Reklama

Reklama

Rédl

(seriál)
  • Slovensko Rédl
TV spot
Česko, 2018, 4 h 35 min (Minutáž: 66–72 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Miro Šifra

Kamera:

Martin Šácha

Hudba:

Ivan Acher

Hrají:

Ondřej Sokol, David Novotný, Martin Hofmann, Roman Polák, Petra Hřebíčková, Martin Pechlát, Ján Bavala, Přemysl Bureš, Kryštof Bartoš, Oskar Hes, Ján Sedal (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílný seriál odkrývá kriminální pozadí podivného příběhu organizovaného zločinu v porevolučním Československu. Komu lze vůbec ještě věřit? Československo v roce 1992 - teprve nedávno padl komunistický režim a sovětská okupační armáda se ve spěchu po železnici stahuje zpět do východní Evropy. Vagony odjíždějící ze země jsou napěchovány zbraněmi, náhradními díly, municí a dalšími cennými věcmi. Dva mladí studenti, testující nový železniční sledovací systém, zjišťují, že některé sovětské vagony se cestou na východ v evidenci nepochopitelně ztrácejí. Oba muži se rozhodnou přijít problému na kloub. O několik dní později je jeden z nich nalezen mrtvý a druhý je pravděpodobně na útěku. Nadpraporčík Roman Rédl se s týmem vyšetřovatelů snaží přijít na to, co bylo důvodem k vraždě a kam až sahají nitky zločinu, který možná překračuje hranice Československa až někam daleko na východ. (Česká televize)

(více)

Recenze (180)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Tuhle minisérii jsem dával paralelně s knížkou (ta je přepisem filmu, takže tam dialogy sedí slovo od slova), a obojí je stejně boží. Správně temné, zápletka fakt napínavá a navíc to dalo českému filmovému rybníčku dost stylovou dvojku zabijáků. Hřebejk zase jednou dobře. 8/10 ()

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

Naštěstí se stále častěji v český seriálový tvorbě objevují seriály, jako je právě Rédl, který dokážou nasadit slušnou laťku kvality. I když bohužel dnes není zárukou, že když seriál režíruje Jan Hřebejk, tak se bude automaticky jednat o něco koukatelnýho, tentokrát se to dost povedlo. Myslím si, že by seriál snesl i víc dílů, mnohé je spíš nastíněno (což není v žádném případě na škodu), ale sneslo by to přeci jen některé dějové linky více rozehrát (a taky by to na škodu nemuselo být). Mám docela rád Ondřeje Sokola, který hlavní postavě dává docela dost, ale přesto si myslím, že by se do hlavní role hodil trochu jiný představitel. Plusy: hudba Ivana Achera, kostýmní výprava a z hereckých výkonů především ten Davida Novotného, kterýmu teda hodně sedí role bezskrupulózního psychopata. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Toho natahování tam bylo docela dost, zejména druhý díl, kdy jsem měl pocit, že to ani nedokoukám. Ovšem finále výborné. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Temná atmosféra a pořád přítomná rezidua osmdesátek za pět*. Výborná je reálně mrazivá dvojice likvidátorů svědků. Ovšem, téměř adorizace stbáků, jako těch jediných schopných, s vůbec nejchytřejším hlavounem "Lórencem", který má vše pod palcem i z fešáckého kriminálu je jak objednaná. ...P.S. jedna divnost by tu byla: Stříkat kolem sebe bezpečně "zabíjecím sprejem", který ti neublíží, když odvrátíš hlavu, jo?? ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do tohoto seriálu jsem vkládal hodně velké naděje, protože námět, retro výprava, temná atmosféra devadesátek, solidní herecké výkony ( absolutní top Roman Polák ), technická stránka věci byly prostě fantastické, jenže problém byl ve způsobu vyprávění a pro mne neuspokojivém závěru. Poslední odvážný díl sice ukázal asi nejdrsnější věc v historii tv tvorby - železná tyč v zadku umučeného a dokonce to byl rekordní díl v mé oblíbené disciplíně filmová nahota - ikdyž jen Ondra Sokol ale skoro celý díl nahý a chudák mučený. ()

hammerhead 

všechny recenze uživatele

Slušná dobrodružná podívaná s atmosférou a několika zádrhely. Moc jsem například nepochopil, proč je výhodné kostrbatě nechat mizet celé vagóny se zbraněmi, leda by to bylo daleko nápadnější. Stejně nenápadné by bylo přiblížit se v noci v opuštěné továrně k místu činu trabantem. Lotři nepolijí kvůli důkazům svého vězně vroucí vodou, ale antidotum píchané do krku nebo elektrický proud stopy nezanechají? Opravdu je třeba uvězněnému estébákovi žehlit košili a chystat opulentní hostiny? Přes zmíněná úskalí se však jednalo o opravdu napínavou záležitost a rozhodně český seriálový nadprůměr. ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Mrazivý a nezvykle naturalistický scénář, včetně vyústění, sugestivní herecké výkony i některé obrazové momenty; dialogy občas mírně kulhavé, ale celkově velmi solidní zážitek, kdy vás atmosféra i vyprávění vtáhnou do děje. Dobrá připomínka k nyní 30letému výročí... ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Teda Honzo ty si ďábel, takhle gradovat seriál, až do krutého čtvrtého dílu, kdy člověk ani nedýchal… Jako paráda a fuj mráz po zádech! Tleskam :-) ()

krabatt76 

všechny recenze uživatele

Roman Polák a duo Hofmann-Novotný perfektní a ani Ondřej Sokol nepropadl. Konec byl takový nezvládnutý. Bohužel... Hřebejk by se měl věnovat filmařině a nechat politické agitace. ()

MartinX. 

všechny recenze uživatele

Jan Hřebejk už léta neměl tak dobrý scénář. To je jednoznačný klad a vklad celé série. Nadprůměrná je i jinými stránkami, především hereckými výkony. Zaujal mne představitel titulní role Ondřej Sokol, vnímavá Petra Hřebíčková, sehraná dvojice gaunerů Novotný+Hofmann a také jako břitva přesný Roman Polák v roli generála Ference/Lorence. Vyšla, podle mne, i stopáž tv série, protože dva díly by byly málo, šest příliš, tohle bylo tak akorát. A teď námitky: tři díly série stoupala nahoru, díl od dílu to bylo lepší, a na konci třetího dílu byly akcie nejvýš. Čtvrtý díl hodnotím s velkými rozpaky, byť pád do bláta to nebyl. Většinu 4. dílu rámuje Redlovo mučeníčko. OK, ale doposud se děj věnoval tomu, aby Redla divákovi dostal pod kůži, a nyní tedy sledujeme hrdinovo trýznění a jsme jaksi trýzněni s ním. A čímpak nám díl a série končí? Budu teď kazit těm, kdo sérii ještě neviděli, zábavu, ale končí nám, soudruzi, smrtí soudruha. A ještě k tomu se o ní vlastně dovíme jen díky zvuku výstřelu a komentářem nějaké vedlejší postavy, která sdělí, že se Redl zastřelil. Jestli je to pravda, nebo mu někdo pomohl, to už není zjeveno, jen uvidíme Redlovu hlavu v černém igelitu. Po čtyřech dílech série a hodině (sou)mučení v její poslední části to je tedy od autorů, jak jsme říkali jako děcka, "výdup". No nic, já vím, umění, a tak. Ale jinak, dobrý. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Rédl je slušnou seriálovou kriminálkou. První dva díly jsou lepší a napínavější, druhé dva už spíše natahují příběh a nemají potřebný spád ani nejsou tak zajímavé, jak by mohly být. Je to škoda, ale i tak si u mě Rédl v pohodě vysloužil 70%. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Hřebejka, který mám problém mimo jiné s "hloupými venkovskými voliči Zemana" se oprostím od politických názorů tvůrce a budu hodnotit nezávisle. I když Rédl apolitický zrovna není. Vadil mi roztahaný začátek a anachronismus ve vztahu k sexuálním menšinám. Pro zápletku nebylo vůbec důležité, s kým vyšetřovatel spí. Líbilo se mi postupné gradování děje, syrová ukázka devadesátek, kdy svobodě ustupovalo kde co, hlavně morálka. Závěr dělá z minisérie víc než obyčejnou akční detektivku. Kvalita herců a štábu má také nemalou zásluhu na úspěchu. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

1* za dej a ze sme to dopozerali, no bolo to len o chlp: kopu nasilia, temne a zle to konci. A zasa ten stary znamy trend, cize modliaci sa zlocinci a homosexuali hrdinovia. Preco museli vlozit tie teple sceny, kde sa vysaskovani zmalovani chlapi polonahi cukruju a ti zamilovanejsi nahi po sebe gulaju? Nie je to v krimi potrebne ani v hetero-prevedeni, toboz v homo; proti chuti ziaden disput, ale preco musi clovek najst duhovych v kazdom filme??? Alebo bolo treba detaily, ako mucitelia strcia mucenemu tyc do zadnice? ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ruku na srdce.Nebýt tam scény skvěle vystřižené Hofmannem a hlavně Davidem Novotným,má tahle píčovina maximálně 45 %.Je škoda, že si ani u tohoto neodpustí někteří idioti zmínku o Pelíšcích.Jinak všichni, co tu bulíéte, že nevíte, jestli se zastřelil sám.....tak sám se zastřelit nemohl.protože v domě, kde zastřelil Hofmanna je scéna, kde Hofmann vyndavá náboje a říká...je tu jeden poslední.A tím posledním právě zastřelil Hofmanna.Takže Rédl náboje neměl a je jasné, že ho zastřelil jeden z estébáků. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Hřebejk mi Rédlem kápnul do noty. Seriály na stejný, nebo podobný téma prostě tady u nás umíme (když teda dostane dobrej scénář do rukou schopnej režisér). První díly jsou vždycky takový nejslabší, než se to trochu rozjede, ale už tady po skončení toho prvního jsem měl pocit, že Rédl půjde hodně nahoru. Příslib byla hlavně dvojice Novotný-Hofmann, který řadím v rolích záporáků hodně vysoko ze všech těch filmů, kde se vyskytovali gangsteři. Sokol jako vyšetřovatel mi narozdíl od většiny ostatních uživatelů nevadil a hodně mě oslovil slovenský herec v roli generála, kterej z basy tahá za nitky. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"A on to nedal..." Zato já dávám plný počet. Tahle politická krimi série má opravdu hustou atmosféru, která si nezadá se skvělou Pustinou, kde byla lepší kamera, zde zase doprovodná hudba, která mi nedala nevzpomenout na ty nejlepší skandinávské thrillery. Herecky taktéž parádní záležitost. A na české poměry to bylo hodně syrové, to bych od Hřebejka nečekal! ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Mit to 2 hodiny, mozna by to stalo za to. Teda jeste za predpokladu, ze by pan Sokol zustal u reklam a trapnych novackych estrad a v hlavní roli by byl někdo typu Hynka Čermákovýho... Velky plus za Novotnyho s Hofmannem. ()

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama