Reklama

Reklama

Za zrcadlem

Trailer 1

Obsahy(1)

Nikdy nevíte, kdo vás sleduje. Manželský pár, který přišel o dítě, se snaží začít znovu. Koupí starý motel v poušti, ale rychle zjistí, že se tam děje něco divného. To, co se zprvu zdálo jako únik, se změní na napínavou jízdu do podivného světa plného tajností. Ray totiž objeví dvoustranné zrcadlo a stane se svědkem děsivého činu. Následuje zvrácená hra na kočku a myš. Ray musí závodit s časem, aby zachránil manželku i sebe před příšerným tajemstvím, s nímž je motel spojen a před podivnými lidmi, kteří ho navštěvují. (TV JOJ)

(více)

Recenze (57)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Thriller, ktorý sa dá bez problémov pozrieť, no či si z toho divák odnesie nejaký veľký zážitok, je už druhá vec. Musím ale uznať, že Nicolasovi tá rola zanedbaného, nadržaného, možno mierne úchylného stalkera celkom sedela. Dokonca aj jeho polovička zahrala hysterickú chudinku celkom presvedčivo. Jeden jej záchvat mi dokonca vyčaroval úsmev, tak aspoň niečo. Horšie to už vidím s chabým scenárom a ešte primitívnejším rozuzlením. To už réžia nedokáže vymyslieť niečo, čo by aspoň trochu prekvapilo? ()

tron 

všechny recenze uživatele

Myslel som, dúfal som, že to bude jeden z mála dobrých filmov Nicolasa Cagea za veľmi dlhú dobu, ale mýlil som sa. Nicolas už skúsil snáď všetky mysliteľné (a i pár nemysliteľných) žánre a tak si v roku 2018 povedal, že skúsi aj hororovo-trilerový pod-žáner o moteloch, hoteloch a podobných veselostiach. No nevyšlo mu to. Nielenže sa nevyrovnal kultovým klasikám á la Psycho (čo od neho naozaj ani nikto nečakal), ale nevyrovnal sa veru ani slušným ľahkým nadpriemerom typu Motelu smrti od Nimróda Antala alebo Identity od Mangolda. Ono to nakoniec nie je úplne zlé, ani márne. Len je to nejaké, ehm, Česi pre to majú pekný výraz – uondané. Tancujúci Cage na nezaplatenie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za zrcadlem a co tam Alenka Cageová našla.. Podstatou thrilleru je vyvolat u diváka napětí a emoce, ale proč by to tady dělali. Šmírák Nicolas zažívá zlý časy v El Royale a režisér, který ukotví všechny postavy do jedné lokace, se poctivě snaží dostat diváka do limbu. Lze se zabavit jedině tím, že přemýšlíte, jakou image zvolil neúnavný Cage tentokrát. Byl to sexuálně frustrovaný profesor vyučující dějiny marxismu-leninismu? ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pro jednou zase souhlas s Lacem. Je fakt, že Cage si v poslední době nevybírá jenom samý špatný projekty, ale tohle byla hrozná nuda s triviální zápletkou roztaženou do absolutně neadekvátní stopáže. Film ve kterém se v podstatě nic zásadního neděje a pokaždé když se tam objeví nová postava, tak dokážete odhadnout předem proč tam je a jak to s ní nakonec dopadne. Škoda Cage má určitě na víc, ale tady to nepotvrdil.20% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Další, a celkem neotřelý, z mnoha pohledů na americký vidlákov, a jak se v něm asi cítí lidé "z města". Má to ale strašně moc hluchých míst a na žánr šílenou stopáž. Dost jsem se nudil, i když za úplnou ztrátu času to asi považovat nelze. [Netflix] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nechápu hodnocení 43%. Cage natočil za posledních pár let často podstatně větší hrůzy a jejich hodnocení je zde často mnohem lepší. Looking Glass má podle mě hlavně hlavu a patu a kamera vypadá jako něco co opravdu nestálo milion dolarů a netočilo se někde v rumunských ateliérech. Looking Glass má něco málo z Davida Lynche a stejně tak z Motelu smrti. Prostě trošku mysteriózní snímeček s kvalitně hrajícím Cagem. Že je Cage schopný herec víme, ale bohužel leze do mnohdy až hrůzných projektů. 50% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"SOMETHING HAPPENED IN THIS ROOM!" ----------- Film dosť podobný nedávno vydanému dokumentu Voyeur, z ktorého pravdepodobne aj čerpal námet. Veľmi slabý thriller bez akejkoľvek atmosféry, kde si Cage zahral zarasteného majiteľa motelu a zároveň aj tajomného pozorovateľa. Za stalkera a/alebo voyeura by som ho ale v tomto prípade neoznačil. Perverznosti a vraždy sa dejú na pozadí manželskej krízy, bez ktorej by sa film určite zaobišiel. Načrtnutie jeho osobnosti prostredníctvom nej bolo úplne zbytočné a o to viac zaťažilo scenár, ktorý ledva zvládal svoju hlavnú príbehovú linku. Looking Glass hodnotím aj napriek všetkému dvoma hviezdami, keďže toto je citeľný závan zlepšenia oproti jeho minuloročným, neuveriteľne špatným filmom. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film s tak divnou zápletkou, že se vám to nebude líbit. Oni už od začátku to není žádný zázrak. Cage opět v nepovedeném filmu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Looking Glass je len ďalším podpriemerným snímkom vo filmografií Nicolasa Cagea. Stále dúfam, že sa opäť chytí, ale s takými typmi filmu nemá bohužiaľ žiadnu šancu. Skoro som snímku ani nedopozeral aká blbosť to bola. Na to, že sa jedná o thriller tak snímka postráda napätie, akciu, alebo akýkoľvek náznak atmosféry. Tim Hunter si chcel zahrať s divákmi na mačku a na myš, ale na to je scenár príliš hlúpy a čitateľný. Už v polovici filmu je úplne zrejmé ako sa veci majú a tak sa musíte veľmi prehovárať, aby ste snímku dopozerali. Pokus o thriller s niekoľkými bizarnými postavami bez šťavy a napätia kedy jediným prekvapivým momentom je tip na to, kedy a ako sa bude zase Cage ksichtiť v rádoby hereckom umení. Snímku nezachránila ani vždy skvelá a krásna Robin Tunney. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kanadskej bizar, kterej vrací Cage ne zrovna na výsluní, ale na takový solidní pološero. Aspoň že pěknejch holek je tady víc než kolik má motel hvězdiček. Ve finále to ale vlastně docela přesně vystihuje severoamerickou kulturu, kde na takhle pošahaným místě můžeš jedině bejt buď úchyl, vrah anebo Nicolas Cage. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vážne nechápem, prečo sa Nicolas Cage musí zahadzovať v podobných vtákovinách. Na druhú stranu točí toho dosť, tak si môže sem-tam dovoliť aj nejaký úlet, ako aj v tomto prípade. Na tomto snímku sú zaujímaví len herci, príbeh je nezáživný až strach, bez napätia a len s jednou-dvomi lepšími scénami. Nepomáha tomu ani lenivejšie tempo, ktoré celkovú nudu ešte zvýrazňuje. V podobnom duchu sa nesie aj finálne rozuzlenie, ktoré bolo tak šedivé a priesvitné ako Čachtická pani. Podpriemer. 40/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) Až tak zlé mi to nepřišlo. Nebyl to teda žádný zázrak, ale znám horší sračky, které točí Cage v poslední době. Už od začátku to moji pozornost udrželo. ½ Snímku je solidní, nic se tu teda extra neděje, ale to neznamená, že by mě to nudilo. Jakmile se film dere víc a víc konci, je to už slabší. I se tu najde pár ujetých a divných scén. Chvílemi jsem si říkal, že je Cage úchylek jak pozoruje dění za zrcadlem. Výrok co prohlásila jeho žena: „Víš o tom, že sledování těch lidí v soukromí může být trestné? Co jsi to za člověka?“ Tak toto mě smíchy uzemnilo. Hudba byla docela dobrá. Samotné finále je slabé, ale vcelku logické. Chápu, že to někteří diváci totálně odpálili, ale z režijního hlediska to od začátku vypadalo slibně, nic nelogického jsem tam nespatřil. Takže ve finále koukatelný průměr a film, na který sice hned zapomenu, ale jako jednohubka postačí. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Za zrcadlem, ruku v kapse, vypoulené oči.... Nikolas si oko pase, tohle vraždou skončí!" Ha! Brejličky a vousy? To mi můj oblíbenec Nikolas Cage určitě udělal schválně! Jak mám pod těmi nalepenými fousisky a divadelními okuláry poznat, který ze svých dvou TOP hereckých výrazů, neboli "Mouchy, snězte si mě..." a "Čumím jak půl prdele z roští...", Mistr právě nasadil? Ergo, jestli je šéf motelu (vle)zlý vrahoun nebo jen neškodný obzerač, co chytil příležitost za pačesy a vzal něco do hrsti. Nejprve péro, posléze i rozum. Takže vlastně dobrý. Nečitelný hlavní hrdina - dobrý základ napínavé detektivky. Vypoulené oči sem, vypoulené oči tam, přestože mě při sledování zpoza velkého zrcadla, co mi visí v obýváku, šmíroval nemlich on, buličí vykuk Cage, já se bavil. Ale příště pro sichr přes něho hodím deku. Myslím přes zrcadlo, ne přes Nikolase. Ačkoli... taky řešení :-). ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Slušný voyeurský thriller. V záplave kejdžovského direct-to-video harampádí z posledných rokov je to tak trochu zjavenie. Jasné, je to béčko, ale v réžii zručného remeselníka, ktorý vie pracovať s hercami a mizanscénu či budovanie napätia má v malíčku. Ak fandíte Cageovi aj v "less than usual crazy" móde, máte slabosť pre špinavé motely a vyhľadávate takový ten jemne lynchovský mystery feel, choďte do toho. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava (Nicolas Cage) ztratil svoji dceru při tragické nehodě a jsou s manželkou Maggie zcela zdrceni. Koupí motel uprostřed pustiny a snaží se žít nový život. Ale Ray si všimne podivných věcí což souvisí s podivnou vraždou, která se dříve v motelu udála. Objeví plazivku, kterou se dostane obousměrným zrcadlem do jednoho z pokojů. Je z neobvyklých věcí v domě tak poblázněn , že to ohrožuje jeho manželství , duševní stav a jeho život. Krok k tomu , aby Cage zase začal někdo respektovat neudělal. Chudý scénář plný klišé. Je zde mnoho hrůzu nahánějících prvků aniž by byly nějak smysluplně propojeni. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, len zvláštne. Celkom ma to bavilo. Jasné, že Cage už nie je čo býval, ale toto bola jedna z tých lepších úloh za posledné roky. Malo to aj správnu dávku tajomna aj zaujímavé prostredie. Tieto motely niekde v pustatine majú svoje čaro. Niektoré postavy sa mi zdali úplne zbytočné a určité súvislosti zasa pochybné a nevysvetlené. Čo mi však vadilo najviac je záver, ktorý považujem za divný, odfláknutý a nezvládnutý. Napriek tomu, má to aj svetlé momenty a na jedno pozretie to ujde. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Do poslednej chvíle som netušil, prečo mal tento film v televíznom vysielaní v krúžku osemnástku. Že by to bolo kvôli lesbickým náznakom? To asi v tomto roku už nie. Nedopátral som sa ani do konca. Naozaj neviem, čo tá osemnástka znamenala, asi číslo dioptrií Cageovych okuliarov. ()

Reklama

Reklama