Reklama

Reklama

Mezi světy

  • USA Between Worlds (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou filmu je Joe (Nicolas Cage), řidič kamionu, smolař, pronásledovaný vzpomínkami na zemřelou manželku a syna. Potom však potká Julii (Franka Potente), ženu, která je schopná komunikovat se zemřelými. Julie využije Joa v zoufalé snaze najít ztracenou duši své dcery Billie (Penelope Mitchell) ležící v kómatu. Ale duch Joeovy mrtvé ženy Mary (Lydia Hearst) se ukáže silnější a zmocní se těla v odhodlání vyřídit si své nevyřízené účty ve světě živých... (mac000)

(více)

Recenze (37)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Cage poslední dobou jede v solidních haluzích, ale toto mě jaksi neoslovilo, navíc jsem tak úplně nepobral o co tu jde. Cage škrtí ženskou přivolá tím její dceru ze světa mrtvých. Pak jí šoustá, pak jí zase šoustá. Pak zjistí, že se do její dcery převtělil duch jeho manželky, tak šoustá i její dceru, ale duch manželky se mu chce pomstít. Že jste z toho zmatení? To nic z toho si nic nedělejte pár dobrých momentů to má a naštěstí jen krátkou stopáž, ale když už chcete vidět ujetýho Cage z poslední doby, tak si radši dejte Mamku a Taťku, nebo Mandy.35% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bohužel se Cage vrátil zase tam kde se cítí v poslední době v herecké profesi nejbezpečněji. Hraje další tragickou postavu, která se kolem jen potácí, chlastá a chová se velmi podivně. V Mandy to bylo velmi stylové. Between Worlds je ovšem hrozně špatně natočená zmatečná kravina. 20% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ach jo, opäť raz niečo, čo dokazuje, ako veľmi musí byť Nicolas Cage zúfalý, keď prikývne na bársakú sračku. Konkrétne tento príklad je len o kúsok lepší ako tá najlepšia časť rodinných prípadov na TV Narkóza, čiže je to už na pováženie. Urputné borenie sa nijakými hereckými výkonmi, otupenou technickou stránkou a scenáristickou nemohúcnosťou, korunovala záverečná scéna s ohňom, kedy som nestačil od údivu otvárať ústa. Na hranici odpadu, ale len protekčne a prízemne, lebo Nicolas Cage... 30/100 ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

(5%) Ježíšku na křížku, co to mělo být ? Ach Nicku, tohle se ti nepovedlo. Nápad tu je a vyloženě zlý není, i když je to takové trhlé, ale jak je to celé pojaté a natočené ? Škoda slov. Prostě nudná sračka, kde vidíme přiblbého Nicolase, Franku Potente atd. Nic mě nezaujalo a já si musel dát asi 8x pauzu, abych to vůbec dodíval. A je jedno jestli nějaký závěr téhle sračky dával smysl. Po dlouhé době dávám nezvratný a zasloužený ODPAD! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Between Worlds působí zcela zaměnitelně s jakoukoliv (pod)průměrnou epizodou hororově laděných televizních seriálů devadesátých let, a to jak po technické, tak po dějové stránce. Vlastně si od začátku říkáte, zda to je úmyslně tak zlé a zastaralé, či jde o nějaký podvratný vtip. Já jsem přesvědčen, že to zlé prostě je, naštěstí to Nicolas Cage dokáže bombasticky okořenit svým svérázným herectvím a výbornými hláškami, což z jinak otřesně fádního filmu dělá nezapomenutelnou záležitost, kterou si lze užít. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Between Worlds" akosi nefunguje. Koncept nie je najhorší, ale ako to napísal Wacoslav1, tak to presne vystihuje. Neviem čo viac by som k tomu dodal v rámci dejovej línie, no povedzme, že Nicolas Cage tu nie je najhorší a celkom asi aj jeho postave viem rozumieť. Najvtipnejší moment filmu je jednoznačne, keď sledujeme sex scénku medzi Cagom a Penelope Mitchell a on jej pritom číta "Memories of Nicolas Cage" To som sa pobavil. Vôbec to pôsobí absolútne komicky. Ale potom je problém, že film je veľmi predvídateľný, nie dobre spracovaný a najmä je dosť nudný. Nikto to nevie poriadne podať a celkovo spôsob, ktorým sa tvorcovia rozhodli film spracovať podľa mňa nefunguje. Toto by chcelo od začiatku prepracovať, prepísať a možno tomu dať trošku iný smer. Lebo ten, ktorý si zvolila Maria Putera proste nie je dobrý. Je to klasické, otrepané, nezaujímavé a nič to neprináša. Nechcem vidieť to, čo som už videl. Možno by som chcel vidieť niečo nové. Možno to spraviť spôsobom, kde sa môže Cage vyrovnať so svojou stratou... kde sa môže možno rozlúčiť... alebo ja neviem. Niečo, čo by z toho konceptu spravilo niečo zaujímavé. Vyhodiť všetky tie otravné a zbytočné sex scénky, celý ten záverečný moment (ktorý nie je síce najhorší, no napísané to je strašne) a nájsť si inú cestu a iný spôsob ako podať príbeh. Neodporúčam vidieť. Hodnotenie: D+ ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nevim jak tento snímek popsat..snad jen jedním slovem - smích. Námět je fakt zajímavej, ale to zpracování? Ten Kejdž a ty jeho gesta a xichty?? Hlavně na tom konci to jsem umíral smíchy. Co to kurva bylo?? ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage bol dlhodobo medzi dvomi svetmi. Svetom dobrých a svetom zlých filmov. Rozhodol sa už nadobro spadnúť do toho druhého. A v tomto snímku dokonca pretiahol Germánku ako zviera. Nechuťák. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nicolas kde se to sereš, sračka a ty houmles co asi už nechce hrát v pořádnem filmu katastrofa se dívat na tuhle divnou sračku. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co naznačila už Mandy, Between Worlds potvrdil: Starej dobrej Nico je zpátky ve svejch tradičních rolích epesních magorů v divnejch filmech! Už krátce po začátku, když coby pupkatej ulepenej polovágus škrtí hnusnou Franku na únikovým schodišti ve špitálu, aby její astrální tělo mohlo vystoupit z jejího fyzickýho těla, zažíval jsem regulérní kinematografickej tendlecten... organismus. Naprosto dokonalá ukázka béčkovýho bizáru, kterej musí přivést do rauše každýho vytříbeně pokleslýho diváka. A několik dalších scén má rovněž našlápnuto na hodně vysokej, ne-li nejvyšší stupeň úletovosti. Třeba Nico a Franka hulí travku. Nebo Nico klátí Franky dceru a předčítá z brožurky "Memories by Nicolas Cage". Nebo Nico si na konci zapaluje cígo(!). A další a další Nicovy kreace, hlavně ty ožralecký. Těžko říct, kde končí sranda, ironie, nadsázka, nebo snad jakýsi fantasmagorický dadaismus a začíná absurdita a regulérní scénáristické šílenství. Nejeden filosoficky založený divák pak možná ocení i zápletku s leitmotivem kabalistického učení o těhotenství duše, zvaného ibur. A k tomu všemu mj. hraje sám mistr Angelo B., takže se u mne v jednu chvíli dostavily silné reminiscence na Twin Peaks. Prapodivný galimatyáš, multižánrový eintopf, prostě strašlivá konina, ve které aby se čert vyznal => za mě vrcholná a bezvýhradná spokojenost. Ta seňora Pulera je zaručeně hodně zajímavá baba. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak když to tak vezmu kolem a kolem, tak ono to není vymyšlené úplně špatně, ale to je asi tak to jediné pozitivum, které se k tomu dá napsat. Jinak je tu špatně úplně všechno a režisérka má málo vídaný talent nudit v jakékoliv situaci. Cage se sice občas objeví v koukatelných filmech, ale tady je zpátky u dna a u Franky Potente tohle beru jako politováníhodný úlet. 10% ()

Gary 

všechny recenze uživatele

"To, co řeknu, nebude dávat žádnej smysl. A budeš mě muset škrtit." Vousatý a smrdutý řidič náklaďáku (s oholeným hrudníkem) si našel konečně po letech ženskou na sex, chlastání a klábosení. Jenže se do toho namíchá její sexy mladá dcera, putující duch řidičovy mrtvé ženy, digitální oheň, mystická zdravotní sestra a překupník drog s očima Zaca Efrona. Stejně jako když se podíváte na dva plakáty k tomuhle filmu...Maria Pulera si asi nebyla stoprocentně jistá, co točí, co nám zapomene vysvětlit, nebo kdy se na to vykašle a prostě nechá Nicka pět minut souložit v epesních trenkách. Kéž by to bylo jen o tom, jak si řidič našel ženskou na sex, chlastání a klábosení... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

len vyborna Franka Potente /Lola bezi o zivot, Bourne identity 2002/ to udrzuje nad hladinou zumpy, Klec si moze ruku podat so Segosom /Seagal/. 20 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jen o chlup se tenhle paskvil vyhnul označení odpad.Asi kvůli australance v roli dcery,a z určitý zašlý úcty vůdči Nickovy.Čistě filmařsky je to hnůj jak prase.10%. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Po FARBE Z VESMÍRU som si uvedomil, (priznávam, že veeľmi oneskorene), že Nicolas Cage nie je ako ostatní herci... - nie, že Nicolas Cage ani nie je ako iní ľudia! Myslel som iných kvalitných a obľúbených hercov, bývalé prvotriedne hviezdy, čo posledné roky až desaťročia padajú do sračiek a človek/divák/fanúšik sa môže len dohadovať, prečo to robia... Myslel som, že Nick Cage tiež nezadržateľne kĺže do lacnejších béčok až podpriemerných shitov, lebo proste nemá na výber... ale až teraz nedávno mi došlo (opäť priznávam, že trestuhodne neskoro), že tie tituly, čo si vyberá, nie sú proste áčkové drahé blockbustery a nejaké priamočiare mainstreamové oscarovky úplne schválne! Lebo jeho herecké schopnosti sa nezmenšili, len sa vyvrtali do úplne iného levelu, skoro až dimenzie. A že ešte aj tie tituly, čo si evidentne celkom náročky a cielene vyberá, sú kurevsky zaujímavé, filmársky často veľmi kvalitné, prudko zábavné až podvratné diela – a že moja 20-ročná ignorácia jeho tvorby musí skončiť! ____ Pravdaže, všetky vyššie spomenuté prívlastky platia niekedy viac, niekedy menej... a MEDZI SVETMI je skôr taká nezávislácka produkcia kombinujúca sociálnu realitu s fantaskným motívom... – ale nie je to vôbec špatné. Hlavne ak nepozeráte trailery, nečítate synopsy a vôbec netušíte, čo sa deje! (No a ja zastávam názor, že filmy sa majú pozerať práve tak.) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Šílený Nick postavil svou druhou polovinu kariéry právě na svém šílenství, respektive na svých excentrických, exhibicionistických a maniakálních hereckých výkonech, na což se mu ale minimálně mě osobně podařilo ulovit, ovšem zároveň právě v závislosti na těchto jeho vystoupeních zároveň stoupá, případně padá, i zábavnost, nikoliv kvalita, ta tam není nikdy, jeho filmů a Between Worlds je bohužel zrovna případ, kdy se kluk ušatej v tomto ohledu poměrně krotil a tudíž, jak jsem zmiňoval, to tak ve výsledku není žádná velká sláva. Na druhou stranu je ovšem pravda, že samotná zápletka není tentokrát ale zas až tak mizerná, přestože je tedy pořád ryze béčková a zhruba do třetiny filmu jsem ani netušil, co tím tvůrci vlastně chtějí říct, pak to ale fakt rychle sklouzlo ke klasickému jednoduchoučkému thrilleru, ale opakuji, až na odfláknutý závěr je to docela snesitelný škvár. Jenže pořád je to celé přeci jen postavené na Cageovi, ten se tu ale neodváže a neodváže, a tím ten film nemá jinak už co zábavnějšího nabídnout, cokoliv, co by to celé alespoň nějak oživilo. Filmu totiž chybí prakticky vše. Odlehčení, emoce, atmosféra, napětí, dramatické momenty, akce, prostě se tu jen hodně mluví a řeší a ve finále tak spokojeným mohl být nakonec snad zas jen Nick, protože si tu v průběhu filmu párkrát docela slušně zapíchá. Celkově to zkrátka působí spíš nudným dojmem, jelikož mi zde hodně chyběla zmiňovaná Cageovo výstřednost a jen ta, s přimhouřením obou očí, konzumentovatelná zápletka, to nemá šanci zachránit. ()

Corpsegrinder odpad!

všechny recenze uživatele

Četl jsem že to na festivalech sklidilo potlesk ale nevěřim tomu, ledaže by se všichni plácali přes hlavu že tuhle sračku vydrželi do konce. Je to nudný, nezáživný, kamera absolutně bez nápadu, scény se vlečou, nic se neděje, do toho tam Nic Cage každý dvě minuty šoustá což je poprvý vtipný ale postupně se to dost rychle ohraje. Příběh je naprostá hloupost. V pár momentech to asi chtělo bejt cool ale spíš to vyznělo trapně. Je tam jeden nenápadnej meta joke na Cage a on sám se na konci jen tak mimochodem docela luxusně podpálí digitálním ohněm, takže když už nic, tak přetáčejte na posledních pár minut. ()

Reklama

Reklama