůže si ani tím, když se v poslední chvíli snaží osvobodit ze závazku, který má vůči estébákům. Na vlastní kůži tak může pocítit, jaké zbraně ukrývají sovětské vagóny a proč si není radno zahrávat s nenápadnou plechovkou s nápisem Kolokol-1. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rédl si hraje na svém vlastním písečku, ale má to pochopitelně svůj důvod. Ocitl se mezi dvěma mlýnskými kameny, otázka komu věřit je stále platná a nezbývá mu než využít to, co se mu právě nabízí. Přestože pátrat na vlastní pěst se někomu, kdo není dost opatrný, může i pěkně nevyplatit. Nikdy není psáno, že nejde jen o souboj mocenských skupin a následně o kšeft, který Rédla nepotřebuje a využije ho jen k získání informací a ke zmíněné protislužbě. Scény v gay baru se opravdu povedly a D. Novotný skutečně exceluje, ale myslím, že je to dáno i tím, že právě on má být z celé profesionálně jednající dvojice tím skutečným esem. A jeho důvěryhodnost v tomto smyslu je zapotřebí i scenáristicky podpořit. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Novotný začíná zvolna atakovat pomyslnou nejvrchnější příčku (z těch českých), kterou stále drží Dolanský coby jeden z gangsterů v Sametových vrazích. Scéna s krávou a kusem nezávadného hovězí byla tak brutální a zároveň geniální, že čuměli jak tele na vrata i mafiáni nakupující zbraně a s těmi jen tak něco nezacloumá. Hofmann známější spíše z divadla nebo Ulice úžasně sekunduje, ale Novotný na sebe prostě strhává veškerou pozornost... ,,Leduj! '' ... !!! Neskutečné !!! Třetí díl Rédla nijak neubral na tempu. Už víme co a víme částečně kdo, ale to hlavní je nám zatím utajeno. Přesto divák tak nějak tuší, že brzy dojde ke kolosánímu střetu. Závěr tohoto dílu byl geniální...bohužel mi to trochu kazila vzpomínka nedávno znovu viděnou českou bláznivou komedii ze sedmdesátek - Zítra ráno vstanu a opařím se čajem, kde k ochromení dotyčného sloužil podobný sprej. Je vidět, že Rusové už onen vedlejší účinek a to zezelenání odbourali.. :-). Každopádně opět dávám za 5 hvězd. Už jsem to hodně dlouho nezažil abych se týden těšil na další díl seroše u kterého budu zase okřikovat na kutě jdoucí omladinu aby nekecala aby bylo rozumět každé slovo... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl je famózní. Atmosféra, že byste se posrali, mět tohle zažít. Na scénu konečně pořádně vstupuje Petra Hřebíčková, která teploušskému Sokolovi přidává sílu (moderní by bylo napsat koule). Výběr herců je skvělý. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak nejde nedat plnej knedlík. Já se těšil už na tenhle díl a co se dalšího týče, tak prostě nebudu moct dospat. Ondřej Sokol by měl přestat ze sebe dělat dementa v tý slabomyslný novácký "u nás zpívají strašně známý herci" píčovině a věnovat se něčemu jako je Rédl. David Novotný už dávno všem dokázal, že je úžasný herec, ale Sokol bude mít ještě co dělat, aby někoho přesvědčil, že taky umí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Včera jsem si v komentáři postěžoval, jak mě štve, že nemůžu lépe ohodnotit Vodníka, dnes už podruhé pětkuji českou věc a jsem za to upřímně rád. Skvěle na mě zatím působí dvojice Novotný/ Hofmann, tak nějak nevím, jestli z nich mám mít husí kůži, nebo se mám smát, a to je podle mě moc dobře. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, minimálně za ten Novotného výstup u mikrofonu v gay baru si to ty tři zaslouží. Sice se postavy chovají nelogicky, vyšetřovatel Rédl nikdy nedělá, to co má (místo pro svědka jede kecat s podezřelými, místo, aby přiotrávené ženě ležící ve vlastní krvi volal sanitku, tak volá do blázince) a kvůli tomu umírají lidé, místy se seriál dost vleče a je to celé takové neosobní, ale pořád to na současné české poměry není špatné. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Jsem si tak říkal, že dělat k tomuhle "kostýmy" a mizanscénu musí bejt mnohem horší než třeba pro První republiku, kde je půlka věci vymyšlená tak, aby jen odpovídala stylu...lidi si tuhle dobu pořád živě pamatujou, takže každej nonsens hned bije do očí...a všechno sedí do posledního detailu, ale to i scénář a režie! ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále nadprůměrná tv zábava a i na Sokola jsem si definitivně zvykl, ale celkově jsem od toho čekal trochu víc, tenhle díl trochu sráží ty sci-fi zbraně, kde musím souhlasit s Big Bearem na evokaci filmu Zítra vstanu atd. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám to rozjelo.Škoda, že až ve 3. díle to mělo hlavu a patu.Sice je divné, že Novotný hraje sověta z Minsku,ale má pražský přízvuk, ale právě on s Hofmannem seriál táhnou.A škoda Sokola.Za prvé mi vadí jeko kožená držka, za druhé mi vadí jeho hloupé chování.On je bezradný, zkontaktuje lidi, aby mu pomohli a pak si dělá, co chce a jak už jsem psal, šlape v tom jak slon v porcelánu.Vrchol byl, když za ním jedou estébáci, on tu svou popelnici strhne do lesa a oni jedou dál......Takže ty tři hvězdy jsou fakt jen za duo velice vtipných vrahounů.Jo ten zkorumpovaný celník byl Létající Čestmír ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5 * a 86 % . Tak mafián (excelentní D.Novotný) není ex-estébák, ale vyšší třída: špion z (dodnes operující) GRU. Jsem zvědavý, koho s komplicem(ještě excelentnější M.Hofmann) sejmou příště a hlavně jak. P.S. : kolokol=rusky zvon . ()

meda2016 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E03 V podstatě pokračuje epizoda 2, jenže jakoby některé scény jen vyplňovaly čas a nikam nevedou. Místo toho by měly být známy podrobnosti vyšetřování za naším obzorem. Žádná role nevyčnívala, nikdo nic nemohl předvést. ()

Reklama

Reklama