Reklama

Reklama

Epizody(23)

Obsahy(1)

Návratem skrz jinou časovou linku jsme svědky neúspěšných pokusů excentrického a šíleného vědce Rintarou Okabeho, aby zachránil Makise Kurisu. Zdrcen bezmocí změnit nepříznivý osud se vzdá svého vědeckého alter ega a rozhodne se pokračovat v běžném životě, smířen s tím, že Makise už nikdy neuvidí. Když už to vypadá, že se Okabemu podařilo na svou bolestivou minulost zapomenout, potká se se známou Makise, která mu poví o jejich novém přístroji. Ten je schopen ukládat paměti a vzpomínky lidské bytosti, aby následně dokázal nasimulovat onu osobu se všemi charakteristikami. Plný naděje se Okabe pouští do testování simulací Makise, které mu přináší jen další muka a nečekaná utrpení. (Scalpelexis)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (8)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Tuturuu! Otevřte brány, král se vrací! Ano, po několika letech jsme se dočkali návratu jednoho z nejoblíbenějších anime minimálně 21. století a pokud jste zhodnotili předchozí sérii na výbornou, tak je pro Vás až nutnost pokračovat s touto "Nulou". Klíčové slovo musí být "nostalgie". Whitefox se vrátili k zavedenému a úspěšnému stylu: Žádný spěch, všechno promyslet, jen protentokrát bude náladička trochu mizernější. To by tu ale nesměla být stará známá parta kolem "šíleného" vědce Okarina, která i přes nepříznivé podmínky dozajista vytasí svůj patentovaný šarm. Hudebně paráda, grafika taky, všechno je tam, kde má být, a já nemůžu skrýt své nadšení! Chci víc! Edit po 6. epizodě: Nepřekvapivě se nám to vleče předvídatelným stylem, nicméně jsem nemile znepokojen buďto přítomností prázdnoty nebo absence substance v rámci děje. Na rovinu, je to natahované a to hodně: Věčně si připomínáme všechny postavy, které tam jsou, k nedůležitým zážitkům anebo abychom, pro mě osobně, rušivě si "užívali" zvětšené dekolty dívek. Ten VN feel je zde těžce přesílený a tudíž jediné momenty, kdy se něco děje, jsou závěrečné cliffhangery. Ty nejsou z nejhorších, ale opakovaná smyčka začne spíš překážet a působit lacině. Takhle jsem si to nepředstavoval, protože od chytré a zábavné show se to začíná varovně vzdalovat. Edit po 11. epizodě: Tohle není Steins;Gate. Minimálně ne v rámci kvality. Jsme zhruba v polovině a člověk si nemůže odpustit pocit, že viděl příběh, který by se vešel tak do 2 dílů. Zbytek nám postavy probrečí vzpomínkami na 1. sezónu, naflashbackuje, vyplní vatou s postavami jako připomínku, že existují (Tu se opakuji, co? To je co říct už) anebo dokonce si dovolí fanservisovat. Chybí mi zde inteligence (hodně se naznačuje), jakýkoliv šarm či vtip, postavy mě těžce nezajímají. Velká bída a vystřízlivění. Závěr: Silné, zatraceně silné zklamání. Kouzlo Steins;Gate bylo doslova zavražděno jak lepra táhnoucím se dějem, který se probere až v závěrečných dílech a konečně se dočkáme záblesku toho, co se nám líbilo na sérii předchozí. Ale to je málo, ukrutně málo a ani zdaleka neomluví zpackaných prvotních 4/5 děje. Když autoři neví, jak vyplnit čas a daří se jim to tím nejhorším způsobem, tak nebýt té nejmilejší nostalgie, konce bych se nedobral. Kdo jste viděli první sérii a byli z ní nadšení jako já, nechte tuto být. Vážně. Tahle cesta ke štěstí totiž rozhodně nevede. Těsné dosažené 3*. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Úvod bol skvelý. Aj napriek pomalšiemu tempu, depresívnej atmosfére a výraznej zmene hlavného charakteru sa mi to naozaj páčilo, sadla mi zápletka a sympatická mi bola aj nová hlavná hrdinka. Avšak ďalších skoro pätnásť dielov to bolo nič moc - dej sa nikam výrazne neposúval, humor nefungoval a aj cez občasné fajn momenty tam nebolo dobré zďaleka nič. Našťastie sa to ku koncu znovu vrátilo do koľají starého Steins;Gate a bolo to znovu aspoň sčasti tak kvalitné, ako prvá séria (potešil ma návrat Okarina a aj jeden menší zvrat). Avšak, skvelý začiatok a ani dobrý uspokojivý koniec nevynahradia tú vatu medzi štvrtou až šestnástou epizódou, ktorá tam len zbytočne vyplnia miesto a je nanajvýš priemerná. ()

Reklama

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Nejsem osoba, která nad původní sérii Steins;Gate slintala a spíš to pro mě bylo takové to "nucené" shlédnutí něčeho, co ostatní považují za skvost. A trvalo mi dlouhou dobu, než jsem se dokopala k druhé sérii. A výsledek? Nevím. Na jednu stranu zklamaná, na druhou stranu to mělo pár fakt dobrých momentů (ale nedotažených) a ten soundtrack v poslední epizodě byl jen citová vydíračka, která zabrala i nezabrala. Nejsem fanoušek této série, ale depresivní Okarin (jediný důvod, proč jsem se vůbec rozhodla v tomto světe pokračovat nebo s ním začít) je mi sympatický. Sice je to jen hromádka neštěstí po celou dobu, ale když se v jedné z epizod vrátí jeho šílená povaha, je to příjemná změna. Jen je škoda, že nenastala dřív. Na jednu stranu se mi to líbilo, na druhou až tak moc ne... Oh well... aspoň mám dilema na večer, cuz why not. Asi nejslabší 4*, co jsem za poslední dobu dala... I když je tam celkem dost bullshitů.. možná to změním :) časem.. jednou ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Otevřete Depress Gate a zábava bude opravdu po většinu času rovna 0. Příběh o tom, co se všechno muselo stát, aby se vše mohlo zase vrátit do starých známých kolejí je plný naříkání, smíření se s osudem a negativismu, který u původních Steins Gate prostě neznám a nemůžu říct, že by se mi tohle ladění nějak extrémně líbilo. Největším problém Okabeho je samotný Okabe a trvá neskutečně dlouho, než se to změní. No a když se konečně objeví Houoin Kyoma v asi nejsilnější a nejlepší scéně z celého anime tak už je příliš pozdě, je ho příliš málo a je jen stínem toho, na co jsem byl zvyklý. Do té doby se jen hrabeme z deprese do deprese, hledáme další cesty kudy a proč to nejde, zjišťujeme věci, které pozorný divák již dávno čeká a volný čas, kdy nevíme kam dál, vyplňujeme podružnými hloupostmi a občas i fanservisem. Myšlenka tam pořád je, zakončení se taky docela povedlo (zkrátka poslední cca 3-4 episody byly zase i záživné) a tak nemám v plánu tvrdit, jak jsem zklamaný a v depresi z toho co jsem viděl a dávat podprůměrná hodnocení, protože i když je to duchem někde jinde (nebo možná právě bez ducha) oproti originálu, stejně nedokážu říct, že by se jednalo o podprůměrné anime. Podprůměrný zážitek v určitých částech možná, ale jako celek to díky pár záživnějším pasážím pořád ještě drží a díky myšlence tomu těch 5,5/10 i nechám. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Když Hjó-ódžjnin Ńouma vymění bílý kabát za černý, mohli jsme odhadnout, že se tu bude jen brečet a fňukat jako na pohřbku... Prvních pár episod začlo slibně. Pak si kolem sebe nabalil holky a na těch to vlastně zůstalo. Celé 2 episody obětovány tomu, že jsou holky ve spodničkách a podprsenkách a mastí si navzájem prsa, poté jdou nakupovat a Ńouma u toho musí být přítomen. Když už se tam stane něco zajímavého, tak je to v další episodě prakticky zapomenuto, aby byla dostatečná stopáž na Ecchi věci a FUNSERVÍS. A o tom to tak je. První sérka nebyla kdovíjak naprosto bezkompromisně úžasná, ale oproti tomuto? Nebe a dudy... DUDY říkám... Alice in PcLand 30 % ()

Galerie (896)

Reklama

Reklama