Reklama

Reklama

Dave Chappelle: Equanimity

(pořad)
USA, 2017, 64 min

Režie:

Stan Lathan

Účinkují:

Dave Chappelle

VOD (1)

Obsahy(1)

Komediální legenda Dave Chappelle završil svůj rok hned dvěma speciály plnými břitkého humoru a sebereflexe. (Netflix)

Recenze (6)

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

"...so i kicked her in the pussy. BAM!" Abych tak trochu reagoval na ten krátkozrakej koment Thuga_Lea (btw funny name for somebody who criticizes black comedian), Chapelle se vrátil a jede a jádrem jeho vystoupení vždy bylo poukazovat na rozdíly mezi rasami, utahovat si ze stereotypů, z předsudků a narušovat je (takhle nějak to tuším sám řekl). Většina stand-up komiků se zaměřuje na nekorektní trefnost point zavedených na téma obyčejného života a Chapelle v tomhle není jinej, jen je trošku dál hned v několika liniích, jeho kadence není tolik dechberoucí, ale jakmile se s něčím vytasí, umí to i chvíli sofistikovaně držet. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pekne vystavané. Stále mám rád ten uvoľnený štýl a som rád, že si ho Dave udržiava. Jeho vyzretosť a otázky k politike, transgender alebo k diskriminácií ako takej sa mi dosť páčia. Vie to obohatiť dobrým vtipom a postrehom. A vie byť pri zemi. Bez toho, aby sa vyslovene zosmiešňoval. Toto je pre mňa trošku iný druh komédie, ale musím povedať, že mi sadla, hoci som to nepredpokladal. Tým, že toto píšem si uvedomujem, že ma čakajú ešte vystúpenia Chrisa Rocka, inak by bol Dr. Horrible nasraný. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Rychle odsýpající, kvalitní standup vystoupení, které opakovaně dokazuje, že se nejedná o příliš improvizovanou záležitost, jak u tohoto druhu pořadů bývá někdy zvykem, ale o velmi promyšlený sled výborných historek, kde má každé slovo své přesné místo. Přednesené vtipy jasně předváději, proč je Dave Chappelle považován za jednoho z nejlepších komiků. Dokáže na vás vybalit kvalitní materiál v oficiálním prostředí, které má ale díky jeho pohodové povaze velice neformální a uvolněnou atmosféru. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli je Dave Chappelle nejlepsi jak sam tvrdi, ale urcite patri k tem lepsim stand-up komikum. Videl jsem jeho posledni Sticks & Stones and vcera jsem mel dlouhou chvili, tak jsem si na Netflixu pustil starsi Equanimity (kde tvrdi, ze to je jeho posledni vystoupeni pro Netflix - BAM, So I kicked him in the pussy). Klasicky se otrel o transky, cernochy a chudobu atd.. a dostal se i k politice, kde kritizoval Trumpa. Ackoliv ja osobne s nim politicky nesouhlasim, koneckoncu nesouhlasim ani kdyz mluvi o "privilegovanych belosich", je dulezite podtrhnout, ze mi to osobne na zabave neubralo. Sam komentuje, ze bychom meli respektovat nazory druhych a je to pravda - tolerance k opacnym nazorum je cim dal tim vic vzacnejsi. ()

Thug_Leo 

všechny recenze uživatele

Pro publikum v USA plné egoismu,rasismu,chlubení se a závistivosti je to vhodné, pro mně nikoliv. Například Dylan Moran nebo Louis CK témata se týkají všedních věci u kterých brečím smíchy... tady se šťourám v uchu a koukám do druhé záložky na hodnocení, které nechápu. Populistický strup s velkou image, je však vtipný? Nyeeh na toho kašpara bych nešel ani zadarmo. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama