Reklama

Reklama

Katie se loučí

  • USA Katie Says Goodbye
Trailer 2

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Katie je jedinou živitelkou rodiny v karavanu, kde bydlí se svou matkou. Katie pracuje jako obsluha v hostinci v opuštěné díře na kraji arizonské pouště a přivydělává si také tím, že si nechává platit za sex s několika místními a laskavým řidičem náklaďáku jménem Bear, který tudy pravidelně projíždí. Její cíle jsou však větší, než se jen protloukat ze dne na den. Šetří, aby se dostala z Nového Mexika a začala nový život v San Franciscu. Když se Katie setká s Brunem, tichým a pohledným novým mechanikem v Budově opravně aut, okamžitě se do něj zamiluje. Jakmile spolu začnou chodit, Katie si je jistá, že se všechno v jejím životě začíná obracet k lepšímu. Ani v nejmenším ovšem nečeká, že ostatní lidé z jejího městečka náhle zradí její důvěru. (Cinemax)

(více)

Recenze (36)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní americká nezávislárna z prostředí vyprahlé Arizony plné klasických amerických rednecků. na kterých není nic moc dobrýho. Škoda, že Katie si svůj život rozjela tak, jak rozjela, protože v jejím případě, co zasela, to sklízí. Nicméně dobře natočeno a závěr mě zaujal natolik, že čtyři hvězdy si tento kousek zaslouží naprosto oprávněně. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně bolavé americké nezávislé drama...téměř až sociologická sonda do života white trash v USA... Predestinace sociálním původem je fakt destruktivní jev. Skvělý scénář i režie, silné herecké výkony - Katie se loučí je opravdu výjimečně silný režisérský autorský debut! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jestli si myslíte, že jste někdy měli den blbec, dejte si facku a podívejte se na tenhle film. Kolik bodnutí do zad vydrží lidská psychika? Katie je macho numero uno, z tohohle by se neoklepaly ani Sarah Connor, Ripleyová a Daenerys dohromady, a to myslim smrtelně vážně. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ životný výkon Olivie Cooke - snímok sa oplatí pozrieť už len kvôli nej. Neskutočne milá, príjemná a krásna... každá scéna s ňou bola úplne iný level ako scény bez nej (našťastie tých bolo veľmi málo). Šikovne natočená indie dráma o tom, že najviac bolí bodnutie do chrbta od tých, od ktorých to najmenej čakáte. No je dôležité nevzdávať sa a bojovať ďalej, veď ktohovie čo nám život prinesie. Inak čo sa týka toho jej modlenia v posteli, som na vážkach, či by bol jej otec na ňu hrdý, no na druhú stranu aj napriek tomu privyrábaniu si, na mňa dokázala postava Katie pôsobiť neuveriteľne krehko, jemno a so srdcom na dlani (aj keď mi miestami jej naivita liezla na nervy). A to sa cení. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Slušně zrežírovaná i sehraná artovka z amerického zapadákova, kde se morálka i sny hroutí tak rychle, jak přišly, žel naráží na silnou předpověditelnost děje. Vyobrazení příběhu jedné dosti naivní, nicméně láskyplné servírky a zároveň vesnické kolobrndy, na které se může, za příslušný poplatek, každý svézt, u mě v hodnocení nezachránila ani vynikající závěrečná scéna. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Depresivní, tragická indie, která vás přes to všechno, co si Katie vytrpí od lidí kolem ní, tak nějak donutí obdivovat lidského ducha. Katie je naivní mladá holka, co ve světě vidí jen dobro, ačkoliv ji všichni kolem ní odporně využívají a jejich troufalost každým dnem stoupá. Na konci si jen přejete, aby si nešla hodit provaz, jako by to asi udělala většina lidí na jejím místě. Olivia Cooke je neuvěřitelná. Ve spravedlivém světě by ji nominace na Oscara neminula. Režie i kamera jsou vynikající. Tenhle film si budu pamatovat ještě dlouho. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dobrá a naivná Katie, ktorá mala samú seba na poslednom mieste ... bohužiaľ. Síce predvídateľné, ale dosť dobré. 4,5* ()

Happens 

všechny recenze uživatele

S čím zacházíš, tím scházíš. Není možné se lusknutím prstů stát princeznou za den z místní kurvy. Tak nějak to úplně nefunguje prakticky nikde, natož v prostředí rednecků v drsné Arizoně. Film asi o lásce a velkých změnách, které se tak nějak úplně nekonají. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie každá prostitútka šľape len preto, aby si ľahko zarobila alebo aby si kariérne pomohla - vtedy hovoríme samozrejme nie už o prostitútkach, ale o herečkách, modelkách a iných jemných pomenovaniach pre rozhoďnožky. Príbeh Katie je z iného súdka. Napriek tomu, že si za svoj osud mohla trocha aj sama, hlad a účty, to je sviňa a z niečoho človek žiť musí. Zaslúži si primeranú ľútosť a to, čo sa jej v jednoduchom, ale stále silnom príbehu, stane, naserie mnohých. Máme tu opätovné potvrdenie toho, že chlapom, ktorí konajú násilie na ženách by mali odrezať vtáky, lenže to vo filme mohli aj explicitne ukázať, aby sa mi uľavilo. Napriek tomu ma snímok silne zaujal. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Katie se sice živí jako příležitostná lokální šlápota, ale není to ten typ ucourané prostitutky, která jde zhnuseně na další šichtu. Naopak vzdor své trudné existenci bere vše pozitivně a dá se říct, že jí vše, co dělá, docela baví, na čemž má podíl především vidina vysněného života v San Franciscu. Jenže jakmile se zamiluje a rozhodne se seknout se svou vedlejší živností, začne jí život dávat jednu ránou za druhou. Fantastická Olivia Cooke, která by za tenhle výkon měla sbírat jedno ocenění za druhým. Chybu nemá ani vyprahlé arizonské prostředí, které je dokonalým podkladem pro depku, kterou si hlavní hrdinka prochází. Vše korunuje výborný konec. Skvělý debut. 85% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Vlastne by to bola celkom priemerná, milá, ale priemerná americká indie dráma. Lenže, Wayne Roberts našiel Oliviu Cooke a tá má oči i úsmev roka. Veril som jej absolútne všetko - autenticky zamilovaná, nevinná, smutná, zraniteľná, nado všetko krásna. A dokonale (ne)fungujúca chémia s hundrošom Christopherom Abbottom, ktorý si vyberá čím ďalej lepšie úlohy. Snáď im funguje i v skutočnom živote. GO Katie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mno, trochu mimo, ona tam riesi len take bezne veci ze sa zamilovala do akehosi chlapa, ten jej potom zrobil peklo zo zivota ... no a na tom principe neznamy Wyne Roberts natocil film .... ne, ne nepomohol ani ten radobysilny zaver . 50 % ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Film o sedmnáctileté servírce Katie,která žije ve velkém karavanu jen se svou matkou a i když její matka vypadá jako by trpěla celoživotním syndromem vyhoření tak Katie si vedle ní zachovává pozitivní přístup k životu přestože to má velmi těžké.Její matka nemá žádný finanční příjem a tak mladá dívka platí všechno sama,částečně z platu číšnice a částečně z peněz které jí věnují starousedlíci nebo řidič kamiónu za intimní chvilky.Když se do vesnice nastěhuje mladý automechanik Bruno,bývalý kriminálník tak se do něj Katie zamiluje a začne si malovat růžovou budoucnost že si našetří peníze a jednou odjede s Brunem do San Francisca.Bohužel minulost se nedá vymazat a Bruno se dozví že se Katie vyspala s půlkou vesnice a že to je její vedlejší zdroj příjmů.Katie se ani nevymlouvá,protože by bylo zbytečné vysvětlovat,že to dělala z nouze protože všechno vždy platila sama.Ne,chlap tento druh posměchu od okolí neunese a ani Bruno není vyjímka a tak jí opustí.Když se zdrcená Katie vrátí do karavanu tak zjistí že její matka utekla i s jejími našetřenými penězi.Bezmoc i zklamání by položilo mnoho jiných,ale Katie jde hrdě do své práce dát výpověď.Končí to tak že jde sama po silnici opuštěná a bez peněz vstříc svému osudu.Moc se mi ten film líbil,protože Katie ani v těžkých chvílích nikdy neztratila svou důstojnost. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na tie vysoké hodnotenia som mal veru vyššie očakávania. Nemôžem si pomôcť, ale mne prišla Katie ako totálne oportunistická a zároveň mierne mentálne narušená dievčina. Taký ten typ človek, ktorého ľutujete a zároveň tak trochu premýšľate, či si za všetko nemôže čiastočne aj sama. Každopádne, jej povesť ju v podstate predurčila na to, čím naozaj bola. Čo sa filmu týka, tak som čakal od toho niečo lepšie. Základ nebol zlý, lenže tomu akosi chýbala vrtula - teda nejaký ten vír, ktorý by poriadne pohol dejom. Za mňa 2*, na viac to nevidím. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Když nepochopitelně naivní holka Katie dělá věci, jaký dělala, tak za ně byla krutě potrestaná. Vysoce efektivní film, z mála vytěžil maximum. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Obvykle nemám pro naivní hodné blbky z nějakého zapadákova moc pochopení. Většinou mám pocit, že si za svůj neradostný osud vlastně tak trochu můžou samy. Tak tentokrát to neřeším. Opravdovost a vědomá dobrota Katie mě naprosto okouzlila. I to, jak dokáže odpouštět a znova jít za svým snem o lepším životě. Přála bych ji, aby to někdo v budoucnu ocenil, což se ale nejspíše nestane. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Máme tady další snímek obyčejné děvky, která se strašně diví, jak je její život těžký. Je sice zajímavý pozorovat to, jak se jí všechno rozpadá pod nohama, ale komu by to reálně vadilo. Když se chová tak, jak se chová. Celkově jsem si pořád říkal, že všechny postavy jsou nějaký moc dementní. Jinak se na to koukalo pěkně, o tom žádná. Hodinku a půl se tím zabít dá uspokojivě. Na festivalový film hodně dobrý, nenudil jsem se. Kdyby jednu scénku udělali ještě víc odvážnější, dal bych tomu i větší hodnocení. ()

Reklama

Reklama