Reklama

Reklama

Nový domov ve vesmíru

(TV film)
  • Česko Hledání nové Země (více)
Velká Británie, 2017, 2x45 min (Alternativní 89 min)

Obsahy(1)

Času nám nebezpečně rychle ubývá. Naši nádhernou modrou planetu ohrožují možné nárazy asteroidů, epidemie a katastrofální změna klimatu. Stephen Hawking se domnívá, že lidstvo už má jen sto let na to, aby si našlo ve vesmíru nový vhodný domov. NASA a jiná centra kosmického výzkumu pracují na tomto úkolu doslova rychlostí světla; denně objevují nové planety. Ale nabízí se otázka: Jaké psychické dispozice musí mít člověk k tomu, aby vydržel tak dlouhé putování? Dá se přežít mezihvězdné záření? Kolik lidí by se mělo zúčastnit největšího stěhování národů v naší historii? Tento mimořádný dokumentární film hledá odpovědi na otázky, které jednoho dne budou rozhodovat o našem osudu. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (4)

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Docela hezký dokument, místy jsem se poučil. Škoda jen, že si překladači pletou (a pohříchu zaměňují) pojmy "kvůli" a "díky". ()

Stoupik 

všechny recenze uživatele

Vesmír, tajemno, kosmické lety...má velmi oblíbená témata. Tento dokumentární film s účastí samotného S. Hawkinga se mi přesně trefil do vkusu a celou hodinu a půl jsem zhltnul jak malinu. Seriózně uchopená myšlenka o hledání planety podobné Zemi je podpořená velmi pěknou PC animací i záběry z míst, kam se běžný smrtelník asi jen tak nepodívá. Vesmírným nadšencům mohu jen doporučit. Za mě velmi jasné a zářivé 4 hvězdy. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama