Reklama

Reklama

Mandy - Kult pomsty

  • Česko Mandy (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Píše se rok 1983. Red Miller (Nicolas CageGhost Rider, Drive Angry) a Mandy Bloom (Andrea RiseboroughBirdman, Souboj pohlaví) jsou dva outsideři, kteří spolu žijí láskyplným a poklidným životem na americkém severozápadu. Když ale jejich útočiště obklopené borovicovými lesy zničí náboženská sekta, v jejímž čele stojí sadistický Jeremiah Sand (Linus Roache – Vikingové, Ve jménu vlasti), Red se vydává na fantasmagorickou cestu lemovanou ohněm a potřísněnou krví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (350)

anais 

všechny recenze uživatele

První půlka mi přišla opravdu progresivní (na současnou hororovou tvorbu), nebo naopak hodně retro v duchu kinematografické psychadelie - trochu Suspirie od Argenta a bizardnosti Barkerova Hellraisera. Nad snahou budovat atmosféru dlouhými záběry a odvážnou hrou s barevnosti jsem uctivě kroutil hlavou. A pak to přijde - scéna jako z jiného filmu - napěchované bílé slipy, tričko s tigrem, záchod. Trademarkové Cageovo běsnění a všechna atmosféra byla ta tam. Místo toho si Nicholas ukul elfí sekyru (no joke) a za charakteristického řevu šel kosit nepřátele. Bylo mi to moc líto, ale mé nadšení se změnilo v naštvané rozpaky. Co mohlo být osvěžením ve stojatých hororových vodách, ustoupilo hvězdě, která ze svého hereckého přístupu udělala žánr sám pro sebe. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Mandy" bude bez debaty jedna z najlepších volieb Nicolasa Cagea na film za posledné roky. Úprimne. Tento film je podľa mňa fakt dobre spracovaný, jeho herecký výkon tomu veľmi dobre pomáha a okrem toho to dokáže emocionálne aj zasiahnuť. Vidíme čo sa udeje jeho manželke a keď sa rozhodne pomstiť všetkým, ktorí sú za to zodpovední, som kompletne na jeho strane. Nevidel som to spomínať veľa kritikov, ale myslím si, že rovnako vynikajúca je aj Andrea Riseborough. Hoci ju máme (viac-menej) len v prvej polke filmu, myslím si, že počas toho stretnutia s Jeremiahom bola skutočne excelentná. To ako sa začala smiať bolo skutočne fascinujúce. A okrem toho si myslím, že aj vizuálne má film dosť čo ponúknuť. Jeho vizuálny štýl je fascinujúci a bavilo ma to sledovať od začiatku do konca. Prvá polka má v úvode trošku pomalšie momentky a chvíľku som dúfal, že ma to neuspí, no postupne to bola už len fantastická jazda. Náš zloduch je celkom charizmatický, no jeho odchod zo sveta považujem za absolútne komický. A funguje to bravúrne. Myslím si, že toto sú filmy, ktoré od Nicolasa budem chcieť vidieť. Aby ukázal svoj talent. Nie ho zakopával v mizerných béčkach. Toto je tá cesta. Viac filmov, ako bolo "Mandy" prosím. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Geniální obrázky na rozkydnutí mozku, hlucho, geniální rozkydnutý Cage v koupelce, hlucho... Dvě hodiny na horský dráze, který by mohly bejt jedna hodina hodně někde. Takže už klasický Cosmatos. Takže už klasicky za nezasloužený 4*. (akorát by mě zajímalo, kam jsem teda vlastně napsala ten komentář z pátečních varských 3 a.m.) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, miestami bola atmosféra celkom podmanivá (zaujímavá vizuálna stránka), ale i tak mi to väčšinou prišlo ako taká pozlátková, nabubrelá snaha o artový efekt. A k tomu tá dejová linka - nezáživná až hrôza, našťastie druhá polovica bola už o poznanie lepšia. Ale aj tak, na priemer to veru nevidím. 40/100 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ON SI MYSLÍ, ŽE JSI VYJÍMEČNÁ…“ /// Divnej úvod… a divný je to i dál… Jako co mám čekat? Že to bude zvrhlý? Tak jo, čekám… Hafo jebnutejch monologů (třeba o Světle a přijetí…). Komorní něco… třeba píčovina… plná magorů. Navíc je všechno tak debilně červený… (ne vole… chápu, jen…prostě červený…) a Andrea je (klasicky) strašidelná. Jako u tohohle si fakt někdo trhá rodidla? (myšleno nadšením…) Zkrvavenej Cage sedí na míse (ve slipech) a vydává nešťastný zvuky. Dlouho… vůbec všechno tady trvá strašně DLOUHO. 70. minuta – bere si kuš, vyrobí sekeru a … mění tím i ráz filmu. Píčovin je tady furt hodně, stejně jako smrti a krve. A Cage si v tom libuje (i když poznejte něco z toho ksichtu…). Překvapěj soubojem „na pily“. Ano těch zbylejch 50 minut svádí k tomu, dát hvězd víc. Ale nakonec se mnou nehne ani scéna, ve který chce „bůh“ Nica vyhulit. Jsem tvrďas…! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, že s očistnou mocí ohně se nedá diskutovat. 2.) Miluju, když je všechno tak divně barevný a vydává to divný zvuky. 3.) Thx za titule unchained“. /// PŘÍBĚH * HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Zbraň, kterou si Red (Nicolas Cage) vyrobí k pomstě, je inspirovaná vzhledem písmene „F“ z loga švýcarské metalové skupiny Celtic Frost. (DanteZ)
  • Red (Nicolas Cage) žertuje, že jeho oblíbená planeta je Galactus, což je nechvalně známý padouch z komiksů od Marvelu, který pojídá planety. Nicolas Cage je velkým fanouškem komiksů, dokonce se nechal inspirovat postavou Luka Cage, po němž převzal své příjmení. Kromě toho si zahrál tři různé hrdiny od Marvelu ve čtyřech filmech. (HellFire)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

11.12.2018

Tady si někdo zadělal na pěkný průšvih. První kolo oscarového hlasování pro nejlepší písně a původní hudbu bylo podle všeho odstartováno a hned čtyři významné soundtracky byly diskvalifikovány.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama