Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Dva detektivové s opačnými názory jsou nuceni spolupracovat v preapokalyptickém světě zločinu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

1️⃣ V první sérii jsou dva policajti, fousatý a nefousatý, oba šmejdi, jdou si po krku a zároveň jsou parťáci. Převážně někde chodí, důležitě koukají a řeší své otravné rodinné a vztahové záležitosti. To samé dělají i ostatní postavy. A když mezi tím najdou chvilku, tak i něco vyšetřují. Jinak ústřední motiv je jen účelová trapárna a je o ničem. Seriál vypadá velmi lacině, neuspořádaně a amatérsky, nezaujme prakticky ničím. ⬇️ 6% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Hard Sun je nové drama od tvůrce Luthera. Já jsem nepotřeboval víc, abych si zaškrtl šestý leden v kalendáři, pak ale přišel trailer a já se nemohl dočkat. Kromě scénáře Neila Crosse je pro mě velkým lákadlem také Jim Sturgess, který má tendenci si vybírat hodně zajímavé role a jako obvykle, je i tady podpoří skvělým hereckým výkonem. Druhou hlavní postavu hraje Agyness Deyn, o kterém jsem do té doby nikdy neslyšel, ale jejíž projev mě taky hodně baví. Ta vzájemná nedůvěra jejich postav je fajn, ale postupem času se trochu přejí. BBC a jejich tvorba mě málokdy zklame a i tentokrát mi představila příběh, který mě zaujal a který mě bavilo sledovat dál. Jediná škoda je, že postupem času klouže příběh od toho zajímavého (apokalypsa) k neustálému souboji mezi hlavními postavami. A když se ke konci začne příběh stáčet tím správným směrem, tak už je docela pozdě. I kvůli tomu si nejsem úplně jistej tím, že se na případnou druhou série podívám. Je totiž jasné, Hard Sun nemá cenu s Lutherem ani porovnávat. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Crossův nový výtvor je výchozí pozicí i samotným výsledkem opak jeho předchozího hitu. Oba seriály sdíli vynikající casting, ale zatímco Luther si vystačil s poměrně obyčejnou a jednoduchou premisou a zaujal jejím excelentním zpracováním (alespoň tedy v prvních dvou sériích), Hard Sun má neskutečně slibnou hlavní zápletku, ale na ni se během pouhých šesti epizod snaží naplácat tolik balastu, že z příslibu zbyde jen zmatečná nuda s občasnými záblesky geniality. Přesto samotné finále potěšilo, konečně totiž dokázalo vyřešit všechny ty zbytečně nakupené vedlejší motivy a věnovat se tomu hlavnímu. Pokud tedy případná druhá série nesmete rozehranou hru ze stolu, Hard Sun má stále naději stát se dalším hitem. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Hmno, Sturgesse mám rád a byl důvodem, proč jsem do toho šel. Zde jeho role není zrovna nejpříjemnější, což je mimo jiné jedna z největších slabin Hard Sun - nikdo není kladný, ústřední dvojka jsou v podstatě sobečtí magoři, ne zlí, ale schopní jít přes mrtvoly, lžou až se hory zelenají a skoro nejde jim fandit. Chudák divák neví, na čí straně má stát. Navíc celé 'preapokalyptické' (uf) téma je ne úplně soudržným slepencem nepůvodních a neinvenčních motivů. Jakoby si tvůrci nemohli vybrat mezi scifi, detektivkou a nakonec oboje za moc nestojí... Scénář je v podstatě banální a nesnaží se nijak překvapit, a i po poslední scéně zůstanete v rozpacích. Abych nezněl příliš příkře - přesto mě těch šest dílů bavilo a nakonec přes všechny ty sebepoškozující lapsusy nedopadl Hard Sun úplně špatně, ale nic víc. A, samozřejmě, představitelka detektivky (A.Deyn) má věru hodně nezaměnitelný tvar tváře, ale stejně jako celý seriál, nebudete si úplně jisti, zda se vám to líbí či ne. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Od tvůrců Luthera jsem teda čekal víc. Hlavní scifi premisa vypadá zajímavě a potom, co se v první epizodě rozjede ji tvůrci zatnou a odehrává se spíše na pozadí a jako důvod pro zločiny. Hlavní duo Jim Sturgess a Agyness Deyn jsou fajn a hrají, co to jde. Bohužel jsem čekal trochu víc a né další obyčejnou krimi. 65% ()

Galerie (87)

Reklama

Reklama