Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová séria o tajnej láske, ktorá škandalizovala aristokratické kruhy povojnového Španielska. Príbeh o krásnej, inteligentnej a modernej šľachtičnej, ktorá sa beznádejne zamiluje do ministra zahraničia a švagra vtedajšieho vládcu... Madrid, rok 1940. Po občianskej vojne v Španielsku začali noví hierarchovia režimu, falangisti, vojaci a monarchisti boj o vnútornú moc. Uprostred tohto diskrétneho, ale neúprosného boja sa do seba bezhlavo zamilujú dvaja najslávnejší predstavitelia vysokej spoločnosti - Ramón Serrano Suñer (Rubén Cortada), zvodný a tajomný minister zahraničia a krásna Sonsoles de Icaza (Blanca Suárez), manželka markíza Llanzola. Obaja žijú v manželstvách, ktoré fungujú len navonok, no v tomto momente si neuvedomujú, že pre nich začína tá najťažšia vojna - budú musieť vyhrať boj nad puritánskou spoločnosťou, aby sa mohli navzájom milovať. (TV Markíza)

(více)

Recenze (3)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nejprve kritika: odrazující překlad názvu série, přílišné uvadnutí žánru do téměř nesnesitelné argentinské telenovely, krasavice v roli markýzy neumí hrát, ale dívá se na ni opravdu dobře, a pak ta přepálená délka…. Sestříhat to na tři díly max., vůbec nic by se nestalo, a nebo? Hluchá místa naládovat scénami z politického dění, z války, rozvinout příběhy služebnictva, generála Fraca (výborný Javiér Guttiérez z Mokřiny nebo Kde jsem doma mě v této roli velmi potěšil) atd. A pak bychom se možná mohli přiblížit i k takovým příběhům, které sepsali velcí ruští klasikové. Jinak je to kvalitně obsazeno, má to na seriál parádní výpravu, kostýmy, účesy, šperky, lokace, příběh taky není od věci, love story podle skutečných událostí ve vyšších kruzích na kulisách válečných dějin Španělska, donášení, atentáty, pletichy u dvora i na dvorcích, bohužel je to celé takové zbytečně.., jak jen to říct? No jako pro staré báby, které u telky vzdychají, štrikují nebo hladí domácího mazla na klíně, přitom to mohlo dopadnout mnohem luxusněji. Zřejmě ti, co do toho nasypali prachy, taky zamíchali vařečkou, výsledkem je tedy telenovelní mišmaš, který je problém obsedět. Na který se místy hezky kouká, ale chvílemi je to náročné i pro průměrně kritickou vyvoněnou paničku v listopadovém rozmaru, která má náladu na trochu té dobové romantiky, chce očumovat hezké prádélko na španělské Monice Bellucci, chce koukat na večerní róby Cristobala Balenciagy 40. let, nebo se lehce zamýšlet nad dvoumetrovým, modrookým kořenem (fešný Kubánec Rubén Cortada- zahrál si hlavní roli, přestože je zde zatím uveden mezi posledními z účinkujících...), otcem šesti dětí, který, sviňa jedna, zvládal mnohem víc, než tehdejší noviny stíhaly tisknout. Takže nevím, komu doporučit a jestli vůbec doporučit. Viděno se slovenským dabingem, který mi sedl, pokud se do toho pustíte, nekamenujte mě, vidět se to dá, ale zatnuté zuby se budou v první vedlejší roli ucházet taky o nějakou významnou cenu. ()

JITY 

všechny recenze uživatele

Máloktorý seriál má zaujme ako tento...avšak aj , keď obsadenie bolo dobré a herci sa vžili do svojich postáv, ale stále mi tam akosi niečo vadilo. Od rozuzlenia celého príbehu som čakala viac. Príbeh sa odohrával zdĺhavejšie a koniec prišiel príliš rýchlo. No v každom prípade to vo mne zanechalo emócie a človek mohol nazrieť to súkromia monarchie a ľudí bez titulu. ()

Evan7 

všechny recenze uživatele

Ono by to nebolo zlé, keby sa to brutálne netiahlo ako typická telenovela. Pekný príbeh, skvelí herci, výborná výprava, kostýmy, prostredie, ale zmestilo by sa to aj do dvoch častí. ()

Reklama

Reklama