Reklama

Reklama

Rédl

(seriál)
  • Slovensko Rédl
TV spot
Česko, 2018, 4 h 35 min (Minutáž: 66–72 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Miro Šifra

Kamera:

Martin Šácha

Hudba:

Ivan Acher

Hrají:

Ondřej Sokol, David Novotný, Martin Hofmann, Roman Polák, Petra Hřebíčková, Martin Pechlát, Ján Bavala, Přemysl Bureš, Kryštof Bartoš, Oskar Hes, Ján Sedal (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílný seriál odkrývá kriminální pozadí podivného příběhu organizovaného zločinu v porevolučním Československu. Komu lze vůbec ještě věřit? Československo v roce 1992 - teprve nedávno padl komunistický režim a sovětská okupační armáda se ve spěchu po železnici stahuje zpět do východní Evropy. Vagony odjíždějící ze země jsou napěchovány zbraněmi, náhradními díly, municí a dalšími cennými věcmi. Dva mladí studenti, testující nový železniční sledovací systém, zjišťují, že některé sovětské vagony se cestou na východ v evidenci nepochopitelně ztrácejí. Oba muži se rozhodnou přijít problému na kloub. O několik dní později je jeden z nich nalezen mrtvý a druhý je pravděpodobně na útěku. Nadpraporčík Roman Rédl se s týmem vyšetřovatelů snaží přijít na to, co bylo důvodem k vraždě a kam až sahají nitky zločinu, který možná překračuje hranice Československa až někam daleko na východ. (Česká televize)

(více)

Recenze (180)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Domácí téma, které mě asi nikdy nepřestane bavit. Atmosféra výborná, téma zcela nové a veselá porevoluční nálada tady byla podána pěkně temně. O působivosti dvojice Novotný - Hofmann nemůže být vůbec pochyb a Sokola nechte na pokoji. Každý není Rambo a on se choval tak, jak "se narodil". A to samé s potíráním Hřebejka. Politika - nepolitika, Hřebejk se zase po zdlouhavém "zahradničení" probral k životu. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Z Rédla vám zůstane v hlavě jen hutná atmosféra raných devadesátých let, vtipně kruťácký duo Hofmann / Novotný a přesvědčení, že s kurvama se člověk zaplétat nemá. Jinak je tenhle seriál dějově nevýrazný a takový unylý. Stejně jako většině zde mi neseděl Sokol v hlavní roli ... Slovy tady kámoše Jirky: "Ten kluk to tak úplně nedal..." ()

Khamsin 

všechny recenze uživatele

No asi takhle.. tvorba Jana Hřebejka mi, kromě úžasných Pelíšků, nic moc neříká. Ondřej Sokol nepatří mezi mé nejoblíbenější herce. Takže do Rédla jsem šel s tím, že mu "dám šanci". A musím říct, že musím jít proti většině. Sokol mi do této role rozhodně sedl a zahrál to dobře. Vždyť se nemá jednat o akčního hrdinu. Na české poměry skvěle zpracované a rozhodně mě forma potěšila a děj vtáhl. Bál jsem se trochu, jak to všechno vyústí... jestli to nebude nějaká banalita tuctových krimi seriálů. Ale i tady jsem byl spokojený. Jeden z nejkvalitnějších českých počinů poslední doby a už kvůli tomu dávám plný počet. Jen houšť.. >| ()

Monggol 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávam **** za skvelý námet a uspokojivé spracovanie. Seriál bavil a dokázal vtiahnuť do deja. To, že sa Rédl správa občas ako blbec mi prišlo dosť realistické. Vadilo mi tam ale to zbytočné teplé pozadie, dalo sa to aj bez toho. (To sú nejaké povinné kvóty na homosexuálov a migrantov, že sa objavujú v každom druhom filme či seriály?) A záver ma trochu sklamal, nie tým že eštébákom sa to vždy prepieklo a zostali mocní (či pri moci), ako to ostatne bolo a je aj v realite, ale pochybujem, že by postava Ivany (Petra Hřebíčková) riskovala kariéru a hlavne bezpečie svoje a svojej rodiny, kvôli odpísanému Rédlovi, ktorému aj tak nebolo pomoci, to k jej postave ako agentky vôbec nepasuje. Jo a štyri dávam aj za duo Hofmann - Novotný, bez nich by to bolo o mnoho slabšie. A môj osobný názor: Keby hlavnú postavu hral niekto iný (lepší), bol by aj celý seriál niekde inde (vyššie). ()

waska 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá kriminálka z české produkce, která bohužel hřeší na to, jak je dlouhá a zbytečně natahovaná. Ondřej Sokol dokáže zahrát, ale tady ho naprosto zaslouženě zastínili dva zametači Novotný, Hofmann, ty byli vážně boží !! ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře gradovaný a napínavý příběh. To je Rédl. Velkým plusem celé minisérie je spojení režiséra Hřebejka se Šáchou jako kameramanem. Oba dva si totiž od sebe dali nějaký čas oraz, aby se nakonec sešli a vyčarovali výbornou atmosféru raných a potemnělých devadesátých let i ve spolupráci s designerem Býčkem a skladatelem Acherem. Dalším velkým plusem je Miro Šifra, jenž dává svým scénářům opravdu neobyčejnou péči. Opravdu to z toho čiší na sto honů, že Šifra bádal opravdu velmi hluboko, širokým vhledem do tehdejších let a odborně se jeho scénář dostává přesně tak na výši jako u aktuálních Zrádců, kde stejně v Rédlovi nám dopřává i slušné pozadí hlavních postav, kdy známe, jak asi jejich soukromí funguje. --- Bohužel zase se ukázalo, že sázka na Ondřeje Sokola v hlavní roli není docela šťastná. On dovede zahrát některé scény zajímavě, ale obzvláště v poslední části srazil jeho výkon, docela solidně rozjetý rychlík Šinkansen na Pendolino. Bohužel je to na něm i vidět v některých momentech. Jako by se potutelně usmíval. Sokol si totiž vytvořil tak pevnou komickou auru kolem sebe, že je mu velmi těžké uvěřit tuto roli Romana Rédla. Ale na druhou stranu je třeba herce chválit. David Novotný, jenž nás už nemusí přesvědčovat o tom, jak vynikajícím hercem je, tu předvádí tak prvotřídního zmrdečka a v konečném důsledku i děsivou zrůdu, až přecházel zrak. Nepřekvapivě dobrá je i Petra Hřebíčková, ta pouze potřebuje role jako je tato. Ne děsivé party v romantických sračkách. --- V Rédlovi je ovšem nejdůležitější ten zmatek, z počátku 90. let, kdy se po převratu staré komunističtí bossové dostávali na svobodu a nová garda policajtů nebyla tak úplně nová, ale namíchaná se starými strukturami, které tu fungovali, jako by se nic nestalo. Jenom se můžeme podívat, jak jsme to s těma bolševickými hajzly podělali. 80% ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Konečně zase dobrý pan Hřebejk, který ale nevypadá jako pan Hřebejk. Jedno z těch obdobích kdy se zřejmě nejvíce rozkrádala tato země a obecně se na našem území dělalo mnoho věcí, které smysl moc nedávali a prostě se jen mnoho bezpáteřních ohebných lidí pakovalo. Bez příkras, bez filtru, jak to mám rád. Sokol hraje skvěle, moc mu to sedlo a rád bych ho viděl více v takových to rolích. Duo Hofmann a Novotný jakbysmet (jak jinak samozřejmě). SPZétka ACS potěšila. Za konec děkuji. Bohužel snad ani jiný bý nemohl. ()

stone 

všechny recenze uživatele

Neštěstím našich tzv. seriálů je, že z potřeby povýšení honorářů a sledovanosti se to natáhne na co nejvíc dílů. Rozplizlost je pak neskutečná. Jednou stačilo. ()

yntelygent 

všechny recenze uživatele

Az na par preslapov proti autentickosti,ako su novsie zeleznicne zariadenia pouzivane az po roku 2000 a pod,je to celkom uveritelna oddychovka...bola to zaujimava doba s ktorej by sa isto dalo vytazit filmovo viac ale nie je to ani vysloveny prepadak...take 3* na dlhy zimny vecer.... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Mohlo by se to klidně jmenovat poslední 2 týdny života npor. JUDr. Romana Rédla. Bylo to v době, kdy se říkalo ty stará strukturo a divoký kapitalismus, nosila se fialová saka a kde kdo si hrál na podnikatele. 46letý Sokol ve své první vážnější roli a šlo mu to moc pěkně. Seriál se navíc vizuálně velmi podobá Raplovi, i když tohle je samozřejmě celkem povedené retro se spoustou dobových detailů. Jako problém jsem tady čekal Hřebejka, za posledních 10 let mě "obdaroval" jen průměrnými až podprůměrnými věcmi, ale tady mu to šlo vážně dost dobře. Mě by jenom zajímalo, jestli o tom tehdá Kocáb tušil, že zbraně putující na východ nemusí skončit všechny na východě. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

První dva díly dobré. Temná atmosféra, uvěřitelné devadesatky, správně hnusné postavy. Jen postava Redla se začne rozpadat už brzo: divná motivace, divná rozhodnutí. Od konce 2.dilu se logika rozpadne celá, a pak už to pro mě přestalo fungovat celé: děj, atmosféra, uvěřitelnost postav. 3 hvězdy za to, že je to na českou detektivku nadprumer a za začátek. ()

Xpojntman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase taková bolševistická agitka. Hlavní hrdina je teplý představitel a přežitek minulého režimu. Přijde mi to jako plivnutí na památku Václava Havla a polistopadového vývoje. Ještě, že ten estebák nebyl až tolik pozitivní. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, vážně škoda. Když už se konečně najde někdo, kdo umí napsat dobrý scénář, celkem zajímavý kameraman a skvělí herci, tak se to pokazí režií. Nechci Hřebejka shazovat, jeho filmy mám rád, ale tady to vyloženě bije do očí (hlavně ten nepřirozený Sokol a přehrávající Hofmann). Hřebejk to bohužel už nedává tak, jako dřív, ale bohužel nevím, komu jinému bych to mohl vyčítat. Herci nejsou špatní a jiných filmech dokazují, že hrát umí (i ten Hofmann), ale Hřebejk bohužel má to nejlepší za sebou. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Na české poměry hodně silný krimi thriller. Pochmurná a temná atmosféra postupně graduje a udržuje divákovu pozornost a napětí. Obsazení hlavních postav je úplně OK. Od Sokola, přes Hofmanna a Novotného až po Hřebíčkovou. Vše skvěle doplňuje hudební doprovod. Tady není v podstatě co vytýkat. Plný počet a přání, aby podobných počinů bylo více. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Já k tomu moc psát nebudu. Hofmann a Novotný byli hnusní. Něco jsem nechápal... jak účinkoval ten spray? A ten konec jsem nepochopil vůbec... Jsem vůl! Ale jinak dobrý. Za ***. ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Netypicky nevláčný rozjezd, šikovně zamotaný případ, precizní technická stránka věci, návdavkem k tomu zas jednou pěkně hnusnej detektivní kabát a skoro tři neděle to vypadalo, že to bude úspěšné jako omílané rozdělení republiky. Ale když se už na konci třetího dílu protnuly cesty naivně sólující bezperspektivní homoklády Rédla a zábavně vraždeného dua kolotočářsky vyhlížejícího byliňáka a něžně působícího psychopata, bál jsem se debaklu ve finále stejně jako při MS v hokeji 2010. A překvapivá euforie jako tenkrát se dle očekávání nedostavila. Do té doby značně iritujícím způsobem polidšťovaný spolek Burešů a Falmerů se sice k mému potěšení odkopal, ale jinak to byl bohužel hřebejk do pětihvězdičkové rakve. Zdlouhavé, záhadně neúčinné a nakonec (pšššt, schovaný spoiler) očekávaně zbabrané trýznění Sokola na adama na mě působilo spíš jako vábnička na 5-10% publikum, ukázalo se, že homolinka neměla na přírůstky, resp. úbytky, žádný vliv, a tím pádem mohla zůstat u scénáristy v šuplíku, nebo pro mě za mě pod peřinou. A vyšumění případu i poslední výstřel mají pro hloubavou swini nátisk defétismu národa našeho, jež se tak hodí právě Burešům a Falmerům u kormidla, že bych radši třeba naivnější, ale pozitivnější konec. ()

Virusman666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bomba, na seriály ze zásady nekoukám (až na výjimky - MASH, Ženatý se závazky, Haló, Haló, Hospoda, Hvězdná brána nebo nejlepší z nejlepších: Dexter). Čirou náhodou jsem viděl na Čt1 upoutávku na Rédla a nevypadalo to až zas tak špatně... No, ale po zhlédnutí, musím uznat, že film tak vystihující dobu pár let po revoluci, odhalující praktiky, zlodějny a zločiny soudruhů estébáků a jejich kumpánů, prolezlost státního aparátu "starýma strukturama" - tak to jsem doopravdy nečekal. Pane Hřebejku tleskám - konečně dobrej českej film na kterej jsem čuměl s otevřenou hubou.. PS: Ondřej Sokol a Petra Hřebíčková vynikající výkony ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Opět povedená česká krimi, kde jak zde uvádí více uživatelů, fakt s každým dílem roste napětí a člověk čeká, kam se vlastně Roman až dostane a co tam objeví. Místy pěkně syrové, poslední díl to jen celé podtrhl a zvedl výš. Stejně ty Žigulíky jsou pěkný auta. ()

v3s 

všechny recenze uživatele

Bavilo moc. Sokol mě nepřesvědčil, mám pocit, že poslední dobou dostávají ústřední role podobných sérií gumáci bez výrazu (Svět pod hlavou, Cirkus Bukowsky) a tak člověk občas sympatizuje se záporňákama. A že tady byli skvělí, v čele s Hofmannen a Novotným, ač byli nejmenší ryby. Celou dobu mi letěla v hlavě obliba "milého retra", tohle rozhodně milé nebylo a bylo to tak správně. Ta doba byla pěkně zkurvená a měla by být hlavně velkým vykřičníkem do současnosti, když se podíváte, kdo nám vládne. Neodpustím si ještě kritiku zbytečných mučících scén a holého zadku, to mi zas připomnělo prvního Bonda s Craigem, po kterém jsem dal Bondovi navždy vale. ()

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama