Reklama

Reklama

Tokyo Ghoul:re - Season 1

(série)
Trailer
Japonsko, 2018, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Sui Išida (komiks)

Scénář:

Čúdži Mikasano

Kamera:

Naojuki Wada

Hudba:

Jutaka Jamada

Hrají:

Nacuki Hanae, Ajane Sakura, Júma Učida, Kaito Išikawa, Asami Seto, Daisuke Namikawa, Jú Kobajaši, Mamoru Mijano, Nacumi Fudžiwara, Kimiko Saitó, Nacuki Aikawa (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Od CCG útoku na Anteiku uplynuly dva roky. I přes velké úspěchy holubů, ghoulové pořád představují velký problém a teroristická organizace Strom Aogiri pořád existuje, i když své operace musí před sílící CCG tajit. CCG navíc přichází se zcela novou silou, oddílem Quinx, což jsou lidé, kteří podstoupili operaci, aby získali sílu ghoulů, ale zároveň zůstali lidmi. Jejich velitelem je Haise Sasaki, napůl ghoul a napůl člověk, kterého trénovala sama "Smrtka CCG" Kishou Arima. Haise se možná zdá jako sympatický a milý chlapík, ale jeho minulost a vzpomínky jsou i pro něj neznámé. S dalšími boji se ale drásá na povrch osoba, kterou kdysi Haise byl... (Gantai)

(více)

Recenze (16)

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Tokyo Ghoul je jedním z mých nejoblíbenějších japonských počinů, předně kvůli ohromující druhé sérii. Proto si nemůžu pomoct a celé je to pro mě celkem zklamání. Postav je tu až moc a u těch, které znám a měla jsem k nim určitý vztah, ty pocity najednou hrozně vychladly, jako bych se dívala na anime, které si pouze hraje na svou předlohu. Snaží se to napodobit brutální a překvapující notu, jakou měli jeho starší bráškové, pro mě však marně. Přestože mi skoro při Unravel ukápla slza, tak to prostě není ono.. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Nejlepší série Tokyou Ghoula? No, neřekl bych... Je mi líto, ale Kaneki s vymytou hlavou co si říká Haise pro mě byl tak trochu děsná nuda a celý jeho tým Quinx byl plný postav, ke kterým jsem si ani během dvanácti dílu nevybudoval vztah. Takže když pak v seriálu někdo byl v ohrožení, nebo dokonce umřel, tak jsem byl naprosto chladný a nic to se mnou nedělalo. Čekal jsem napětí a velkou kontroverzi z toho, že bývalý ghoul je teď vyšetřovatel, čekal jsem, jak se postavy z Kanekiho minulosti budou nápaditě a zajímavě snažit vrátit Kanekimu paměť. A byl jsem spíš zklamaný, nejvíc asi z toho, že jeden z mých nejoblíbenějších charakterů Gurmet byl po většinu série jen zredukován na trosku a probral se teprve ke konci aby dosáhl čeho? No a zbytek mého oblíbeného ansámblu z minulých sérií se tu jen mihne aby se nezapomnělo, že do tohohle světa patří a že na ně jejich role teprve asi čeká, ale to až v další sérii... Pozorovat příběhy a vyšetřování z druhé strany mě tedy příliš nebavilo, nejlepší byla asi část s aukcí a pak samotné finále série, kde se konečně alespoň něco zadařilo a tak můžu říct, že se po téhle pro mě vcelku průměrné a nezajímavé sérii těším na tu další. Co se ale docela povedlo bylo vyprávění příběhu, vše bylo podávané jasně a srozumitelně. No a pak akce a souboje, které byly zase plná krve, usekaných končetin - no prostě všech těch pro někoho hezkých věcí... Celkově tedy škoda, že mě sice bavily souboje, ale lidi v nich mi byly tentokrát tak nějak ukradení... 5,5/10 ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Lepšia adaptácia možno, mimo to je ale anime veľmi zlé. Divákovi neponúkne vôbec nič, dej je chaotický, postavy nezaujímavé a vôbec, nefunguje tu absolútne nič. Ak si doprosím animáciu a nečasté súboje, nebolo by to vôbec dobré. I keď sú predošlé série zadaptované horšie, kvalitatívne pôsobia o niečo lepšie. Každopádne žiadna si nezaslúži vysoké hodnotenie. Priemer: 20% ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

UPDATE: Po dopísaní recenzie som dočítal originálnu mangu a musím sa hlboko ospravedlniť za nezmysly ,čo som sem napísal. Po prečítaní originálnej mangy a následného pokračovania mi TG :re pripadá nejak suché. Taktiež radšej neodporučujem si seriál pozrieť viac ako dvakrát -je to potom extrémne nudné... ()

CyriC 

všechny recenze uživatele

Pokud vám nevadí, že hlavní postava je sebestředná mrdka, která jen přemýšlí, co chce on, tak je to super. Pokud vás takové postavy serou, tak se nedívejte. Dopadnete jako spousta hodnotících tady. ()

kukkik odpad!

všechny recenze uživatele

Očividně došla inspirace a z původně hlubokomyslného anime v první a zčásti v druhé sérii se přesouváme do série třetí, kde hned v úvodu potkáváme groteskní příšery se žraločími zuby apod., které spojuje jediná vlastnost a sice, že jsou naprosto ploché a nezajímavé. Skličující nuda vyčpělého konceptu a série kterou, jako fanda prvních dvou, budu v rámci kánonu radši ignorovat. odpad! ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Tokyo Ghoul má takovou nepěknou vlastnost, že prvními episodami nastolí celkem zajímavý příběh, potom přijde naprostá nuda, a poslední 2 episody zase nahypují na další sérii. Re: je to samé, až na to, že je to už od začátku dost na hovno, nový Kaneki je prostě nesympatický, jeho vnitřní konflikt téměř neexistující a žádný jiný tahoun tam není. To znamená, že poslední 2 - 3 díly sice úroveň série pozvedly, ale z naprostého dna na lehký podprůměr. No, uvidíme jak se to vyvine. Kaneki jako dvojitý agent by už konečně mohl přinést něco zajímavého. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

celkem dost se to liší v podaní děje oproti puvodni serii, což pusobi poměrně nepřijemě vzhledem k puvodnim dilum, ale druhe 2 třetiny serie jsou o dost lepší jsem rád že se Juuzou dočkal happyendu ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně to mohlo být i horší, každopádně jsem byl mírně zklamán. Postavy nestálý téměř za nic. Bavil mě jen Kaneki, teď už Haise, a Juuzou. Ve finále a chvílemi to bylo takzvaně docela epic, ale celkově to mohla být lepší řada. 7/10 ()

hustle_sweat 

všechny recenze uživatele

Nedostal sem se dál než za 5 epizodu , vůbec nechápu co se děje . Charaktery jsou nudné a snad ještě hůř zpracované než v minulé sérii ()

Ondak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak styl narveme do seriálu úplně nové postavy k těm starým mi přišlo spíše matoucí než dobré. Také děj je úplný obrat a mě to rozhodně nesedělo a po 6 dílu jsem opravdu přemýšlel, že to vypnu a už to nikdy nepustím. Poté se to ale jen o hodně málo zlepšilo. Zmatečnost děje a jednání postav k zábavě nepřidával a ani bych to nečekal, ale u jednoho s dílů se mi povedlo usnout. Boje a schopnosti jsou úplně nesmyslné a hrozně nvyrovnané. Vlastně hodnocení zvedlo pouze pár posledních dílů, protože byly krásně vizuálně zpracovány. Dějově se ale stejně jedná o slátaninu a výčet věcí, co mi vadilo by byl na hodně dlouho. Bohužel se jená asi o nejhorší anime co jsem viděl a marně se snažím přijít na to proč. Poslední sérii si pustím jen abych věděl, jestli to nějak dopadne... ()

Avokaddo 

všechny recenze uživatele

Nadmíru spokojený. Konečně to je Tokyo ghoul. První dvě série šly v podstatě na vlastní nohu. Jestli jste si oblíbily je a tuto sérii nikoli, je mi to líto, ale to čemu jste fandili nebyl Tokyo ghoul. Tato sezona pojmenována Toky ghoul: re výborně navázala na mangu a spojila předchozí události. Navíc si zvolila tempo, ve kterém se držela. Asi bych to přirovnal na stejnou úroveň jako druhá sezona anime Overlord. V manze jsou prostě věci, které nemůžete popřít, protože anime vzniká podle její předlohy, nicméně nechcete to v některých kapitolách ani zbytečně natahovat, a tak zvolíte poměrně rychlé tempo některých scén. Když se to povede, tak jsem tohoto způsobu tvorby anime podle mangy velký fanda. Jelikož jsem mangu měl přečtenou dopředu, děj mě nijak nepřekvapil a uvítal jsem, že si anime zase nelítá na vlastní noze. Zklamal-li Vás příběh, nedělejte zbytečné závěry, protože to, co má následovat po této sérii, Vás jistě dostane. Nic není jak se zdá. ()

Flatron 

všechny recenze uživatele

TG re ako som si už zvykol opäť ponúka množstvo akcie, súboje na nás chrlia v podstate od prvého dielu, často sa mi bohužiaľ stalo, že som jednotlivé postavy prvý krát videl, objavili sa tam na pár okamihov a potom zomreli, alebo boli neskôr vypustení zo seriálu. Haise je taký ťuťko pre mna podobný Kanekimu zo začiatku TG série. Zamzrelo ma veľmi málo priestoru pre staršie postavy. Bohužiaľ k týmto novým postavám, som si nedokázal spraviť nejakú puto, prišli mi až moc neosobné, výnimkou je asi len Urie. Koniec série Tsukyiamovej skupiny a samozrejme záver, ktorý stál za to. Black Reaper sa objavil na scéne a jeho emočná chladnosť ma taktiež potešila. Animačne opäť neni čo vytknúť štúdio Pierrot odviedlo dobrú prácu. Teším sa na ďalšiu sériu a 4* k tomu. ()

Danken07 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalšia priemerná adaptácia dobrej mangy. Nechápem prečo, ale študio Pierrot sa rozhodlo pokračovať vo svojej hroznej práci. Ak sa citite stratene a vôbec ničomu nerozumiete tak to bude tím, že Tokyo Ghoul Root A bol filler,takže vôbec nič nebudete chápať, pretože veľka časť pribehu bola zmenená alebo chýba. A aby nestačilo študio preskakuje dôležite časti z mangy, kde sa všetko vysvetľuje. Táto adaptácia postráda všetko čo by malo dobré anime obsahovať - atmosféru, informácie a animáciu, jediné čomu sa venujú tvorcovia je hudba. Doporučujem aby si ľudia prečitalí najprv mangu a až potom pozreli anime, pretože vôbec nepochopia o čom vlastne Tokyo Goul je - postavy a ich vývoj. Postavy sú nudné, a to hlavne kvôli tomu že sa im anime vôbec nevenuje. Anime sa sústreduje na bojové scény, ktoré kvôli zlej animácií pôsobia nudne a vynechávajú veľa dôležitých dialogov a scén kde sa venujú postavám. Kedy im už dôjde že TG je seinen (pre dospelejšie publikum), a nie shounen. A kedy im dôjde že TG nie su len boje ale aj konverzácie. ()

Reklama

Reklama