Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (79)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis už niečo vo filmovom priemysle dokázal, preto je na prvý pohľad dosť veľkým prekvapením, že jeho nový film ohodnotilo zatiaľ iba 611 divákov. Po zhliadnutí sa ani ja veľmi nečudujem. Mám pocit, že Zemeckis nevedel čo presne chce točiť. Ako životopisný film, je veľmi nepresvedčivý, ako komédia postráda vtip a ako dráma vás za srdce rozhodne nechytí. Po technickej stránke film klape na výbornú a herecky S. Carell odviedol slušný výkon, ale nestačí to. Zaslúžený priemer a nerád to hovorím, ale aj zaslúžený divácky nezáujem. 50%. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se toho příliš neděje, aspoň ne v jeho reálné části: těžce traumatizovaný muž sbírá odvahu čelit u soudu pohledu na násilníky, kteří ho téměř ubili k smrti a taky zahoří láskou k nové sousedce. V jeho fantazijním světě statečného kapitána a jeho krásných spojenkyň, kteří bojují proti zlým nacistům, se toho děje přehršel. ____ Animovaný a reálný svět se dobře doplňují, navazují na sebe. Vysněná alternativa je sice dětinská a komiksová, ale dává hrdinovi možnost prožít si, na co se v reálu neodváží. SHRNUTÍ: Terapeutické barbíny jdou do boje s nácky. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na několik scén z úvodu snímku jsem zíral a vůbec nechápal, která bije (asi budu muset začít číst obsahy, než se podívám na film), pak jsem se do toho ale dostal a nakonec jsem si tu podivnost docela užil. To, že něco takového někdo reálně prožívá, je docela depresivní, mě se ale líbila celá figurková autoterapie, byla až nečekaně zábavná a výborně kontrastovala s nevyhnutelnou hrou na city. A Steve Carell opět ukázal, že umí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Zhltol som to ako malinu. Oldschoolovo, typicky Zemeckisovsky (aj ked tentoraz omnoho komornejsie) vyrozpravany skutocny pribeh s paradnou stylizaciou. Je to silne v myslienke, pribehu a forme (aj ked mozno nie kazdemu sadne). Navyse je tam lietajuci stroj casu, coolove kosenie nackov a aj mila brutalita. Carell samozrejme vynikajuci. Tieto vazne polohy mu sadnu viac nez tie komedialne. Ten hejt kritiky vobec nechapem. Alebo uz je vazne zakazane rozpravat podobne pribehy od srdca? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis je hračička a vizuální cit ukazuje i v tomto filmu, který je s přehledem jeho nejslabším. Skutečný příběh muže, který utíká do světa alternativní druhé světové války, ve které bojují panenky, je vizuálně zajímavý, ale příběhově nikoliv a přestože se ve výsledku jedná o zajímavý příběh, jeho podání není přesvědčivé, což je u Zemeckise překvapivé. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (8)

  • Stroj času je výrazne inšpirovaný DeLoreanom z filmovej trilógie Návrat do budúcnosti, ktorú tiež režíroval Robert Zemeckis. (mijec)
  • Při první návštěvě Marwenu lze na hospodě s názvem „The Ruined Stocking“ vidět logo Pilsner Urquell. (MartinS96)
  • Film měl do českých kin přijít 14.3. 2019, ale po americké premiéře 21. 12. 2018, kdy byl film velmi vlažně přijat, byl distributorem (CinemArt) stažen z českých kin. (PlayEasy)

Reklama

Reklama