Reklama

Reklama

V krokodýlím výběhu je nalezen mrtvý státní zástupce. Komisař Lang si je jistý, že v tom má prsty uvězněný mafiánský boss... Píše se rok 1920 a Berlín je velmi rušným městem. Po hrůzách první světové války se místní občané snaží své štěstí nalézt na večírcích, v oslnivých varieté a tanečních sálech. Ty však ovládá mafie, včetně obchodu s drogami. Blízký přítel komisaře Paula Langa, státní zástupce Johann Barnekow, je nalezen mrtvý v akváriu v krokodýlím výběhu. Paul, který je závislý na morfinu, z vraždy podezírá Immanuela Tausse. Immanuel byl vůdcem mafiánského gangu a jehož symbolem je právě krokodýl. Ovšem Immanuel  je právě ve vězení. Paul věří, že své mafiánské impérium může vést i z vězení, ale Paulovi kolegové Conrad Ruppert a hlavně Masha Kampeová mu nevěří a mají dobrý důvod. Immanuel  je totiž osobně zodpovědný za smrt Paulovy ženy a dcery.

Paul se mezitím na vlastní pěst spojí s novým šéfem Krokodýlů Viktorem Parkovem, který Immanuela nenávidí. Společně se pokoušejí přijít na to, jak může Immanuel tahat za nitky i z vězení. Viktor je přesvědčen, že pro Immanuela někdo uvnitř gangu spolupracuje, a donutí kolegy, aby Paulovi pomohli. Paul dokáže, že byl jeho přítel opravdu zabit, a konfrontuje Immanuela ve vězení, když se dozví, že došlo k další vraždě. Podaří se mu rozkrýt, že za vším stojí Masha, která je Immanuelovou dcerou. Ale než to stihne oznámit, je zatčen za Johannovu vraždu, protože Masha na něj nastražila past.

Immanuelovi se pak podaří dostat se za pomoci Mashy z vězení. Conrad nechá Paula propustit a vrhnou se spolu na další vyšetřování, zatímco Masha a Immanuel pokračují ve svém plánu pomsty, ale Masha za to zaplatí životem, když ji Paul zastřelí dřív, než ona stihne zastřelit Conrada. Během následné potyčky v podzemí pak Paul Immanuela utopí. Život v Berlíně se zase vrací k normálu. (TV Prima)

(více)

Recenze (10)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Snaha za pokus na dobrý film protože šlo vidět jak do toho dávaji vše ale co z toho, příběh atd se nepovedl prostě. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Gangy Berlína jsou mírně nadprůměrným televizním filmem, kterému nejvíce škodí prostřední část, která se celkem táhne. Nicméně scénář tohoto příběhu má dobrý motiv. Projekt má výborný casting, výpravu a kompars. Celkově tedy jde o trochu nenaplněný dějový potenciál, který je kolem sesmolen do velice dobrého hávu, jenž by sám o sobě si zasloužil pět hvězd. Ovšem kvůli příběhu jde o film, který po čase celkem zapadne a vy si na něj jen tak nevzpomenete. Ale kouká se na to moc hezky. 70% ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování, propracovaný scénář i námět, hodně uvěřitelné, napínavé, téměř adept na plný počet bodů. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Název téhle televizní gangsterky je celkem zavádějící, ale jedná se o celkem napínavou ikdyž teda pomalou retro kriminálku natáčenou i v Praze i s několika českými tvářemi. Je to pestré , výpravné na tv film s celkem solidní zápletkou. Celkem milé překvapení okořeněné i prvním komisařem Rexem Tobiasem Moretti. Snaha o noir moc nevyšel, protože je to spíš takové veselé barevné jako tv novela, ale vězeňské prostředí bylo celkem frankensteinovské. ()

7ynek 

všechny recenze uživatele

Pro českého diváka může být atraktivní, že film se natáčel převážně v Praze a okolí. Hlavního záporáka si střihnul nám známý "komisař Rex" v podání Tobiase Morettiho a zmrzačeného bezdomovce si tady zahraje pro změnu Jirka Mádl... ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Očividně se jednalo o značně ambiciózní projekt, avšak ambice zůstaly nenaplněny. Alespoň mě osobně film skoro vůbec nebavil a v tomto případě se mi ani výkonem ani vzhledem nelíbila Emilia Schüle, kterou jinak považuji za skvělou a velmi pohlednou herečku. Německému publiku film letmo představil naše dva nezaměnitelné herce – Jiřího Mádla a Filipa Kaňkovského. ()

playboy_05 

všechny recenze uživatele

Pokus o jakesi nemecke Gangster Squad...trailer navnadil, nicmene film je klasicka nezazivna televizni nuda...nezajimave postavy a dlouhy dej bez patricne gradace ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film se snaží zobrazit poválečnou náladu v Berlíně, chápu. Ale zoufale se mu to nedaří. Především proto, že k tomu používá nepříliš zajímavý příběh. Tím spíš je to horší, že film má přes dvě hodiny. Kdyby byl kratší, jistě by se stal i napínavějším. Bohužel vše důležité se odehraje v posledních patnácti minutách. Jinak se ale snímek příšerně nudný, nezáživný a většinu času v něm postavy jen tlachají, přecházejí z místa na místo a sem tam bouchnou do stolu. Pro českého diváka může být zajímavý snad jen fakt, že se v něm objevují v mini rolích čeští herci. Chybí ale drama, lepší scénář a především hudba. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Na televíznu produkciu vizuálne slušné, ale príbehom celkovo slabšie. Jediný z pléna postáv má šarm Tobias Moretti lenže jeho postava hoci je to najväčší záporák má málo priestoru. Komisár Lang nie je stvárnený vyzretým hercom, neverím mu a to je iba jeden problém z viacerých prečo táto kriminálka nemá krimi tvár. Prekáža mi, že príbeh nemá naplnený potenciál, dramatizácia príbehu je slabá, zápletka je bez hlbšej myšlienky... všetko je až príliš jednoduché a priamočiare. ()

farinelli77 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená televizní (Sat.1) detektivka z 20. let, které vévodí u nás neznámý, ale v Německu stále častěji obsazovaný talentovaný herec Friedrich Mücke. ()

Reklama

Reklama