Reklama

Reklama

Důstojníka americké policie Mika Chandlera čeká nelehký úkol. Když se při rutinní kontrole nachomýtne k bankovní loupeži, musí se postavit přesile dobře vycvičených a ozbrojených profesionálů... (TV Prima)

Recenze (70)

T2 

všechny recenze uživatele

Určite som čakal niečo viac než tuctové nezmyselné béčko plné bezhlavého strieľania. /35%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage přišel o manželku, odcizil se lehce s dcerou, a coby policista města Chesterford brázdí ulice plné bezpráví. Jen je u toho víc zadumaný a zlomený než dřív. Úvod s rozjetím několika linií vůbec nevypadá zle. Velmi záhy je svědkem zběsilého střílení a několika povedených momentů. Jakmile se ovšem „rafinovaná“ bankovní loupež přehoupne do své druhé poloviny, logika si dává dovolenou. Po zuby ozbrojení profesionálové se začnou chovat velmi pofidérně (a začnou z banky vybíhat jak pomatené srnky), s tvůrci to vypadá, že se sebrali a odešli z placu a nechali se nahradit nějakými náhodnými kolemjdoucími. Vystřílené zásobníky vystřídají tupé momenty, kdy některé jsou nechtěně komické – třeba jako nahrávání vzkazu manželce a nenarozenému potomku. Velká škoda. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Cage je poslední dobou překvapivě v pohodě a to platí i zde, takže v něm problém není. Problém je v těch ostatních kteří ze sebe už moc snahy nevydali štábem počínaje a herci konče. Je to celé takové šíleně rutinní a stokrát viděné. Plusem je aspoň hodně akce a tak nehrozí, že u toho usnete nudou. Tak aspoň, že tak.35% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tenhle Cage mě velmi příjemně překvapil. Nekompromisní béčko, které mě poskytlo větší zážitek než zdejší hodnocení naznačuje. Bankovní lupiči se s tím moc nemažou a výsledkem je spousta mrtvých a vystřílených zásobníků. Zapomněl jsem se podívat zda-li se to celé netočilo v Rumunsku či byl dovezen z této země jen komparz. 50% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I NEED C-4 EXPLOSIONS, JUST FOR OLD TIME'S SAKE." ------------- Po zhliadnutí Looking Glass som dostal malú porciu nádeje, že po tých zhruba desiatich posledných filmoch, ktoré boli ťažkotonážne, bezútešné sračky, sa tu rysuje vidina lepšieho zajtrajška. Neviem, čo som si vlastne myslel. 211 je rovnaká haraburda, ako vyššie spomenuté nepodarky. Film sa zaoberá bankovou lúpežou z roku 1997, známou aj ako North Hollywood Shootout. Slušná akcia a prestrelky, fajnový Cage a viacero tupých a zbytočných pokusov o prehĺbenie a rozšírenie deja. Nič viac. A tak je to možno v rámci možností filmu aj lepšie, viac by totiž nezvládol. Veď nezvládal už ani to, čo mal aktuálne naložené. ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Jauvajs... No jo, když mně zmátly ty taktický mundůry na ukázkách z rádoby Afghanistánu. Tohle bylo špatné, fakt špatné! Tak špatné, že to nefungovalo ani jako guilty pleasure. Cage má závěr kariéry opravdu smutný a asi by se už na to měl vykašlat. Ale měl bych pro něj něco jiného. Teď jak je ke stáru odulý, začíná čím dál více připomínat Elvise. Kdyby něco udělal s hárem a nechal si dorůst kotlety, s těma černejma poldovskejma brejlema by se mohl účastnit těch Elvis soutěží o nejlepšího dubléra! Film ani nemá cenu jakkoliv rozebírat. Strašný. Nevím, proč Afroamerický týnejdžr tam ještě nekojil z flašky opuštěného tygříka v ZOO, nebo nepomáhal vrátit z pláže do vody příbojem vyvržené velrybí mláďátko. Mohlo by to být o to dojemnější a my, ti hnusný rasistický běloši, kterým je nutno neustále naprosto debilním způsobem ve filmech ukazovat, že ti s jinou barvou pleti jsou stejní lidé jako my, by si konečně uvědomili, že Afroameričané jsou taky správňácký jako my. My to totiž asi nevíme. Bože. Tahle dementní potřeba vychovávat uvědomělou společnost dělá víc zla než užitku. Na závěr jen ujistím útlocitné, při natáčení nebyla potrhána ani ušpiněa žádná americká vlajka.   PS. Docela by mne zajímal psychologický profil těch, kteří téhle koncentrované čiré hrůze dali * * * * !  - ODPAD ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(77%) Já si nemohu pomoci, ale mě toto nové béčko dost bavilo. Nízké hodnocení na CSFD mě až tak už moc neirituje. Přestřelky byly natočeny výborně, ani jedna akční scéna mě nepohoršila. I nějaký ten solidní výbuch včetně poutavého úvodu. Snímek měl ale i více kvalit. Třeba herecké obsazení bylo nanejvýš slušné. Nicolas Cage tu není tak znuděný jako v jeho předchozích filmech, zahraje uvěřitelně. Navíc tu dost fungují emoce. Do toho napětí a já nevím co ještě. Děj je sice dost přímočarý, ale zvládnutý. Mapuje běžnou denní situaci policistů atd. Líbilo se mi jak cca 1/3 filmu byla seznamovací, kdy jsme viděli samostatné postavy, které později spojila situace únosců. Hudba byla taková normální. Škoda, že nebyl film delší a nápaditější, určitě se z toho dalo vyždímat ještě víc, přesto jsem velmi spokojený a ještě se k tomu někdy vrátím. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"211" ma nakoniec bralo viac, než som si myslel, že bude. Ratingy boli nič moc, Nicolas Cage v hlavnej role a stokrát videný príbeh bez nejakej väčšej zmeny. Jop. Už som si myslel, že ma to ničím neprekvapí a pôjde o klasický typ špatného filmu. A technicky vzato sa na to dá dívať aj tak. Ale na druhú stranu nemôžem povedať, že by som sa nudil, Nicolas Cage je tu podľa mňa celkom dobrý a je tu dostatok akčných momentov, ktoré dokážu udržať moju pozornosť. Okrem toho som miestami nevedel odhadnúť ako to všetko nakoniec dopadne a malo to v sebe pár prekvapení. Celkovo poviem, že som spokojný, dospejeme na konci k niečomu o čom v podstate síce film byť nemusel a niektoré postavy sú tu vyslovene len do počtu. Okrem toho úvodná scénka viac-menej nebola veľmi potrebná a tiež toho veľa nepridala. Možno nám to dalo moc postáv a je to skutočne dosť staré, ale užíval som si to. Takže ma pokojne za to môžete súdiť. Nie je to originálny ani super film, ale bavil som sa. A to niekedy tiež stačí. Hodnotenie: B- ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nic Cage po dlouhé době v trochu snesitelném filmu, který je jednou velkou, nevýraznou přestřelkou, která není nijak napínavá, ani zábavná. Vzhledem k Nicově současné filmografii pořád stravitelné. ()

Marze odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečné množství munice. Film plný klišé neustále zkoušel moji trpělivost. Nejčastější Hollywoodská věta "musíme odtud vypadnout" zazní tentokrát v 58. minutě. Za tam hloupý film dávám 6% ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

To vám byla pohádka, jak zlí pánové, kteří chtěli jen své poctivě vraždami a sabotážemi vydělané prachy, ale furt se jim do toho pletli stateční ředitelé bank, odvážné servírky, agentka Interpolu, která se musí děsně hustě tvářit a jednou vystřelí z pistolky, odvážná černošská (jak jinak) doktorka, polda, co se ženou čekají narození dítěte (vůbec žádné klišé, ne ne), ve škole šikanovaný černošský teenager (už ale vůbec ne klišé, ani trochu), a do toho statečný polda s věčně vykuleným výrazem, jako když má zácpu. Ale naši zlí kluci se nedají, mají velký plán, jak se k penězům dostat - nejdřív vyhodí do luftu restauraci, pak nechají jedno ze svých, aby parkoval v osamoceném autě a pak sám osamoceně asi hodinu střílel na plácku před bankou (koho zajímá, kde furt bere schovaný za poštovní schránkou ty zásobníky, že?, asi je někdo nacpal do té poštovní schránky, a že těch zásobníků muselo být), a zbytek partičky, který jindy střílí ženské zezadu, tady najednou drží rukojmí a čeká, až přijede SWAT, aby je mohli efektně sejmout a pak - pak si nastojte! zahrají na Butche Cassidyho a Sundance Kida a vběhnou s pytli peněz přímo do největší palby před bankou a čekají, že se jim to podaří proběhnout a vyhnout se kulkám. A jakože mají dobře našlápnuto - jeden z nich třeba stojí sám uprostřed plácku, střílí po něm SWAT i policajti, ale nikdo se ne a ne trefit, to je k vzteku, co? Až ten malý černoušek najde odvahu, a nakonec naše super agentka z Interpolu s drsným výrazem v xichtě vystřelí taky z pistolky. No a to bychom měli, většina jich přežije, staří samozřejmě zase ne, ti se v rámci eutanázie sami obětují (Loganův útěk na vás!), ale děti se rodí dál, a tak to má být... Logiku a všechny ty nekonečné zásobníky ve filmu nehledejte. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Ono není to zlé, kulky všude kam se podívaš a Cage celkem v pohodě, příběh se snaží vytvořit co nejlepší akci a to chválim. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na akční béčko s unylým a vyšeptalým Cagem a s bulharskou asistencí to objektivně vzato nebylo vůbec špatné. Pestrý (a ryze brakový) scénář, svižná akce, pár dobrých hlášek ("Jestli umřeš, tak tě kurva zabiju!"), pár slušných herců, pár hezkých hereček, místy až nečekaná absence soucitu s postavami... Ale ještě víc než toho nesoucitu v tom bohužel bylo patosu a melodramatičnosti, některé scény působily až parodicky. No uznejte sami (spoiler) - nechat umírajícího chlápka nahrát na mobil srdceryvné loučení s jeho těhotnou starou a s promluvou k jeho pohrobkovi, aby to pak onen kašpar ve zdraví přežil, už je dost za čáru, takovýhle prasárny by se měly stávat jenom v hodně červených knihovnách a ne v gangsterských kriminálkách. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Cage už má za sebou mnoho mizerných filmů, ale pro většinu platí to, že ho v nich přehrála i krabice od banánů. Tady to ovšem neplatí. S podivem musím konstatovat, že tady byl Cage skutečně nejlepším hercem, což o kvalitě filmu něco svědčí. Každopádně jako v mnoha snímcích kategorie B a C i tady občas zafungovalo kouzlo nechtěného, takže se bylo čemu smát a kupodivu má film docela i solidní tempo plus je tu řada přestřelek, které sice mají pochybnou kvalitu, ale jsou tu a to se počítá. 25% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spotrebne becko pre chlapov, ktory maju radi filmy s mnozstvom prestreliek. Zapletka pripomina film 44 Minutes: The North Hollywood Shoot-Out, ale nastastie ho nekopiruje. Velkym minusom su postavy a ich vzajomne vztahy, co predstavuje jedno klise za druhym az to je miestami komicke na ucet tvorcov. Herci nemali poriadne co hrat a aj Cage si sialene zavrieska len v jednej scene. Skoda, ze na strane lupicov chyba poriadny zaporak, ktoremu by divak mohol priat smrt. Namiesto toho je jednanie lupicov miestami nezmyselne. Velkym plusom su ale prestrelky. Na nejake lacne videobecko je ich tu neurekom a vybuchuju stare dobre kapsulky a strieka hmatatelna krv namiesto otravneho CGI. Solidne prestrelky su hlavnym dôvodom, preco tento film vidiet. Kvôli nim kludne tvorcom odpustim aj jeden vybuch zrecyklovany z filmu Survivor. Ale zakomponovali ho celkom pekne a zmysluplne. Vysledkom je tupe beckom s mnozstvom solidnych prestreliek, ktore pripomina stare dobre devätdesiatkove videohity. 4/10. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Klec sa asi zabudol v 90. rokoch, tak natocil film pro muzsky - jako som ja. . Ale aspon za tie prestrelky a vybuchujuce auticka dam 40 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Zaprvé úplně debilně sestříhaný,zadruhý hrozně zahraný,emoce,hlavně ty Cageovi,vyvolávaj spíš úsměv na rtech..30%. ()

Reklama

Reklama