Reklama

Reklama

Yellowstone - Season 2

(série)
Trailer
USA, 2019, 7 h 47 min (Minutáž: 43–49 min)

Hrají:

Kevin Costner, Jefferson White, Luke Grimes, Kelly Reilly, Wes Bentley, Cole Hauser, Kelsey Asbille, Tanaya Beatty, Gil Birmingham, Ian Bohen, Sean Dillingham (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

John Dutton čelí se svým rančem a rodinou nové hrozbě. Kromě předsedy místní rezervace Thomase Rainwatera a developera Dana Jenkinse se totiž na scéně objevují bratři Beckové, kteří se rychle stávají trnem v oku nejen Johnovi. Ten si navíc uvědomuje, že z jeho dvou největších nepřátel se stali spojenci, a o to agresivněji vyhrožují Yellowstonu. Jako by to všechno nestačilo, na ranč se vrací Kayce, Beth se snaži rozšiřovat rodinnou půdu a Jamie odešel z politiky, aby pracoval pro ranč. Duttonovy čekají opět zajímavé časy… (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY. „Anjeli sú dávno preč. Zostali len démoni.“ Scenár 2. sezóny Yellowstonu bol zjavne šitý horúcou ihlou. V minulej sa riešil odchod Jamieho z ranču a konflikt medzi Duttonovcami a duom Jenkins/Rainwater, avšak v druhej sa Jamie pokorne vracia domov (scenáristi si očividne uvedomili, že poslať ho mimo statok bol nápad, s ktorým sa nedalo atraktívne pracovať) a z Duttonovcov, Jenkinsa a Rainwatera sa stávajú spojenci. Na scéne sa totiž objavuje nový, silnejší nepriateľ. Slepou uličkou bol tiež rozchod Kayceho a sympatickej Monici, z čoho v 2. sérii taktiež nič závratné nevyplýva a tak nakoniec tvorcom nezostalo nič iné, len rezignovať a vrátiť obe postavy späť k sebe (čo ale Monice nebráni opätovne začať viesť reči o škodlivosti ich pobytu na ranči, čiže sa zacyklene motáme v kruhu). Rozporuplná je Beth, od ktorej po sezóne č. 1 nikto žiadnu diplomaciu nečaká, ale tentokrát z nej scenáristi robia miestami až monštrum. To je bizarným spôsobom zábavné, ale občas už cez čiaru (šikana brata, ktorý jej nikdy nič neurobil). O bezradnosti scenáristov vypovedajú aj striptérka a „Kovboj“ (šéf z Jump Street 21), ktorí sú tu úplne zbytoční, na čo dokonca v predposlednej časti upozornia aj niektoré postavy (!). Za nechcene smiešne považujem, že sa celú sériu rozpráva o tom, že Duttonovci sú v otvorenej vojne, ale do praxe sa to ako-tak začne pretavovať až ku koncu. V akčných a trilerových scénach kvalita 2. série stúpa prudko hore, no Yellowstone je v prvom rade rodinná dráma a akciu s trilerom rieši iba okrajovo. Čo je škoda, ale na druhej strane uznávam, že nemohlo byť dvadsať mŕtvych v každej epizóde.. Bez debaty je výprava; ranč je taký exkluzívny, že už na chatku pri jazere by väčšina z nás sporila dva životy. Potešia pochopiteľne skvele napísané postavy v čele s masívnym Costnerom a nová posila v podobe dvoch nadmieru zohratých bratov, spomedzi ktorých vyčnieva brutálny Neal McDonough (Minority Report, tatranský kanibalský horor Vyhladovaní, Captain America: Prvý Avenger, Kráčajúca skala). Po slušnom rozjazde 2. séria upadá do letargie, z ktorej ju prebudia až posledné epizódy. Tie disponujú značným drajvom, ale dovtedajšie neuponáhľané tempo sa negatívne odzrkadlí aj na nich, keďže sa toho na konci nestane až tak veľa, ako by jeden čakal (neviem sa zbaviť dojmu, že najnapínavejšou scénou celej série je pokec v butiku). Geniálna scéna s otcom. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„LIDI SI NALHÁVAJ, ŽE NEJSOU ZVÍŘATA. ŽE JSME SE VYVINULI. V LOCHU RYCHLE ZJISTÍŠ OPAK. ZAPOMEŇ NA MEDVĚDY, VLKY, HADY, NA VŠECHNU HAVĚŤ. NEJVĚTŠÍ PARCHANTI JSME MY…“   Druhá řada lepší tý první. Už všechny znáte, takže není třeba postavy poznávat, ale rozvíjet. Řekl bych, že seriál „Dallas“ má Sheringham fakt nakoukanej – ale teď to myslím v dobrým… A ten padouch v podání Neala McDonougha parádní. Zvlášť, když víme, že Sherighamovi nedělá problém pohřbít oblíbený postavy…  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Má se za to, že v Evropě je seriál méně oblíben než v Americe, protože je o amerických hodnotách, lidech, problémech. V Texasu ho zná snad každý… 2.) Thx za titule „????“ a „K4rm4d0n“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  *** ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V záplavě všech těch dnešních sterilních nebo rádoby psychologických komiksových adaptací od DC a Marvel působí tohle drsné, nekompromisní, ale zároveň citlivě natočené dílo s duší jako zjevení. Velká rodinná sága, svým měřítkem připomínající Coppolova Kmotra. O tom, jak rodinný podnik rozvrací rodinné vztahy, jak je nemožné si zachovat v tomto světě čisté ruce a jaký neblahý úděl má tento život pro manželky a dcery. Na Kevinovi Costnerovi je vidět, jak celý jeho život je hlavně depresivní přehlídkou toho, jak ztrácí své nejbližší a i když už ho to na světě moc nebaví, pořád má zodpovědnost vůči rodině a musí ochránit rodinný podnik a trpělivě si vycvičit ze svých potomků zodpovědné nástupce. K tomu nádherné scenérie Montany a výborná "Sheridanovská" atmosféra. Teď jen vydržet rok do další série. 90% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

objektivně je nutné si přiznat, že po scénáristické stránce nepatří Yellowstone k tomu nejlepšímu co kdy Sheridan stvořil. V jádru je to vztahová soap opera střihu Dallasu nebo Dynastie, která se mu občas rozuteče, občas se zbytečně zastaví a občas je zkratkovitá. Nechybí samozřejmě všudypřítomné násilí, kterého je stále až groteskně moc (ale je klidně možné, že to takhle v těchto končinách řeší). Jenže všechno je to vlastně úplně jedno, protože mě to extrémně baví sledovat a i když tu není prakticky vůbec nikdo normální, některé postavy jsem si zkrátka zamiloval. Ať už to je Beth, Rip, Monica nebo John, kterému se všechno víc a víc rozpadá pod rukama a on přitom někde v jádru chce jen to nejlepší pro svojí disfunkční rodinu a chce udržet odkaz svých předků. Dokonce i Dan se nakonec ukázal jako solidní figura. Jediné co mě trochu zklamalo bylo dvojice záporáků - bratrů od kterých sem čekal, vzhledem k pověsti o které se tu mluvilo, trošku větší rotyku...85% ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netuším, jestli toho Sheridan vážně tolik vyžehlil, nebo jestli jsem se prostě jen líp vyspal. Ale druhá řada zničehonic zvládne gradovat, dojímat, napínat i děsit, jako kdyby na světě nebylo nic snazšího. Najednou člověk necítí jen Kostnerův propocenej stetson, ale i regulérní pětihvězdičkový sympatie. A bejt mi zpátky jedenáct, lepím si do pokoje plakát s Kelly Reilly. Ta je totiž zralá na šestou hvězdu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • V závěrečné scéně této epizody mají bratři Beckovi na stole rozložené fotografie členů Duttonovy rodiny, včetně dat jejich narození. U většiny z nich se toto datum přesně shoduje s herci, kteří je hrají. (Crust)

Reklama

Reklama