Reklama

Reklama

Pán času - Série 10 (2017) (série)


Twice Upon a Time (S10E13)

(epizoda)
  • Austrálie Twice Upon a Time

Obsahy(1)

Dvanáctého Doktora Who (Peter Capaldi) čeká obtížný úkol a to přijmout fakt, že nastal jeho čas – čas, kdy by se měl opět zregenerovat a vystřídat tak tvář. Avšak Doktor s touto změnou není smířen a není ji nijak příliš nakloněn. Ovšem není jediným, kdo je v takovéto obtížné situaci. Jak se brzy ukáže, je zde také jeho prvotní já (David Bradley), které se rovněž odmítá nechat zregenerovat. Postaví se však společně tomuto nepříjemnému údělu? A dokáží se vypořádat se s problematickou záhadou týkající se neustále se zastavujícího času? To a mnohé jiné nám zodpoví tento vánočně laděný speciál zasazený do ledových plání jižního pólu. (P. J. D.)

(více)

Recenze (29)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Children can hear your name. Odchod éry legend pomaloučku a polehoučku. Přátelsky a mírumilovně laděný díl, kdy se nevyhnutelná regenerace neodehrává v náladách smutku, ale ve střídání nostalgie, pomrkávání a usměvavých slz. Peter Capaldi mi přirostl k srdci ještě mnohem více, než jsem před pár lety čekal a jakkoli jsem se první scény Třináctky nemohl dočkat, neloučí se mi s jejím předchůdcem vůbec lehce. Ba co hůř, pořád mi nedochází, že u nových epizod nebudu vídat jméno Stevena Moffata. Tvůrčí génius dal moderní éře pevnou tvář tajemna a strachu a v posledních šesti sezónách také pokaždé sevřené téma a koncept "pevně daného zmatku". Snad právě proto, že samotná poslední epizoda se tak netváří, je těžké pochopit, že nastává mnohem větší revoluce, než když se svého času loučili Davies, Tennant a spol. O to dojatější jsem, že onen konec všichni zúčastnění vítají s očividným úsměvem. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé dialogy mezi trojicí Gatiss-Bradley-Capaldi a celkově to tak nějak příjemně utíkalo. Možná až moc příjemně, na to že to měl být regenerační díl. Závěr nechal docela chladným, ale to neznamená, že závěrečný monolog nefungoval. Velice pěkná regenerační scéna. Moffat si prostě napsal rozlučku pro sebe a své přátele, vynechal něco jako děj a vlastně i tak to bylo docela fajn. Éra Stevena Moffata pro mě měla svoje vrcholy (pátá a šestá série) i pády (osmá a devátá série), přesto na ni budu rozhodně vzpomínat docela rád. A to asi i díky této závěrečné tečce. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento jinak výtečný speciál ukázal dvě věci- tvůrci už se očividně vykašlali na vánoční tématiku a Moffat se už v DW vyčerpal. Ale koukalo se na to dobře, ta nostalgická linka tomu sluší, originální Tardis lovely, stejně tak David Bradley v roli Williama Hartnella. A úplný závěr? Buuullshiiit... (tohle nebude fungovat, tohle fakt nebude fungovat). ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho očekávaná změna přišla. Že bude regenerace, se vědělo už dlouho, akorát jsme si na ní museli počkat. Musím pochválit skvělé propojení s prvním doktorem, nenapadlo mě, že by něčemu takovému mohlo dojít. Ze starých Doktorů se zatím objevil jen Tennant. A teď nás čeká první Doktor ta, tak jsem zvědavý, jak si povede. Seriál podobný impuls potřeboval, poslední série mě tak neoslovila, tak snad se to teď zase rozjede, potenciál by na to byl. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že jeden z nejslabších dílů DW. A rozhodně pro mě nejslabší vánoční speciál. Takové točení v kruhu, které prostě nikam nevede. Jestli tohle měla být pořádná rozlučka, tak jsem rozhodně nespokojený. Jediné co se mi vážně líbilo byl proslov na konci. Ten byl takový klasicky doktorský. Prostě už tomu chybí dynamika. Tohle zbytečné natahování nikam nevede. Snad se pletu a seriál mě ještě dokáže něčím překvapit a potěšit, ale spíš si myslím, že nová série bude i poslední... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama