Reklama

Reklama

Yellowstone - Season 2

(série)
Trailer
USA, 2019, 7 h 47 min (Minutáž: 43–49 min)

Hrají:

Kevin Costner, Jefferson White, Luke Grimes, Kelly Reilly, Wes Bentley, Cole Hauser, Kelsey Asbille, Tanaya Beatty, Gil Birmingham, Ian Bohen, Sean Dillingham (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

John Dutton čelí se svým rančem a rodinou nové hrozbě. Kromě předsedy místní rezervace Thomase Rainwatera a developera Dana Jenkinse se totiž na scéně objevují bratři Beckové, kteří se rychle stávají trnem v oku nejen Johnovi. Ten si navíc uvědomuje, že z jeho dvou největších nepřátel se stali spojenci, a o to agresivněji vyhrožují Yellowstonu. Jako by to všechno nestačilo, na ranč se vrací Kayce, Beth se snaži rozšiřovat rodinnou půdu a Jamie odešel z politiky, aby pracoval pro ranč. Duttonovy čekají opět zajímavé časy… (Paramount Network)

(více)

Recenze (45)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„LIDI SI NALHÁVAJ, ŽE NEJSOU ZVÍŘATA. ŽE JSME SE VYVINULI. V LOCHU RYCHLE ZJISTÍŠ OPAK. ZAPOMEŇ NA MEDVĚDY, VLKY, HADY, NA VŠECHNU HAVĚŤ. NEJVĚTŠÍ PARCHANTI JSME MY…“   Druhá řada lepší tý první. Už všechny znáte, takže není třeba postavy poznávat, ale rozvíjet. Řekl bych, že seriál „Dallas“ má Sheringham fakt nakoukanej – ale teď to myslím v dobrým… A ten padouch v podání Neala McDonougha parádní. Zvlášť, když víme, že Sherighamovi nedělá problém pohřbít oblíbený postavy…  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Má se za to, že v Evropě je seriál méně oblíben než v Americe, protože je o amerických hodnotách, lidech, problémech. V Texasu ho zná snad každý… 2.) Thx za titule „????“ a „K4rm4d0n“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  *** ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY. „Anjeli sú dávno preč. Zostali len démoni.“ Scenár 2. sezóny Yellowstonu bol zjavne šitý horúcou ihlou. V minulej sa riešil odchod Jamieho z ranču a konflikt medzi Duttonovcami a duom Jenkins/Rainwater, avšak v druhej sa Jamie pokorne vracia domov (scenáristi si očividne uvedomili, že poslať ho mimo statok bol nápad, s ktorým sa nedalo atraktívne pracovať) a z Duttonovcov, Jenkinsa a Rainwatera sa stávajú spojenci. Na scéne sa totiž objavuje nový, silnejší nepriateľ. Slepou uličkou bol tiež rozchod Kayceho a sympatickej Monici, z čoho v 2. sérii taktiež nič závratné nevyplýva a tak nakoniec tvorcom nezostalo nič iné, len rezignovať a vrátiť obe postavy späť k sebe (čo ale Monice nebráni opätovne začať viesť reči o škodlivosti ich pobytu na ranči, čiže sa zacyklene motáme v kruhu). Rozporuplná je Beth, od ktorej po sezóne č. 1 nikto žiadnu diplomaciu nečaká, ale tentokrát z nej scenáristi robia miestami až monštrum. To je bizarným spôsobom zábavné, ale občas už cez čiaru (šikana brata, ktorý jej nikdy nič neurobil). O bezradnosti scenáristov vypovedajú aj striptérka a „Kovboj“ (šéf z Jump Street 21), ktorí sú tu úplne zbytoční, na čo dokonca v predposlednej časti upozornia aj niektoré postavy (!). Za nechcene smiešne považujem, že sa celú sériu rozpráva o tom, že Duttonovci sú v otvorenej vojne, ale do praxe sa to ako-tak začne pretavovať až ku koncu. V akčných a trilerových scénach kvalita 2. série stúpa prudko hore, no Yellowstone je v prvom rade rodinná dráma a akciu s trilerom rieši iba okrajovo. Čo je škoda, ale na druhej strane uznávam, že nemohlo byť dvadsať mŕtvych v každej epizóde.. Bez debaty je výprava; ranč je taký exkluzívny, že už na chatku pri jazere by väčšina z nás sporila dva životy. Potešia pochopiteľne skvele napísané postavy v čele s masívnym Costnerom a nová posila v podobe dvoch nadmieru zohratých bratov, spomedzi ktorých vyčnieva brutálny Neal McDonough (Minority Report, tatranský kanibalský horor Vyhladovaní, Captain America: Prvý Avenger, Kráčajúca skala). Po slušnom rozjazde 2. séria upadá do letargie, z ktorej ju prebudia až posledné epizódy. Tie disponujú značným drajvom, ale dovtedajšie neuponáhľané tempo sa negatívne odzrkadlí aj na nich, keďže sa toho na konci nestane až tak veľa, ako by jeden čakal (neviem sa zbaviť dojmu, že najnapínavejšou scénou celej série je pokec v butiku). Geniálna scéna s otcom. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Konec mi tentokrát sice už nepřipomínal Dallas, že by se v druhé řadě *tak* chváleného seriálu ale stalo něco zásadního, to se zrovna říct nedá. Děj i postavy se dost točily v kruhu, akce možná ještě ubylo, a byť těch cca osm hodin celkem rychle uteklo, pocit naplnění se teda upřímně nedostavil. Ale v další řadě se má objevit Sawyer + to co tady předvádí Kelly Reilly se tak naprosto vymyká všem ženským postavám ve filmu nebo v televizi, že jen kvůli ní se mi asi vyplatí v tom pokračovat. Never change, Beth. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yellowstone už tenkrát v první sezóně ukázal, že je dalším mistrovským dílem Taylora Sheridana, leč celkem nenápadným, ovšem už jen kvůli tomu Kevinovi Costnerovi to za to stojí. Navíc jsem si oblíbil takřka všechny důležité postavy, jež v seriálu vystupují (snad jen s výjimkou Jamieho) a dokonce i Dan (Danny Huston) s nováčkem Malcolmem - Neal McDonough (kteří mě poslední roky příliš nepřesvědčovali) mi přirostli k srdci. Letos jsem několikrát zaznamenal, že se Yellowstone připodobňuje k akčnějšímu Dallasu, pod čímž si toho nedovedu moc představit, jelikož jsem zmíněný seriál neviděl, seroš mě ovšem i po pomalejším začátku, kdy jsem si myslel, že už tam ty kvality letos asi nebudou, hrozně moc baví a druhá polovina pro mě byla takřka katarzní, přičemž jsem byl po celou dobu napnutý jak kšandy. Na již potvrzenou třetí sérku se těším strašně moc, tím spíše, že se tu má objevit můj největší oblíbenec ze Ztracených, Josh Holloway! A toho už jsem pěkných pár let nikde neviděl. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O chlup lepší než jednička. Dvojka dobře rozvíjí všechny klíčové postavy. Nestojí na místě, nepřešlapuje. Divák se hlavní představitelům průběžně dostává víc a víc pod kůži, někdy to tvůrci dovolí více a někdy méně, ale když přijdou ty klíčové rozhovory, rozhodnutí a vlastně i dojemné momenty, je jasné, že tady scenáristé a casting neselhali. Dvojku navíc opepřili vynikající neo-cowboy mafiáni bratři Beckovi, kteří přidali patřičnou chuť už tak velmi zajímavě poskládané mozaice individualismu a touhy po moci. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„My žádné rodiny nemáme. Jenom pokrevně příbuzné zaměstnance. Kdy jsi naposledy mluvil s některým ze svých dětí, jak se měly, co cítí…?“ Zase to má vlažnější rozjezd, ale pořád jde o fajn večery s přáteli, no, přáteli, vždyť to znáte. Pěkné svině to jsou. Jistý potenciál přinášejí bratři z kasina, nejen oni ale odkrývají své pokřivené charaktery. I když jsem od nich nakonec čekal podstatně větší divočinu. Trochu zbytečně některé linie natahujeme, mnohé postavy se začínají chovat méně logicky, než bychom si přáli, a Taylor Sheridan, který k nám opakovaně vysílá drsné chlapácké projekty, zažil už přeci jenom po scenáristické stránce lepší chvilky. Občas jde o takové zvláštní dějové zaseknutí, právě potíže s tempem a rozvíjení vedlejších zápletek výsledný dojem rozmělňují a ani postávám moc nepomáhají. Vadily mi lehce i motivace „nahoru, dolů“ v případě živelné Beth: směrem k Ripovi, k Jamiemu i vlastnímu otci… i když v obchodě s módou válí! Nakonec ale fajn pozvánka na třetí sérii. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli někdo předem čekal, že bude druhá řada fajn rodinného dramatu pokračovat ve stylu frenetické gangsterky s prvky akčního thrilleru, tak teda pěkně kecal. Jako, upřímně jsem tím úplně nechtěl zabít den dovolený, a spíš si to dávkovat postupně, jenže Davies míní a Sheridan mění, a o osum hodin později jsem najednou obohacenej o jeden z nejintenzivnějších seriálovejch zážitků tohoto roku. Trochu se bojim, že to už to letos do podobný krutopřísnosti nedotáhne ani takovej Ray Donovan, kterýmu se 2. série Yellowstone ve finále překvapivě hodně přiblížila. Nářez jako kráva (heh). ()

Indiana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V záplavě všech těch dnešních sterilních nebo rádoby psychologických komiksových adaptací od DC a Marvel působí tohle drsné, nekompromisní, ale zároveň citlivě natočené dílo s duší jako zjevení. Velká rodinná sága, svým měřítkem připomínající Coppolova Kmotra. O tom, jak rodinný podnik rozvrací rodinné vztahy, jak je nemožné si zachovat v tomto světě čisté ruce a jaký neblahý úděl má tento život pro manželky a dcery. Na Kevinovi Costnerovi je vidět, jak celý jeho život je hlavně depresivní přehlídkou toho, jak ztrácí své nejbližší a i když už ho to na světě moc nebaví, pořád má zodpovědnost vůči rodině a musí ochránit rodinný podnik a trpělivě si vycvičit ze svých potomků zodpovědné nástupce. K tomu nádherné scenérie Montany a výborná "Sheridanovská" atmosféra. Teď jen vydržet rok do další série. 90% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[88%] No vida! Druhá série se mi líbila ještě víc než ta první! Co víc k tomu dodávat? Prostě je to takové drama na ranči rodiny Duttonovýh a jejich zásadních pravidel. Postavy mě baví víc a víc. Navíc jednotlivé epizody nám často ukáží několik zajímavých a zapamatovatelných scén od kterých nemohu odtrhnout oči od obrazovky. Costner je zde skvělý jako vždy, podobně jako zbytek herecké sestavy. Těším se na další pokračování, jen tak dál! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Western?. Možná tak prostředím, kde se to celé odehrává se spoustou dobytka a koní. Ale jinak spíše drama, aspoň teda za mě a v tom je největší síla tohoto seriálu. Jakmile je to v módu rodea, bitek a ke konci krvavé odplaty, přestávám si dělat poznámky a beru jen čistokrevnou akci. Občas je to potřeba a Yellowstone mi toho v závěru nabídl opravdu hodně a proto je moje spokojenost o krapet větší než po S01. Tak na čtyři a půl hvězdy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

objektivně je nutné si přiznat, že po scénáristické stránce nepatří Yellowstone k tomu nejlepšímu co kdy Sheridan stvořil. V jádru je to vztahová soap opera střihu Dallasu nebo Dynastie, která se mu občas rozuteče, občas se zbytečně zastaví a občas je zkratkovitá. Nechybí samozřejmě všudypřítomné násilí, kterého je stále až groteskně moc (ale je klidně možné, že to takhle v těchto končinách řeší). Jenže všechno je to vlastně úplně jedno, protože mě to extrémně baví sledovat a i když tu není prakticky vůbec nikdo normální, některé postavy jsem si zkrátka zamiloval. Ať už to je Beth, Rip, Monica nebo John, kterému se všechno víc a víc rozpadá pod rukama a on přitom někde v jádru chce jen to nejlepší pro svojí disfunkční rodinu a chce udržet odkaz svých předků. Dokonce i Dan se nakonec ukázal jako solidní figura. Jediné co mě trochu zklamalo bylo dvojice záporáků - bratrů od kterých sem čekal, vzhledem k pověsti o které se tu mluvilo, trošku větší rotyku...85% ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netuším, jestli toho Sheridan vážně tolik vyžehlil, nebo jestli jsem se prostě jen líp vyspal. Ale druhá řada zničehonic zvládne gradovat, dojímat, napínat i děsit, jako kdyby na světě nebylo nic snazšího. Najednou člověk necítí jen Kostnerův propocenej stetson, ale i regulérní pětihvězdičkový sympatie. A bejt mi zpátky jedenáct, lepím si do pokoje plakát s Kelly Reilly. Ta je totiž zralá na šestou hvězdu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na pobíhání po ranči Žlutého kamene jsem se těšil dlouhé měsíce, už od dob, kdy bylo oznámeno, kudy se k nám konečně tahle možnost dostane. Teď už ji přes měsíc mám a ačkoli tenhle seriál fakt zbožňuju se všemi jeho rozmanitými postavami, k plné palbě mi několik aspektů nedovolí jít. Tam, kde si mnozí stěžovali na přebytek násilí, jsem já byl s vyhrocenými situacemi hodně za dobře a když se tu s drsnými záporáky zametá zcela nezaslouženě v posledních pár minutkách, moje spokojenost jde hodně stranou. Občas mi ten nevyvážený balanc mezi explicitou divokosti Montany a až moc utaženými uzdami hodně dráždí nervy. [viděno na SkyShowtime] ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predpokladám, že kľudne mohlo ísť aj o vrchol seriálu. Je vidno ako dôležité je poriadne vypracovať postavy a na pevných základoch prvej série je už potom radosť písať príbeh. A ani to nemusí byť nič extra komplikované. Z tohto podľa mňa ťaží celý ten seriál, jednoduché efektívne emócie a priamočiary dej. Teším sa na tretiu sériu. Bude to ale čím ďalej ťažšie. (9/10) ()

greath 

všechny recenze uživatele

Druhá séria ma totálne odpálila. Premyslený scénar jasne prislúcha Sheridanovi a potvrdzuje tak jeho kvality. Kevin Costner je večný cowboy telom aj duchom. Výborné herecké obsadenie, ktoré si veľmi rýchlo zamilujete. Taký westernovský Dallas 21. storočia. Presne takýto seriálik tu chýbal dlhé roky. Skláňam svoj imaginárny cowboyský klobúk dole a teším sa na vývoj príbehu v ďalších sériach. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál pokračuje ve stejném duchu viz můj komentář k první sérii. Duttonovic rodina nejsou žádní svatoušci, ale tvůrci je v seriálu nepochopitelně neustále obhajují. Stále si nejsem jistý, jestli to je autorský záměr nebo nikoliv. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stale me to strasne bavi. Lepsi western jsem dlouho nevidel (mozna od prvni serie). Bavi me to, skvele se na to kouka a je to napinave jak byvaji nejlepsi thrillery. To vse v opravdu neokoukanem prostredi, kde i ta nejvedlejsi pribehova linka me proste bavi. Sheridan je borec a v druhe serii to ukazuje nejen za psacim strojem, ale i v sedle! ()

Reklama

Reklama