Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lenka Vlasáková hraje v romantické komedii Jak se zbavit nevěsty moderní dynamickou ženu Evu, která vlastní cukrárnu, stará se o syna a musí krotit svou rázovitou maminku v podání Jany Švandové. S bývalým manželem s tváří Davida Matáska má skvělý vztah a jak, říká její kamarádka „nebyli byste první, co se rozvedli a zase dali dohromady". A pak se málem políbí a následuje pozvání na drahou večeři při svíčkách, kde se Honza konečně vyjádří. Opravdu se znovu zamiloval a přemýšlí o svatbě . . . . . s někým jiným! S krásnou, sympatickou a chytrou klavíristkou Lindou! A ještě chtějí upéct svatební dort. To je něco pro svéráznou Evinu maminku. Nikdy nevzdává, vždy si ví rady a zničit cizí svatbu je ta správná výzva. S bojovnou maminkou v zádech jede Eva na společný výlet se šťastnými snoubenci. A do toho rodinná regata, závod, bratrský souboj o místo přednosty zubařské kliniky, zlovolná švagrová a jeden potrhlý operní pěvec. Třešničkou na zábavném dortu je pak fotbalový trenér v podání Matěje Rupperta. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (203)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Uh. Asi nejsem rozvedená mamka kolem padesátky abych se mohl s lahvinkou vína u filmu zajíkat blahem nad tou romatikou. Po pravdě bylo to úděsné. Matásek jak tak koukám po angažmá v TV seriálech stále hledá ono dno, kam až může herec klesnout. U Plesla účast v tomto ,,filmu'' nechápu. Ostatní nasazení bylo tak nějak odpovídající kvalitě filmu až na ony dvě opravdu nesympatické dětské hvězdy ... Pokud mohla první půlka trochu zaujmout, pak druhá je neskutečná trapárna končící spárováním všeho co mělo ruce a nohy až si divák připadá jak na arše Noemově. Vrcholem všeho strašného byla bitka s polystyrenovými dorty (pokud šlo o jinou poly sloučeninu tak pardon, omlouvám se chemikům)... A tak jediný kdo ve filmu jakž takž trochu opravdovsky hrál, byl maestro Polášek. Ne, toto nebylo ani romantické, ani komedie.... Další slepá ulička českého filmu zmapována... Jedna osmička vpravo dole bez anestezie. * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

I když film disponuje pro mě neskutečně sympatickým obsazením (Lenka a David ) a hraje tam i Jana Kolesárová, která se mě líbí, jako celek mě bohužel toto dílo hodně nudilo. Chybu vidím u Marcela Bystroně, z toho scénáře prostě vyvařit nic nešlo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já tě mám rád i poblitou." Tak to je skutečné vyznání lásky zubaře ke klavíristce. Mně tedy více sedí spojení zubař - cukrářka, protože má takové ty styčné body, ale tady se o lásku bude bojovat. Sice se přiznám k tomu, že nerozumím chvíli, kdy se rozvedení dávají zase dohromady nebo když mužské pozvání na večeři donutí ženu, aby se celá přelakovala a překytovala, ale jsem jen prostý trubec, tak si snad mohu dovolit nechápat. Nakonec pro mne bylo poměrně obtížné hledání důvodů udělení hvězdiček, protože pozitiva tohoto snímku se nenacházejí snadno, ale dokázal jsem je vyšťourat - závistivá švagrová, smradlavý fotbalový trenér a zejména vynikající operní pěvec Vlastimil Horský. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Musíte být velký neumětel, abyste s tak skvělým obsazením (za mě Kolesárová, Boková, Stryková, Ruppert) nedokázali vytvořit zábavný film se sympatickými postavami. Klaunské duo Svoboda a Bystroň nabízí jen partu otravů, kteří dělají nelogické kroky. Pobavilo snad jen zjištění, že Matásek parkuje jako dement. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poledňáková 2.0. Snobská vybarvičkovaná sračka s postavami, jenž kromě otravy betakarotenem sužuje i pokročilá stupidita a morální anémie. Vztahovými „peripetiemi“ plněný dortíček, jehož každé sousto je srovnatelné s úkonem doktora Szella. Nic proti hercům, ale v těch korpusech měly být cihly.. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Krásný pohled do pražské snobárny, která je plná charakterově nejodpornějších lidí ... jinými slovy, další neúspěšný pokus o wannabe americkou romanci. Čeští režiséři a scénáristi jsou opravdu neschopná hovada, tleskám. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tomáš Svoboda se zatím dokázal etablovat jako režisér zbytečných českých filmů, ale díky spolupráci s Marcelem Bystroňem se mu povedlo klesnout ještě níž. A to už je skoro umění. Mít partu slušných herců, koneckonců i zpěváků, zručných techniků a stejně to celé spatlat jako totální omyl. Tady chybí i naprosté základy střihové skladby, nějaký dohled na scénářem... Bohužel tu chybí ta pokora divadelníka, který si myslí, že film je v podstatě totéž. Není. Zlatý Magnusek, to je amatér, který na začátku neumí nic, má jen pokoru, ale s každou další produkcí se něco naučí. A pokrok je znát. Zatímco Svoboda má frčky v jiném oboru a filmy fláká. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že tuzemské snímky nedokážou vycházet alespoň z nějaké reality. Když mnohé situace nepíše život, ale scénárista po úrazu hlavy nebo jednoduše s nutkáním nacpat divákům story vycucanou z prstu, je to průšvih. S hlavní energickou hrdinkou téhle komedie se to přitom chvíli daří. Má fajn práci, nadstandardní vztah s bývalým manželem, fungující zbytek rodiny (syn, sebevědomá matka), včetně té od bývalého muže. A tak nějak si na svého ex brousí zuby, páč prostě stará láska nerezaví. Tvůrci nám ovšem zatajují, proč bychom to celé měli sledovat a jaký smysl mají nadcházející situace, kterým chybí motivace i jakákoliv hloubka. Prostě těm všem peripetiím nevěříme, mít líbivou hudbu, dobře postavenou kameru nebo poměrně kvalitní herce úplně nestačí. Romantika ano, šťastné konce ano, jenže tak nějak je ten smysluplný základ potřeba. Jana Švandová tak trochu variuje postavu Elišky Balzerové z Žen v pokušení, Jana Stryková se vesměs jen pitvoří. Jaroslav Plesl je trestuhodně nevyužitý, Matěj Ruppert v miniroličce potěší. Ústřední duo zvládlo občas násilné dialogy s noblesou, Andrea Kerestešová je k sežrání. Dortovou bitvu raději nekomentuju. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Příběhová linka skutečně stupidní, nevěrohodná a i přesto, že jsem chtěl dát alespoň dvě hvězdy, tak po nesmyslné dortové "bitce" to fakt nejde. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jak se zbavit nevěsty je druhý filmový režijní počin Tomáše Svobody (První byl Hodinový manžel který se celkem povedl a již v prosinci 2016 nás čeká dvojka Manžel na hodinu). Stejně jako u Hodinového manžela jsou vtípky docela dobře provedeny a zasmějete se. Největším tahounem filmu je Jana Švandová (která v tomto počinu hodně připomíná Elišku Balzerovou z Žen v Pokušení) která tu hraje takovou postavu kterou někdo bude mít rád a někdo zase ne. Vlastně celkové obsazení je perfektní (Matásek, Vlasáková, Plesl, Stryková, Kerestešová, Boková atd.) ............... Film je však slabší než Hodinový manžel už kvůli tomu že příběh není takový aby se dokázal utáhnout i na tak krátkou dobu (89 minut). Avšak jestli od romantické komedie chcete romantickou chemii tak tu tam rozhodně najdete. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ačkoli trailer působí strašně, samotný film mi nakonec tak hrozný nepřišel (už úvodní titulky, podbarvené pěknou písní Hany Hegerové "Buďto ty, anebo já", dokážou člověka v kině správně navnadit na následující pohodový děj). Je to prostě čistá komerce, která má svoji cílovku dostatečně širokou na to, aby to na sebe vydělalo (chodit na to budou lidi, kteří se prostě chtějí v kině pobavit u českého filmu a kteří o existenci ČSFD nemají ani tucha, takže jim může být jedno, kolik procent tady film posbírá). Scénář mi přišel obstojný a celkem i vtipný, naopak moc mi nesedlo obsazení - v tom filmu figuruje hned několik herců, na které mám vyloženě alergii (Matásek, Žilková, Švandová, Ruppert), ale to je čistě můj osobní problém. Asi by se dalo i řešit, jak moc ten film je (?) odtržený od reality - všechny postavy filmu jsou dobře situované, mají skvělou práci, jezdí v poměrně drahých autech, každé léto si vyrazí na regatu a řeší problémy typu "kdo převezme po otci vedení estetické kliniky" - ale v tomto smyslu pro mě Tomáš Svoboda asi jen reprezentuje typ režiséra, jako je třeba Jiří Vejdělek, který prostě chce točit filmy o lidech, kteří mají pěkný život (druhý protipól by představoval řekněme Bohdan Sláma, který si pro změnu libuje v sockách) a peníze neřeší, protože to má větší komerční potenciál a snáz se takový film zafinancuje. Naživo ve mně sice na včerejší afterparty v Klubu Lávka moc sympatií nebudil, ale lidi do kin asi svou tvorbou dostat umí, a to jediné se počítá. (Nejen) v kontextu současné české filmové produkce 3 hvězdy. UPDATE 7.6.2021 - Když jsem to teď viděl podruhé po 5 letech, své původní 3 * hodnocení snižuji na 2 * - ten film mi nově přišel jako veskrze odpudivá sračka, která je - kromě toho, jak je přecpaná otravným product placementem - totálně odtržená od reality a celkově neuvěřitelně fejková - co scéna, to jeden detail za druhým, které vůbec nedávají smysl, protože by se v realitě nikdy nestaly, jak moc jsou nepravděpodobné. Vysvětluji si to tím, že komickému efektu zde ustoupilo vše ostatní, ale jestliže se v mém případě jedná o humor, který mi až na výjimky přijde zoufale nevtipný, pak je veškerá snaha marná. Soudím, že si další tvorbu Tomáše Svobody už s chutí nechám ujít, a mimochodem nechápu, jak mohl někdo Andreu Růžičkovou vydávat za sexy herečku už v roce 2006 v Rafťácích, natož po 10 letech v tomhle - míň pohlednou Slovenku aby fakt pohledal. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film působí jako zdlouhavý vtip, který nemá pointu. Lenka Vlasáková a spol. v něm ke všemu úplně zanikají. Vlastně jsem si říkal, k čemu se ten film chce dobrat. Postavy si vesměs diváka ničím nezískají, příběh, ve kterém se ocitly, je značně nedomrlý, režie tápe, jak má film uchopit. Marcel Bystroň, jak bývá jeho (ne)dobrým zvykem, se vytasil s šíleně plytkým náčrtem scénáře, z něhož nemohl vzniknout kvalitní film ani náhodou. Režisér Tomáš Svoboda slabě nápaditý scénář mohl jen pospojovat, ale nic víc. A občas jsou to hezké obrázky. Vrcholem filmu je zpomaleně natočená dortová bitva, která za hudebního doprovodu cover verze hitu Wild World interpretované Darou Rolins, už jen ukazuje, jak film zoufale rezignoval na kvalitní zápletku, zajímavé postavy, vtipné i dramatické prvky. A nějak se poslední dobou kupí české filmy, které mají společný prvek, jimž je nulová interakce s diváckými emocemi. Tenhle ideálně zapadne prachem nudy. Jen málo diváků bude mít zájem jej oprášit. 4/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je to asi trošku ťažké hodnotiť negatívne, lebo napriek pár skutočne (alebo až neskutočne) stupídnym momentom ako je záverečné ohadzovanie tortami v slow mode alebo víťazná hymna Honzovho brata a jeho rodiny som si film celkom užil. Je to plytké, je to lacné a väčšinou to nie je nejako výrazne vtipné, ale nemal som aspoň pocit, že som pri jednotlivých scénkach ostal nemo pozerať na obrazovku, či som skutočne videl to, čo som práve videl, ako keď som sa pokúšal vidieť film Padesátka, ktorý som zatiaľ nebol schopný pozerať dlhšie než polhodinu. Utieklo to rýchlo, sledovať som to dokázal, nič ma tam nevytočilo ani nič podobné, a je to pre mňa slabý priemer. Hodnotenie: C ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Strašlivě to skřípe a zápletka je značně nevěrohodná, jsou tam ale i světlejší momenty a dobré nápady (plachetnice, konečně někoho napadlo nějaké nestereotypní prostředí), a dialogy na české poměry tolik nedrhnou. Takže výsledný lehký podprůměr, v českém měřítku posledních pěti let snadný průměr. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Režisér „chlapáckého“ Hodinového manžela Tomáš Svoboda se tentokrát umravnil, čímž ovšem ztrácí vlastní typ humoru a jiný ve scénáři Marcela Bystroně nenajde. Snímek připomíná domácký sitcom, který čechrá rušno kolem banalit od stížností ze školy po nazdobené oslavy. ()

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Cool zubaři, cool cukrárna, všechno tak strašně předvídatelné a trapné. Chybí tomu život. A humor. Zbytečný film. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Když dělají Češi remake několika amerických romantických filmů, měli by si možná uvědomit, že stačí málo a z jejich filmu bude pohádka na druhou. Že všichni nežijeme ve velkých bytech a nemáme velké platy a ne všichni mají na jachtu a tak. K tomu ta přeslazená kamera, laděná do sluníčkových barev a scény, které chtějí být víc cool než všechny přdlohy, od nichž opisuje - třeba zpomalené záběry dortové bitvy za doprovodu písničky, která se k tomu moc nehodí, jsou po dvou, třech minutách už jen trapné. Vidět herečku, která dopředu čeká, až ji zasáhne dort, přitom má být překvapená, protože kuchtík před ní má nečekaně uhnout - uff, tomu říkám amatérismus nejhrubšího zrna. A Polášek s tím křovím na bradě, jak zpívá hlasem Pavarottiho? Ufff. Přišlo mi to nevtipné - leda by že bych v sobě tři flašky vodky, pak možná. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Po náročném týdnu plném cestování jsem na páteční večer potřeboval absolutní oddechovku a klidně velkou blbost. Neměl jsem tedy sebemenší nároky na sofistikovanou zábavu a o to víc jsem byl překvapený. Příjemný film, dobře obsazený a bez zbytečně patetického nebo klišoidního závěru. Jsem spokojený. ()

Reklama

Reklama