Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(více)

Recenze (79)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Famózna technická/triková stránka, ten zvyšok príliš nefunguje a neviem sa zbaviť pocitu, že je to Carellovým nesústredeným hereckým výkonom. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $10,763,520Tržby Celosvetovo $12,908,865Tržby za predaj Blu-ray v USA $860,181Tržby za predaj DVD v USA $160,979║ Zemeckis sa s týmto barbie úletom zas prekonáva, je to také iné, nezvičajné, dejovo uletené ale má to šťavu a šmrnc, dokonca aj taký umelecký nádych, ja som si na tomto pozérstve pošmáknul. Sadli mi vizuálne prechody medzi bábkami a živými hercami, dobre sa s tým tvorcovia vyhrali, toto veru nie film pre široké publikum. /80%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt tesil. Relativne zajimavej namet podle skutecnejch udalosti, Carell zase jednou predvadejici, ze neni jen komedialni hovado, skvelej reziser a hlavne naprosto skvelej, pohodovej trailer. No a jak to tak s temahle velkejma ocekavanima bejva, vysledek je trochu zklamani. Spis trochu vic. Carell do toho sice dava maximum, jenze tezko muze poradne hrat, kdyz nema co hrat. Navic i pres super sympataka Carella jeho postava zrovna dvakrat sympaticka neni a co si budem povidat, ve filmu uz byly k videni daleko vetsi lidsky tragedie, takze to, ze nekoho serezali do amnezie, protoze nosi damsky boty, nepusobi jako nejaky sileny drama. Mozna si to ale Zemeckis uvedomoval, takze je tu kladenej velkej duraz na tu animovanou cast, ktera je fajn, akcni, krvava, misty vtipna, vzhledem k tomu, ze asi nemusel resit pristupnost, tak se tu docela vyradil. Skoda je, ze se tvurci nebyli schopny rozhodnout, jestli to ma bejt teda smutny drama nebo komedie, takhle je to tak na pul cesty. Jako celek se na to sice docela dobre kouka, film nudi malokdy, ale vic nez tri hvezdicky to proste neda, na to je ten scenar az moc jednoduchej. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je celkem fascinující, že Zemeckis se zapsal jako jeden z nejlepších mainstreamových vypravěčů, kdy mimo jiné Návraty do Budoucnosti a Forrestem Gumpem projevil dokonalý cit pro zájem publika. Pak se u něj ale jednak prohloubila technofilní fetiš a jednak ztratil schopnost navázat kontakt s diváky a začal se soustředit na filmy odevzdané trikovým exhibicím - ovšem bez toho, aby tyto exhibice o sebe vzbuzovaly zájem. Osobně mám rád autorské fetiše, které v mainstreamových podmínkách okázale budují díla bez zjevného ohledu na publikum, ale Zemeckis to dělá hrozně divným způsobem. Jeho filmy působí mrtvolně, bezradně, místy až směšně plytce, jako by byly stále určeny mainstreamovému publiku a podřízeny mainstreamovým limitacím (zde byl sexuální rozměr maximálně potlačen, aby byl výsledek co nejpřístupnější), přitom ale jako by vůbec netušily, co chce mainstreamové publikum vidět. I u Marwenu kroutím hlavou nad rozsahem a užitím počítačové animace, přesto je ale výsledek veskrze otravný a povrchní film, který se neskutečně vleče za svým banálním vyústěním. Tolik práce je vloženo do něčeho tak bezradného! Určitě je to námět na studii. Spíš než na sledování. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že to řeknu, ale jediné zajímavé na tomto filmu byly panenky. Díky nim a akčním scénám zasazených do prostředí druhé světové války mne film i celkem bavil a já tak po půl hodině nabyl docela vysokých očekávání. Bohužel jsem se však za žádnou cenu nedokázal ztotožnit s tím ustrašeným troubou, který si s nimi hrál a už vůbec ne s ním soucítit. A tak když dostal v druhé půli více prostoru, celkový potenciál filmu tím pohřbil. S tím jak akčních scén ubývalo, mi dokonce začalo dělat problémy dílo vůbec dokoukat. Mé hodnocení: Panny: 4*, Trouba: 1*, Celkově: 50% PS: Vidím v tom jistou podobnost s filmem Sucker Punch. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zemeckis vždycky rád zkoušel nové věci, ale tentokrát totálně narazil. Film takřka nikdo v kinech neviděl, a na VOD to nebude o moc lepší. Ani se mi k tomu nechtělo psát komentář. Přitom to tak špatné není a Carella mám rád, Welcome to Marwen se mi ovšem do vkusu příliš netrefilo. A otázka, zda-li vůbec někomu...6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis je bezpochyby pojmem. Jenže kromě toho, že je skvělý vypravěč, si dlouhé roky libuje v technologickém experimentování a prozkoumává pestré možnosti současné animace. A právě tím opakovaně naráží. I tady volí hranou podobu s animací. Znovu v tom byly ambice, znovu ale selhal zejména scénář. Fotograf Steve Carrell přežil útok skupinky primitivů. Odnesl si ovšem značné poškození mozku, přišel o veškeré dosavadní vzpomínky a žije sám obklopený figurkami a úctyhodným modelem belgické vesnice z období druhé světové války. Nechybí v ní on coby hrdinný kapitán, sličné dívky i pětice násilníků, kteří mu zranění způsobili. Imaginární svět, který mu pomáhá s traumatem. Když jsme v Marwenu, koukáme na dlouhé ženské nohy a kopeme nácky do zadku, je to radost pohledět. Zemeckis umně prolíná reálný i animovaný svět v jednom záběru, jenže jednoduše předkládá příběh, který spoléhá jen a pouze na svůj dechberoucí vizuál. Přitom je tu i Carrell v reálu, který má s blížícím se soudem projít „proměnou“, která ovšem nestrhne a dění okolo něj je zoufale nevýrazné. Bída je to i s vedlejšími postavami. Prostě hračička Zemeckis v posledních letech ztratil schopnost navázat kontakt s divákem a úsilí věnuje zejména trikovým exhibicím. Emoce tu zapůsobí jen na pramálo diváků, humor schází a průhledný příběh je místy až moc ubulený. Škoda. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis ve skvělé formě. Nenapadá mě jiný režisér, který by dokázal napůl hraně a napůl animovaně odvyprávět takový příběh, mezi těmi formami nejprve mazaně přepínat a postupně je i nechat, ať se prolínají a navzájem jedna druhou ovlivňují... A aby to pořád byla zábava a přitom zároveň něco víc. Velmi často má Vítejte v Marwenu atmosféru těch Zemeckisových filmů, pro které jsem si ho zamiloval, od Návratu do budoucnosti (ostatně i v Marwenu je stroj času a ano, umí létat) přes Falešnou hru s králíkem Rogerem po Forresta Gumpa. Hudbu v tom případě samozřejmě nemohl složit nikdo jiný než Alan Silvestri a také při jejím burácení si člověk s úsměvem vzpomene, jaké to bývalo dřív. Že má film tak nízké hodnocení, mě překvapuje. Vždyť přece i kdyby vás nechaly režijní hrátky chladnými, pořád je tu stoprocentně fantastický Steve Carell, ne? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis už niečo vo filmovom priemysle dokázal, preto je na prvý pohľad dosť veľkým prekvapením, že jeho nový film ohodnotilo zatiaľ iba 611 divákov. Po zhliadnutí sa ani ja veľmi nečudujem. Mám pocit, že Zemeckis nevedel čo presne chce točiť. Ako životopisný film, je veľmi nepresvedčivý, ako komédia postráda vtip a ako dráma vás za srdce rozhodne nechytí. Po technickej stránke film klape na výbornú a herecky S. Carell odviedol slušný výkon, ale nestačí to. Zaslúžený priemer a nerád to hovorím, ale aj zaslúžený divácky nezáujem. 50%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Zhltol som to ako malinu. Oldschoolovo, typicky Zemeckisovsky (aj ked tentoraz omnoho komornejsie) vyrozpravany skutocny pribeh s paradnou stylizaciou. Je to silne v myslienke, pribehu a forme (aj ked mozno nie kazdemu sadne). Navyse je tam lietajuci stroj casu, coolove kosenie nackov a aj mila brutalita. Carell samozrejme vynikajuci. Tieto vazne polohy mu sadnu viac nez tie komedialne. Ten hejt kritiky vobec nechapem. Alebo uz je vazne zakazane rozpravat podobne pribehy od srdca? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto dielo som si okamžite zamiloval. Tie prechody z animácie do reálneho sveta sú božské. V tomto filme nájdete kombináciu hraného a animovaného bábkového stvárnenia. Musím povedať, že príbeh hlavného hrdinu celkom strká do pozadia fiktívny a strhujúci príbeh bábkových bábik. Bol by som určite radšej, keby tieto príbehy boli oddelené každý v samostatnom celovečernom filme, pretože obaja príbehy si zaslúžia pozornosť. Veľmi podarení film inšpirovaný skutočným životom, ktorý približuje skvelým spôsobom útrapy duševnej choroby. Rozhodne to stojí za zhliadnutie. Plusy - animácie a animačné efekty, spojenie bábok a reálnych tvárí, čo je jedinečné, dobrý herecký výkon Steva Carella a dobrá réžia. Jeden z najlepších filmov roku 2018. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Marwenu představuje skrz na skrz rodinný příběh, v němž si toho ale dospělí mnoho nenajdou. Střílí se v něm na figurky nacistů, hlavní hrdina má slabost pro ženské boty a originální cestou se řeší ta nejméně originální a nedostatečně hutná zápletka. Steve Carrell dělá, co může, a z každé scény přímo sálá, jak se Robert Zemeckis baví, takže to celé samozřejmě krásně vypadá a nenechává na pochybách, že se sešli mistři svého řemesla. Škoda, že emoce jsou tentokrát až příliš strojené a atrakce zastiňují sílu vyprávění, kterou jsme si u autora tolika filmových klasik zamilovali. Přestože si to nezaslouží, Marwen se nejspíše brzy obrátí v sutiny a matné vzpomínky. Recenze zde. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Na to, jak to od prvého momentu smeruje presne tam, kde to celý čas čakáte, prekvapivo nenudiace. A nie je to ani hercami, vôbec nie dojímaním, ale hlavne enormným množstvom vizuálnych stimulov a Leslie Mann má strašne príjemný hlas.  Ten reálny prípad nepoznám. Má to s ním najskôr spoločného toľko, ako Eiza Gonzales s kuchárkou  v redneckom bistre. Ale i tak je to v pohode film.  Na takú úchyláčinu. Akurát ten Carell je nejaký divný. Medzi 3 a 4* celý čas, zaokrúhlujem dohora za lietajúce auto. Ps: Janelle Monáe je tu strašne nevyužitá. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že kritici tento film rozdrtili v zuboch a niektorí ho dokonca hodili na zoznam najhorších filmov roku 2018, ja som sa nevzdával nádeje, že sa mi to bude páčiť. Mám rád Roberta Zemeckisa a jeho vizionársky štýl ma vždy vedel fascinovať. Takže film bol stále medzi mojimi veľkými očakávaniami na rok 2019. Ako to teda dopadlo? Myslím si, že "Welcome To Marwen" ma nakoniec príjemne potešilo a dostalo do príbehu, ktorý ma bavil. Dokázal som to veľmi rýchlo pochopiť, nájsť vo veciach súvislosti a zorientovať sa v tom dalo veľmi jednoducho.Možno je to trošku problém, no mne to osobne vôbec nevadilo. Som rád, keď sa vo filmoch nestrácam, no na druhú stranu som rád, keď ma vie miestami trošku prekvapiť. A tento film ich podľa mňa moc nemá. Vieme odhadnúť ako to dopadne (nie preto, že by sme poznali skutočný príbeh) a hlavne (si myslím), že vieme celkom rýchlo pochopiť, akú rolu má vo filme Deja. Nebudem to prezrádzať ak ste na to zvedaví sami, ale podľa mňa je to dosť jednoznačné. Najmä vďaka jednej scénke, ktorá sa tu objaví. A preto je záverečné prekvapenie veľmi neprekvapivé. Steve Carell je podľa mňa veľmi dobrý v hlavnej role a celkovo som nemal pocit, že by ma vo filme niekto dráždil. Animované časti sú dobré, hudba vo filme je skvelá a celkovo si myslím, že je tu aj uspokojivá práca s kamerou. Neviem posúdiť, či je to film hodný pozornosti všetkých. Viem si predstaviť, že by ich to nemuselo baviť. Ale rozhodne je to film, ktorý sa páčil mne. Nemôžem ho ohodnotiť ako vynikajúci, ale napriek tomu dostatočne uspokojivý. Zhodnoťte si sami a uvidíte. Hodnotenie: B ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis je hračička a vizuální cit ukazuje i v tomto filmu, který je s přehledem jeho nejslabším. Skutečný příběh muže, který utíká do světa alternativní druhé světové války, ve které bojují panenky, je vizuálně zajímavý, ale příběhově nikoliv a přestože se ve výsledku jedná o zajímavý příběh, jeho podání není přesvědčivé, což je u Zemeckise překvapivé. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Výprava, kombinace reálných scén se scénami panenkovskými to je promakané a dále je samozřejmě smutné, že je film natočen podle skutečné události, ale celkově se mi to místy táhlo. Možná hodnocení v budoucnu vyšroubuji výš, prozatím lepší tři. Každopádně je to počin zajímavý, zemeckisovsky citlivý. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh podle skutečné události, avšak je to takový film na jedno zhlédnutí, neupotalo to mou pozornost natolik, abych si to někdy pustil znovu. Ale je to hezky udělané, ta animace. ()

Reklama

Reklama