Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Na konci první série se stal „Gearless Joe“ vítězem prvního velkého turnaje v megaloboxu (box s pomocí mechanických vylepšení). Fanoušci po celém světě byli uneseni tímto rychlím vzestupem obyčejného mladíka, který během tří měsíců vystoupal ze špinavého slumu až na samotný vrchol, a to bez použití jakýchkoli zásadních mechanických vylepšení. O sedm let později je však tato legenda mnohými zapomenuta a samotný Joe dávno zmizel z veřejného dění, aniž by někdo znal pravý důvod. Se spoustou čerstvých jizev a na samotném psychickém dně vstupuje Joe opět do ringu, tentokrát v těch nejzapadlejších a nejodlehlejších místech, kde boxu stále vládne mafie a ilegální sázky, a to pod novým jménem „Nomád“. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (2)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážnější, psychologičtější tón tomuto světu zcela pasuje. Z pomalého začátku to rozkvetlo jak ňáká pěkná ketka, konec boží, v duchu celé série. Má to své mouchy, ale za mě neskonale lepší, klidně i o 2 hvězdy, než první sérka. 5 tomu ale nedám. Avšak blížilo se to... Don't do drugs, kids 85 % ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád první řadu, je to přímočará, ale zároveň trnitá cesta na vrchol, kde autoři umí pracovat s akcí, postavami i emocemi a vše podávají v líbivé retro animaci s výborným hudebním doprovodem. Ovšem druhá řada Megalo Boxu je v mnoha ohledech dle mého lepší než ta první. Zaujme už úvodní část, která se odehrává v zajímavém prostředí, představí nové sympatické charaktery a nastolí otázku: "Co se tady sakra stalo, když jsme se nedívali?". Postupem času se ukazuje, že Nomad není už tak moc o tom boxování a sportovních úspěších, jako o lidech a jejich problémech, starostech, slabostech, ale i síle, odhodlání, motivacích. Je to komplexní příběh se spoustou uvěřitelných lidských problémů. V celém seriálu hrají kromě samotného Joea důležitou roli i jeho oponenti, ať už to je Šéf, nebo Mac, kteří mají každý svůj vlastní povedený příběh, z kterých se může člověk i něco přiučit. Kromě výměny pěstí se tu řeší i sociální problémy a různá morální dilemata a řešení, ke kterým se dostáváme, jsou většinou zajímavými a logickými kompromisy. Postavy se chovají opravdu na anime hodně normálně, mají své chyby ale i silné stránky díky kterým si je oblíbíte. Nomad je ve výsledku hořkosladký příběh, který staví na postavách z první série a ukazuje nám podrobně jejich další spletité osudy a já mu celkově všechno věřím. Animace je opět povedená, hudba je také kvalitně zvolená a ladí s onou lehce mexickou atmosférou, kterou autoři záměrně zvolili. Co mě trochu zklamalo, byl závěrečný souboj, který byl na můj vkus až moc narvaný flashbacky, což docela dost kazilo atmosféru a akčnost, navíc některé z nich (ty Macovi) by šli klidně vložit před samotný souboj. Po pravdě i ty boxerské duely nebyly oproti první sérii takový dynamit. Ovšem pořád si stojím za tím, že Nomad je lepší, zajímavější a komplexnější, než první série. 8,4/10 ()

Reklama

Reklama