Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

John Dutton je už sedmou generací Duttonů – rodiny vlastnící a spravující největší dobytčí ranč ve Spojených státech, který se stále rozrůstá, a to i přes rozpory s obyvateli sousedních pozemků. Nemalý podíl na úspěchu ranče mají i Johnovy děti – nejstarší syn Lee se jednou má stát hlavou ranče, Beth je vysoce postavenou manažerkou v jedné z největších amerických bank a prostřední syn Jamie má v pozici generálního prokurátora našlápnuto na slibnou politickou kariéru. Pomyslnou černou ovcí rodiny je nejmladší syn Kayce, který se všemi silami brání návratu a vlivu rodného ranče a se svou manželkou Monicou a synem žije v místní indiánské rezervaci. Vše ale změní zběhlý dobytek, který se zatoulá právě na pozemky rezervace. Při snaze dostat ho zpět na ranč dojde k událostem, které budou mít fatální následky nejen pro Duttonovy… (Paramount Network)

(více)

Recenze (56)

NifKor 

všechny recenze uživatele

Yellowstone mi úplně změnil pohled na dnešní kovboje v amerických big ass bourákách. Je to zábavné, svižné, postavy jsou precizně napsané a pečuje se o ně zde s láskou. Bohužel tím, že je zde tolik postav, tak to seriálu někdy neprospívá. Určitým postavám se někdy seriál věnuje víc než by musel. Herci jsou skvělý, Costner je frajer, soundtrack a atmosfera jsou skvělý. Škoda těch zbytečných scén, stopáže 1. dílu, někdy předvídatelného děje a pár postav navíc. Jinak je to super. 8/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taylor Sheridan to opět dokázal! První dvojdíl mě sice nechal v lehkém nezaujetí, po kterém jsem se k druhému dílu dostal až po déle než měsíci, ovšem pak už jsem plně našlápl na vlnu a sjížděl jeden díl za druhým. U nás bohužel nerozšířená Paramount Network mě velice překvapila, jakému projektu vlastně dala zelenou a už se nemůžu dočkat druhé série. Sheridan tyhle moderní kovbojky má pod palcem a tady samozřejmě půl práce dělá přímo fenomenální Kevin Costner, kterého posledních pár let v podobných rolích, nebo těch mentorských, vídám strašně rád. A nebál bych se jeho výkon srovnat s démonickým Kevinem Spaceym minimálně z první série House of Cards. Nyní je už bezpodmínečně potvrzené, že televize už dnes není ostuda a prchají sem nejen velká jména, ale hlavně skvělí herci, kteří tu dostanou mnohem více prostoru. Pro někoho to bude možná až moc pomalé, já jsem si užíval každý moment a každý díl a dokonce i hojně kritizované finále mě plně uspokojilo. Proč? Kvůli atmosféře, skvěle napsaným a zahraným postavám, výbornému soundtracku (nad tím intrem jsem slintal devět dílů a ještě je to málo, zatím není na youtubu :/ ) a samozřejmě režii, výpravě, takové to klasické, co člověk u výborně hodnocených seriálů očekává. PS : Loni se hodně chválil netflixový Godless, které má sice výborného Danielse, jinak je to ale proti Yellowstonu takřka poloviční. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Hodnoceni 3* je skoro az nefer vzhledem k mym hodnocenim jinych poradu z posledni doby, ale nemuzu si prozatim pomoct. Prvni rada je (pravdepodobne) predstavovacka - zasazeni, postavy a velmi komplikovany vztahy nejenom mezi cleny rodiny Duttonu. Ja naprosto chapu a respektuju dlouhe a komplexni (rozumej dejove nudne) budovani postav a dokazu jej ocenit (prikladem budiz treba prvni rady serialu Better Call Saul nebo Longmire), ale tady prvni rada skoncila, karty byly rozdany, a ja uprimne stale nechapu postoje nekolika hlavnich postav; neco se clovek dozvi v naznacich, ale o necem tam nepadne vubec rec. Pokud se to ma nadale rozvijet v dalsi rade, tak je to ale vuci divakovi skoro az podraz, protoze nevime, co si o dotycny postave vubec myslet. Prikladem budiz treba Jamie Dutton - od uvodu jde starymu Costnerovi na ruku, dela pro nej prvni a posledni, a on na nej presto se zbytkem rodiny (no, rozumej Beth) sere. Kdyz Jamie chce pomoct, John mu rekne "postarej se sam" a pak proti nemu posle alkoholicku Beth, kterou John ma v lasce, prestoze z flashbacku zabila starou Duttonovou prave ona.. chapu, ze John Dutton neni zrovna Mirek Dusin, ale ve finale je to on a jeho rodina brani, co jim pravem patri. Ale tezko mu fandit, kdyz se misty chova jako mental. Druhym podobnym prikladem je ten Kayce, kterej zase nesnasi svyho fotra, ale neni tam nikde vysvetleno proc (i kdyz jsou tam alespon nuance, ze se to tyka jeho manzelstvi). A Beth je kapitolou sama o sobe, vubec mi neni sympaticka a jelikoz je to jedna z kritiky nejopevovanejsich postav, tak si jejiho sebeznicujiciho zpusobu zivota asi jeste hodne uziju... zkratka serial neni spatny, je z toho citit napeti a urcita nervozita, ale Sheridan nedokazal zalepit vsechny diry. Doufam, ze druha rada se trochu pohne a ze z ni nebudu mit takovy rozporuplny pocity. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sheridan se ukázal mnoha způsoby. Známe ho jako člověka, který dokázal svou kariéru nastartovat nešpatným akčním dramatem z prostředí kartelu. Poté v celku velmi dobrou honičku po odpadlících a zakončil to geniální atmosférickou kriminálkou z hor. Tam se skoro nedalo moc co vytknout. Ale poté přišel Yellowstone. Seriál, který začal velmi slibně a dokázal zajímavě rozehrát hru cowboyů v 21. století. Jenže... stejně takhle to zůstane. Celý ten koncept. Prostě slibně, ale vlastně nijak. Žijeme si ve světě, kde je asi nějaký problém s investory, který se řeší až moc, indiány, které neřeší nikdo a mezilidské vztahy se mění jak názory Donalda Trumpa. O stupiditě některých postav ani nemluvě. To vše je zakomponováno v seriálu, kde mne skoro žádné postavy nezaujali a za celou jeho délku se toho vlastně ani nic moc nestane. Zase mne opět mrzí jenom nevyužitý potenciál. Který ještě ke všemu udělal tvůrce, kterého jsem považoval za naději budoucí kinematografie, což byl i důvod, proč jsem po tomto díle sáhl. A druhá série mě mine. A nad návštěvou kina dalšího jeho filmu ještě popřemýšlím. Je asi vidět, že komplexnější záležitosti ještě nejsou v jeho portfoliu úspěchu. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taylor Sheridan je nejen výborný scénárista, ale i režisér. Režisér se svým vlastním stylem, pomalým dějem ale velice hustou atmosférou, kterou buduje po celou dobu stopáže. Jeho postavy jsou propracované do detailů. Každá minuta, byť zdlouhavá má svůj vlastní význam pro pochopení postav, světa v němž se děj odehrává nebo pro celý příběh. Yellowstone je taková současná kovbojka říznutá Kmotrem. Pokud jste oceňovali minulý režijní projekt tohoto tvůrce: Wind River, oceníte i tento seriálový počin. Je to takové nahlédnutí do života jedné vlivné rodiny skrze koňský ohradník. Nahlédnete, uvidíte a jdete dál. Já teď doufám, že za rok tento ohradník opět navštívím ve druhé řadě. Odvyprávět je tu evidentně stále co a postavy znám tak dobře, že by to mohli být moji příbuzní. Prostě bravo Sheridane, ale ta pátá hvězda ti o procento unikla. Proč se dočtete v mých příspěvcích k jednotlivým epizodám seriálu. 84% ()

Galerie (106)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě si zahrál roli obchodníka s koňmi samotný tvůrce, scenárista a režisér Taylor Sheridan. (Punisher)

Reklama

Reklama