Reklama

Reklama

Rédl

(seriál)
  • Slovensko Rédl
TV spot
Česko, 2018, 4 h 35 min (Minutáž: 66–72 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Miro Šifra

Kamera:

Martin Šácha

Hudba:

Ivan Acher

Hrají:

Ondřej Sokol, David Novotný, Martin Hofmann, Roman Polák, Petra Hřebíčková, Martin Pechlát, Ján Bavala, Přemysl Bureš, Kryštof Bartoš, Oskar Hes, Ján Sedal (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílný seriál odkrývá kriminální pozadí podivného příběhu organizovaného zločinu v porevolučním Československu. Komu lze vůbec ještě věřit? Československo v roce 1992 - teprve nedávno padl komunistický režim a sovětská okupační armáda se ve spěchu po železnici stahuje zpět do východní Evropy. Vagony odjíždějící ze země jsou napěchovány zbraněmi, náhradními díly, municí a dalšími cennými věcmi. Dva mladí studenti, testující nový železniční sledovací systém, zjišťují, že některé sovětské vagony se cestou na východ v evidenci nepochopitelně ztrácejí. Oba muži se rozhodnou přijít problému na kloub. O několik dní později je jeden z nich nalezen mrtvý a druhý je pravděpodobně na útěku. Nadpraporčík Roman Rédl se s týmem vyšetřovatelů snaží přijít na to, co bylo důvodem k vraždě a kam až sahají nitky zločinu, který možná překračuje hranice Československa až někam daleko na východ. (Česká televize)

(více)

Recenze (179)

sardon 

všechny recenze uživatele

Seriál od prvního trochu nudného dílu postupně nabíral gradaci a ve chvíli, kdy se Rédl trochu se štěstím dostal z bezvýchodné situace a dosti drsně zlikvidoval Davida Novotného, byl jsem rozhodnut, že to za míň jak 5 hvězd nemůže být. Ale ouha, takový skluz jaký nastal posledních cca 15 minut jsem fakt nečekal, jakoby závěr celé série někdo narychlo přepsal a dost odfláknul. Sorry, čekal jsem lepší konec a celkem by mi nebylo proti mysli, kdyby se Rédl pokusil vykličkovat místo toho, aby se hrdinsky odpráskl, či nechal odprásknout. Byl by tak otevřený prostor pro případné pokračování. Sokol nebyl rozhodně špatný, i když popravdě si nedovedu představit, že by za socíku chtěl dělat vojenského prokurátora ohleduplný gay, ale budiž. Kdo si však svoje role rozhodně užíval bylo duo Novotný-Hofmann. Takže bohužel kvůli zpackanému závěru jen za 4*. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Po většinu seriálu více méně odporná atmosfera, ktera je tak husta, ze by se dala krajet. Po kazdem shlednutem dile divna pachuť v ústech. Velmi podivný ale vynikajici Hofman. Kdybych to mel shrnout, nejedna se u me o petihvezdickovy skvost, ale petihvezdickovy hnus, v tom nejlepsim slova smyslu. ()

krivkin 

všechny recenze uživatele

Skutečně 4.5 hodiny?? Ještě navíc když to končí, jak to končí?? Nešlo se aspoň víc zamyslet, když jsem musel pozřít tolik vaty?? Jasně, chápu smysl - bolševici nezmizeli mávnutím sametového proutku, jsou stále tady a je to pocit na blití. Ale vlastně mi osud všech postav byl fuk ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Dokonalé, kvalitné, brutálne, realistické, drsné. Žiadna naivita, ani rozprávkové klišé. Takto má vyzerať film & seriál pre zrelého, náročného diváka. Bravo. ()

macco33 

všechny recenze uživatele

Moc mě to neoslovilo, takové upocené, upracované, bez jiskry a bez espritu. Sokol se tady taky zrovna nepředvedl, líp mu sedí, když se hádá s Kalkulátorem. ()

jirka.maso 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době skvěle natočená a mistrovsky zahraná minisérie. Šmelení, vraždy, lži a jedna velká zrada. Klobouk dolu pane Šifro. Ondřej Sokol opět předvádí, že je skvělý herec. Jediné, co se dá seriál vytknout je zbytečná retrospektiva, která divákovi už tak zamotaný příběh zbytečně zamotává. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Temný seriál od Hřebejka měl ty nejvyšší ambice, naplnil je však jen částečně. Ondra Sokol je možná dobrý bavič, takto vážná role mu ale nesedla a v seriálu ho naprosto zastínila dvojice gaunerů Novotný, Hofmann. Zápletka plná agentů byla dost nepřehledná a úplně ji nerozpletl ani závěrečný díl. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to ten Rédl nedal. Za to to dal Ondřej Sokol, který ho v Hřebejkově temné krimi s vraždami, mučením, obchodováním se zbraněni s ruskými vojáky a s tajnými službami komunistických režimů, rozkoukávajících se v kapitalistických nových časech zahrál. Sokol by za novácký a primácký estrády měl dostat pár facek, ale tady předvedl, že umí. A stejně tak ostatní. Na Novotného s Hoffmanem byla radost koukat a Roman Polák (generál Ferenc) byl naprosto děsivě přesvědčivý. Hřebejkův krimipříběh nabídl neskutečně syrový, propracovaný a nenudící kriminálku z divokých privatizačních časů prvních dnů ČR. Metanol, Dukla 61 nebo teď Rédl. ČT konečně chytla dech se současnou televizní tvorbou. Dávám 90%, body dolů jdou za první díl, který expozici příběhu rozehrával na můj vkus příliš rozvláčně. A hodnocení sráží také třetí epizoda, v které tempo taky trochu zadrhlo. Ale přežít se to dá. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Tohle se Hřebejkovi docela povedlo. První dva díly jsou plné napětí, děj pěkně odsýpá a divák se nepřestává podivovat a je stále překvapován novými a novými fakty a postavami. Pak se to bohužel zvrtne a přijde mi to jako zbytečné protahování. Co by šlo nacpat do jednoho dílu, to je rozloženo na díly dva. Nicméně dvojice gaunerů si získala brzy moje sympatie na úkor postavy hlavního hrdiny. Ten je v podání Ondřeje Sokola bezvýrazný a role mu vyloženě nesedne. A pro klasického seriálového diváka by to chtělo trochu přehlednější rozpletení. Takhle je to ještě na jedno kouknutí, ale obávám se, že podruhé už bych to nedal. ()

kokofek 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, ještě pořád mi běhá mráz po zádech.Skvěle odvedená práce! Potřebujeme se podívat či nahlednout pravdě pod sukni! I když to tak strašně bolí a mladým lidem to připadá jako smyšlená detektivka.A tak prosím přemýšlejte všichni! Historie se totiž často opakuje,protože lidé rádi zapomínají,nebo nechtějí vzpomínat. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Dost se tu na to (a především na Sokola) plive, ale ve mně to něco zanechalo. Rozhodně především znechucení z doby, kterou já si jako malý smrad pamatuju úplně jinou optikou. A pokud to ve mně zanechalo chuť jít pro jistotu vystřílet celý parlament, tak je to zkrátka dobře odvedený kus práce. Sokol je jako neortodoxní buzna s naivitou v krvi po pádu režimu fajn, ale všemu suveréně vládne Polák, který byť vlasně neherec, způsobuje mrazení, kdykoliv se objeví na scéně. Ten je na úrovni velkých zahraničních produkcí. Zkrátka Rédl je po Pustině další kvalitní projekt, který stojí za to aspoň jednou shlédnout, ačkoliv jako jedinou pihu na kráse vidím fakt, že vlastně od začátku tak nějak tušíte, jak to dopadne, a i přes touhu nechat se překvapit k onomu překvapení nikdy nedojde. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Bývalý vojenský prokurátor je na stopě machinací se zbraněmi Sovětské armády, které jsou vlaky odváženy z bývalé NDR přes naše území na Ukrajinu. Jsou čtyři roky po sametové revoluci a vliv bývalých významných komoušů a estébáků je v mnoha oblastech stále patrný. Právě atmosféra doznívající totality je hlavní devízou díla a společně s Ondřejem Sokolem i jeho největším pozitivem. Samotný děj příběhu je možná zbytečně překombinovaný. Přímější tah na branku a vypuštění některých dějových kliček by bylo ku prospěchu. Jan Hřebejk a spol. ale určitě zaslouží palec nahoru za vcelku zajímavé a originální dílo. 65%. ()

karnifex odpad!

všechny recenze uživatele

Tak výborně, doba pokročila natolik, že už ani nejfanatičtější uctívač devadesátých let nebude schopen přijmout obraz á la Hotel Herbich, tak to všechno zkusíme svést na Rusy a estébáky. No a komu dát režii? Pro takové zbabělecké "vyrovnávání se z minulostí" není zkušenější kandidát než Hřebejk. Na skutečnou reflexi toho období, včetně zmínění skutečnosti, že většina tehdejších svinstev se děla pod taktovkou odeesáckých politiků a "podnikatelů", je pro ČT za čtvrt století ještě příliš brzo. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená Hřebejkovina, tentokrát bez humoru (naštěstí), resp. jestli s humorem, tak Tarantinovským (trocha ho tam je). Atmosféra 90tek poctivá, i když myslim, že tak nablejskaný auta pánové v těch letech neměli, aspoň můj táta takhle čistou škodovenku neměl a ostatní tátové na ulici jakbysmet. No ale zpět k tématu, Rédl to chce nějak všechno vyzkoumat a vyřešit, věří ve spravedlnost a dělá správné věci, sype se to s nima jedno ke druhému a ten závěr, byť jasně přitažené za vlasy to je, ukazuje, jak to mezi dospělákama funguje – let’s make a deal, rozdělme ten koláč a jedem‘ dál. Realistické. [60%; 2019-01-28 Home sweet home] ()

gstudio odpad!

všechny recenze uživatele

Ptákovina nejhrubšího zrna. Posametové Československo popisované optikou ruského maloměsta ze 70. let minulého století. Po natrvalených a barevných osmdesátkách se tak po nástupu demokracie najednou celý český svět převleče do šedivých a khaki barev, zřejmě aby bylo fakt jasné, že to opravdu nebude žádná prdel. Hmmm, tak jo, asi umělecká stylizace, ale co to tam vyvádí ty figury? Psychologie postav veškerá žádná, sám chudák Redl se chová jako naprostý retard a pobíhá po obrazovce bez rozmyslu a náznaku přirozené inteligence. Nedostatek skutečného děje a logiky se zde maskuje za naivní zobrazení zpravodajské služby a za švejkovské zabijáky, ovšem pochopitelně vyzbrojené brutalitou ruských padouchů z amerických filmových béček (ti se podle potřeby chovají buď jako naprostí kreténi nebo jako špičkově vycvičení agenti - vrcholem debility jsou scény, kdy tito trapáci vytahují nůž v gay klubu, mají konflikt s ochrankou, aby pak jeden předvedl geniální fintu s AIDS, rozplakal všechny přítomné a dozvěděl se, co potřeboval). Čtyři díly minisérie se opravdu neskutečně vlečou. Naštěstí je však celý děj - i přes zbytečné roztažení do čtyř dílů - dost primitivní a souběžně se sledováním série lze tedy ještě třeba číst knihu, vařit nebo si hrát se psem. Věřte, že nic zásadního vám neuteče. ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

Při skončení každého filmu či seriálu se ptám, co jsem si z toho měla odnést. U Rédla si nejsem jistá. Bylo to natočené dobře, děj mne ihned vtáhnul, jen v druhé polovině bylo na mě docela dost hnusných obrazů a scén. Ale pořád nevím, k čemu mi to mělo být. Měla jsem si z toho vzít, že staré struktury nerezaví? Že člověk nesmí věřit nikomu a ničemu? Že cesta do pekel je dlážděná dobrými úmysly? Že hodní lidé se raději nemají do ničeho s*át, aby to ještě víc nepodělali? Na konci jsem čekala katarzi, ale přišel jen pocit zrady a vnitřního nepochopení. Možná to samo o sobě bylo účelem... ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Možná by to mohl být průměrný film, kdyby se na něm zapracovalo. Ale takhle to mimo jiné zabila stopáž a nuda. Hodně slabý celý scénář. Natahané a přitom nesouvislé, leckdy nedotažené dějově, Sokol by měl taky na víc. Tohle nedoporučuji. Vysoké hodnocení, ale skutek utek. Nebavilo, dokoukal jsem spíš z povinnosti a zvědavosti, jestli to nezachrání konec. Ale kdepak, spíše naopak. ()

tchempi 

všechny recenze uživatele

Novotný & Hofmann boží, Sokol hrát neumí a nikdy neuměl. Ale on není hlavním problémem, tím je scénář. Je v něm kupa logických děr a absurdit. Například počínání nadprůměrně inteligentního doktora práv bylo přinejmenším idiotské a partyzánské. To i patnáctiletý Kočička ze Třetí skoby pro kocoura vedl vyšetřování lépe. ()

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama