Reklama

Reklama

Megalo Box

(seriál)
  • Japonsko Megarobokusu (více)
Trailer 2
Animovaný / Drama / Sci-Fi / Sportovní
Japonsko, (2018–2021), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Ikki Kadžiwara (komiks), Tecuja Čiba (komiks)

Hudba:

mabanua

Hrají:

Jošimasa Hosoja, Širó Saitó, Hiroki Jasumoto, Nanako Mori, Tacuhisa Suzuki, Kacuhisa Hóki, Kentaró Itó, Mucumi Sasaki, Rjúdži Mizuno, Mičijo Murase (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

JD (Junk Dog) je mladý muž, který žije na okraji společnosti. Jeho nejlepším partnerem je jeho motorka a jeho zaměstnáním jsou boxerské souboje v ilegálním ringu, které z velké části dotuje zdejší mafie. Nejsou to obyčejné souboje, ale Megalo Box - box budoucnosti, tedy zápas, ve kterém boxeři používají na svých pažích a ramenou speciální mechanická vylepšení, která jim dávají mnohem větší sílu. V mafií ovládaném ilegálním ringu se však příliš cti najít nedá, a tak se není čemu divit, že je většina zápasů již předem rozhodnutá a i JD a jeho trenér a šéf Gansaku Nanbu musí poslouchat rozhodnutí mafie, kdy a jak zápas skončí. Vše se však změní, když se JD jednoho dne setká s oficiálním šampionem Megalo Boxu Yuurim, který se i přes nesouhlas ostatních objeví v ilegálním ringu, aby dal tomuhle drzému mladíkovi lekci o skutečném boxu. Zápas končí jako K.O. hned v prvním kole, a i když je JD poražen, je Yuurimu jasné, že jeho ducha nezlomil, a tak mu učiní nabídku na odvetu. Pokud je však JD opravdu odhodlaný se s Yuurim znovu utkat, pak musí vystoupat až na samotný vrchol profesionálního boxu a stanout proti šampiónovi ve finále prvního oficiálního turnaje v Megalo boxu nazvaného Magalonia... (Jeoffrey)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (4)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Aj keď som pôvodne od Megalo Box čakal viac, stále ma prekvapil a aj celkom páčil. Síce sa nejedná o záležitosť, ktorá ma nejak ohúrila a ktorú by som spomínal ešte dosť dlho, no naozaj sa jedná o kvalitu v takom retro-štýle. Štýl animácie mi dokonale sadol, všetky postavy sú skvelé a soundtrack je fajn. Prekážala mi tam len jedna vec, vďaka ktorej som súboje v ringu až tak neprežíval - Fakticky neviem prečo vždy spočiatku musí hlavná postava schytať pár rán, spadnúť na zem a finálne súpera vždy premôže jednou ranou. Nakoniec som celkom spokojný, ale anime neuskutočnilo moje očakávania. Priemer: 69% ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Už když jsem před rokem viděla při každém koukání na Crunchyrollu jejich reklamu na Megalo Box, věděla jsem, že to se mi bude líbit. A nemýlila jsem se. Jistě, kdybych chtěla, ty chyby tu najdu, ale já je přehlídnu, protože tohle byla pro mě pecka a lahůdka pro oči! Z boxerských hvězd znám Rockyho a jeho cestu "from zero to hero", kterou zbožňuju už od mala. A to, že si Joeho příběh vypůjčuje některé jeho aspekty, mi nevadí, ba naopak. Styl old school animace byl dokonalý, hudba (ačkoliv na tento styl moc nejsem) trefná do prostředí, souboje... tradice vs. novota se zde nezapře. Potěšilo mě, že nás trochu škádlili, jak to vlastně "ve finále dopadne", i když vám to z těch všelijakých náznaků kolem dojde, jen si říkáte, že by vás nemuseli tolik napínat. Za mě fakt spokojenost, nemám nic, co bych vytkla, protože jsem "doslova slintala blahem"... steampunk, co nadělám, to vždycky slintám. Pokud máte rádi pořádný box a nebojíte se krve a nekončících rvaček, kdy si jdou dva boxéři po krku, s chutí do toho. S drobným sebezapřením, kdy nehledám v tomto anime žádné chyby, protože to byla krásná podívaná - 10/10 ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Originální "remake" kultovní mangy a anime Ashita No Joe. Postavy jsou si podobné, jen mají trochu změněný vzhled, charakter a někdy i pohlaví. Zůstává jakási podstata o boxérské cestě na vrchol, akorát zde vidíme nepříliš optimistickou budoucnost, kde boxéři jsou vylepšený mechanickými hračičkami. Ale naštěstí není tento seriál tolik o těch umělých vylepšeních, ale pořád se soustředí na to důležité - lidské osudy a tvrdou píli dosáhnout svého snu. První půlka je nabitá cool scénami a super hudbou. Žádný dlouhý vykecávačky, jde se na věc a je to stylová podívaná plná zvratů a japonského hip hopu. Ke konci ale už začne příběh trochu stagnovat a dostává se do klasičtějších japonských seriálových vod. Přesto je Megalo Box velmi nadprůměrné japonské anime a skvělá pocta původnímu dílu z 60. let. (8/10) P. S. Za největší nedostatek považuju to, že v původním díle je hlavní hrdina Joe zajímavý spratek a neřízená střela, zatímco zde se spíš jedná o klasického cool týpka. Původního Joea je zábavnější sledovat. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve světě boxerů, využívající na rukách tzv Gear - zařízení schopné pěstí zlikvidovat stěnu, to náš hrdina schytá s úsměvem párkrát do obličeje a pak jednou ranou bez Gearu vítězí. Takhle by se dal popsat příběh od prvního do předposledního dílu. A není to ani spoiler... Co je na tomto snímku hlavní, je zpracování. Animátoři si řekli "odlies už tu dlouho nebyly" a jde to vidět. Krása na to koukat. Potěšení poslouchat hiphopovou muziku, která mi připomněla úžasný Samurai Champloo. Ale bohužel, krom tohoto zpracování, Megalo Box moc nepřináší. Rozhodně to není znovu koukatelné, člověk si ani nezapamatuje moc postav, jak to rychle přišlo a všechny oslnilo (velká hodnocení ostatních jsou kvůli tomu, že to nevypadá jako anime z roku 2018, ale z 2004), tak to rychle odejde a za rok si na to nikdo nevzpomene... Musím zmínit, při každé episodě jsem měl větší a větší chuť kouknout znovu na skvostný Hajime no Ippo. Takže pokud se někomu líbilo toto, nenechte si Ippa ujít. Nebudete litovat. Gearwhat? 55 % || Druhá sezóna eskalovala snad vše, co mohla. V tom nejlepším smyslu. V odkazu má recenze. ()

Galerie (926)

Reklama

Reklama