Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (79)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na několik scén z úvodu snímku jsem zíral a vůbec nechápal, která bije (asi budu muset začít číst obsahy, než se podívám na film), pak jsem se do toho ale dostal a nakonec jsem si tu podivnost docela užil. To, že něco takového někdo reálně prožívá, je docela depresivní, mě se ale líbila celá figurková autoterapie, byla až nečekaně zábavná a výborně kontrastovala s nevyhnutelnou hrou na city. A Steve Carell opět ukázal, že umí. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že to řeknu, ale jediné zajímavé na tomto filmu byly panenky. Díky nim a akčním scénám zasazených do prostředí druhé světové války mne film i celkem bavil a já tak po půl hodině nabyl docela vysokých očekávání. Bohužel jsem se však za žádnou cenu nedokázal ztotožnit s tím ustrašeným troubou, který si s nimi hrál a už vůbec ne s ním soucítit. A tak když dostal v druhé půli více prostoru, celkový potenciál filmu tím pohřbil. S tím jak akčních scén ubývalo, mi dokonce začalo dělat problémy dílo vůbec dokoukat. Mé hodnocení: Panny: 4*, Trouba: 1*, Celkově: 50% PS: Vidím v tom jistou podobnost s filmem Sucker Punch. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis je hračička a vizuální cit ukazuje i v tomto filmu, který je s přehledem jeho nejslabším. Skutečný příběh muže, který utíká do světa alternativní druhé světové války, ve které bojují panenky, je vizuálně zajímavý, ale příběhově nikoliv a přestože se ve výsledku jedná o zajímavý příběh, jeho podání není přesvědčivé, což je u Zemeckise překvapivé. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zemeckis vždycky rád zkoušel nové věci, ale tentokrát totálně narazil. Film takřka nikdo v kinech neviděl, a na VOD to nebude o moc lepší. Ani se mi k tomu nechtělo psát komentář. Přitom to tak špatné není a Carella mám rád, Welcome to Marwen se mi ovšem do vkusu příliš netrefilo. A otázka, zda-li vůbec někomu...6/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto dielo som si okamžite zamiloval. Tie prechody z animácie do reálneho sveta sú božské. V tomto filme nájdete kombináciu hraného a animovaného bábkového stvárnenia. Musím povedať, že príbeh hlavného hrdinu celkom strká do pozadia fiktívny a strhujúci príbeh bábkových bábik. Bol by som určite radšej, keby tieto príbehy boli oddelené každý v samostatnom celovečernom filme, pretože obaja príbehy si zaslúžia pozornosť. Veľmi podarení film inšpirovaný skutočným životom, ktorý približuje skvelým spôsobom útrapy duševnej choroby. Rozhodne to stojí za zhliadnutie. Plusy - animácie a animačné efekty, spojenie bábok a reálnych tvárí, čo je jedinečné, dobrý herecký výkon Steva Carella a dobrá réžia. Jeden z najlepších filmov roku 2018. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (8)

  • Stroj času je výrazne inšpirovaný DeLoreanom z filmovej trilógie Návrat do budúcnosti, ktorú tiež režíroval Robert Zemeckis. (mijec)
  • Natáčení probíhalo od 14. srpna do 19. října 2017 v Maple Ridge a Vancouveru v Kanadě. (ČSFD)
  • Po sestřelení snipera z kostelní věže zazní při jeho pádu známý „Wilhelm scream“ (čas 00:20:49). (Puxina)

Reklama

Reklama