Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je Silvestr 1992, horská samota kdesi u Děčína. Poslední den Československa. V jedné místnosti leží mrtvé tělo, ve druhé je na pokraji smrti Rédl. A jeho útrapy zdaleka nekončí. Rédlovi protivníci vědí velmi dobře, že mu musel někdo pomáhat – potřebují vědět kdo. Rédl umí vydržet hodně, ale každý máme bod, za kterým se zlomíme. A ten Rédlův se zdá být uložen hluboko v jeho minulosti. Rédlovy skutky mají však svůj dopad i mimo tuto samotu. Soud překvapivě propouští na svobodu bývalého šéfa StB z vazby. A ten má možnost Rédlovi jako už několikrát pomoct. Akorát že on se víc stará o to, jak se natlačit do kšeftu se zbraněmi, než aby uvažoval nad záchranou Rédla. Rédl se tak musí spolehnout jen na vlastní síly. A jak zjistí, přežít není vždy ta nejlepší možnost… (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva úplně rozdílné díly v jednom. První z nich je (dost překvapivě) hodně napínavý nářez, kterému bych neváhal udělit i čtyři hvězdičky. Druhý není špatný, ale oproti předchozímu působí jako antiklimax. Dohromady je to dost nekonzistentní. Ale když už mám ty dvě nesourodé poloviny hodnotit jako jeden celek, dám tři hvězdičky. A možná by to bylo i na ty čtyři, kdyby byl úplný závěr nejednoznačnější a scénárista nechal diváka nad Rédlovým osudem trochu tápat. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trojka skvěle nabudila a dorazila to koncem. Divák tak doslova musel vidět poslední díl. Ten mně ale trochu zklamal. Jednak oba gangsteři celou dobu profesionální začnou chybovat a to až nepochopitelně a pak ten závěr... Je to trochu škoda a teď nemyslím stodvacítku, ale prostě prostě ne úplně využitý potenciál a skvěle rozehrávanou hru na prostoru tří hodinových dílů. I tak ale ČT velmi mile překvapila a po řadě detektivek (módní to vlna po doktorských seriálech) se tu objevilo konečně zase něco jiného, poctivě natočeného. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda. Jak jsem už psal, jsem rád, když mohu českou tvorbu opětkovat, takže jsem byl po dvou skvělých epizodách připraven udělit znovu plný počet hvězdiček, ale nemohl jsem. Jestli mi něco na práci českých scénáristů vadí, jsou to závěry, které často míří kamsi do ztracena. Myslím, že zrovna tento seriál si zasloužil pořádné zakončení a ne alibistickou mlhu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři hodiny předchozích dílů byla rozvláčná nuda, zamotaná, vysvětlující, naznačující. Teprve ve čtvrtém dílu se konečně děj trochu zrychlil (až na rodinné vstupy) a především zhoustl. Když už se konečně rýsoval pěkně dramatický závěr, zabil režisér celou sérii hloupým koncem...bez konce. Jinak až na Novotného s Hofmannem bídné obsazení. Komedie šly Hřebejkovi lépe. ()

bourec

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl znovu dobrej,až mě překvapilo,s jakou odvahou to Hřebejk natočil.Výtka,vznešená už v hodnoceních minulejch dílů byl Ondra Sokol,naprosto děsně nehrající,a potom to,co už tady po konci série padlo,blbej,negradující a vodfláklej konec.Po těch peripetiích si Sokol zasloužil asi lepší Ende.80%. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OBSAHUJE SPOILERY: Deset scén s mučením, výsledek žádnej. Všechno proběhlo tak nějak bez Rédla, který všechno svým pitomým jednáním nakonec jen zhoršil. K tomu skvělá logika chování hlavní postavy: Rédl vyšetřuje StBáka, usiluje o to, aby byl StBák za mřížemi. Je si vědom toho, jaká je onen StBák svině (sám o tom mluví). Když si neví rady s případem, který mimochodem vyšetřuje jen tak na vlastní pěst, jde si pro radu za oním svinským StBákem do vězení. Kvůli tomu ho vyhoděj z práce. Rédl raději, než by chránil ukrytého svědka, kecá o vlacích a svědek je mezitím zavražděn, Rédla dopadnou a mučí. Nakonec to zvládne a řekne si, že než by něco vysvětloval policii, radši půjde sám a zraněný do hnízda všech StBáků v zemi, požádat StB svinskýho generála znovu o pomoc. Ty, jo? Jak to dopadne, když žádáte o pomoc svini, která o vás navíc ví, že jste ji chtěli dostat za mříže? :O Všude na západ od nás by se takovému seriálu vysmáli, tady má 76%, pak se u nás má točit kvalitně... ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak do poloviny se jednalo o nejlepší část celé minisérie, poté ale vyplavala na povrch zase ta nutná pochmurná politická verbeš a můj zájem odešel do kopru. Sokol v posledním díle za jedna. ()

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád dobré, ale poslední minuty a vůbec celý závěr - který moc negradoval ani nešokoval - mě docela zklamaly. Naopak se mi v tomto díle líbila Hřebíčková. Chválím i hudbu, ta je dokonalá. ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler: Rédl samozřejmě na policii nemohl. Kdo sledoval první díly tak ví, že už to zkusil a k ničemu to nevedlo. Naopak. Ostatně scéna, kdy v závěru policie přijíždí prošetřit udání P. Hřebíčkové je více než výmluvná... Tenhle seriál je o rozkladu společnosti, policie, tajných složek. Zachycuje porevoluční dobu, která znamenala určitý přerod a k tomuto přerodu patřily hrubé chyby, neprofesionalita, formování nových složek i právního prostředí. Už jsme na tehdejší kauzy pozapomněli, zloděje často nikdy nechytili a vraždy nepotrestali... STB byla sice oficiálně odstavena od moci, ale její příslušníci tu začali budovat kapitalismus a v jiných funkcích a rolích vládli dál. I proto je postava generála Ference tou, která v seriálu hýbe světem a může mnohé zařídit i pro Rédla. Jinak profesionálem z oné skupiny bouchačů byl D. Novotný, M. Hofmann byl bývalý zloděj a recidivista. Pokud už měl tedy někdo chybu udělat, pak prázdná hlava této postavy. Netvrdím, že Rédl je bez chyb, ale rozhodně patří k těm kvalitnějším seriálům. 70% ()

swiss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pochopitelné, že americkými seriály odkojení diváci budou nespokojení s nehappyendem. Ono to tak ale bohužel chodilo. Takže ano, ten konec je smutnej, ale reálnej. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Naprosto věrohodně podané krimidrama o přetrvávanícícm vlivu starých struktur v Československu i tři roky po sametové revoluci. Hřebejk nic neidealizuje a nesnaží se směřovat k happy endu. Za to hvězička navíc. ()

Reklama

Reklama