Reklama

Reklama

Ohromující mosty

(seriál)
  • Česko Nejúžasnější mosty světa (více)
Německo, 2016, 5x45 min

Obsahy(1)

Tento mimořádně poutavý dokumentární seriál líčí historii nejúžasnějších mostů světa. Jde o impozantní stavby, které jsou čím dál tím komplexnější, protože vývoj materiálů a technologií vede architekty k projektování stále závratnějších a závratnějších konstrukcí. Seriál s pomocí dosud nikdy nepromítaných záběrů a počítačových simulací seznamuje diváky se špičkovými mosty ze všech koutů naší planety -- nejdelší most západního světa, americký Sunshine Skyway; francouzský viadukt Millau, klenoucí se v závratné výši; nejfrekventovanější most na světě, indický Howrah, a také několik ikonických mostů, jako je například Golden Gate v San Franciscu. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (6)

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Su technický fanatik a podobné dokumenty mám rád, ale toto se nějak táhlo a furt ukazovali (WAU!) údržbáře. Ona nynější tlačítková generace (a téměř všichni na západ, natož za velkou louží) jsou ze všeho, co nevypadá jako auto či topinkovač, naprosto vypleskí. Proto jsou pro našince dokumenty určené pro tuto cílovku k nepřečkání. Obvykle varuje již název. ---- Mosty potažmo akvadukty jsou historicky asi prvními stavbařskými díly (katedrály přišly daleko později) a smekám před nimi. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

To mě nenapadlo, že musí být velké mosty opravovány ve výškách po celý rok. Určitě za to mají němečtí nebo skotští pracovníci přes sto tisíc měsíčně. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V jednotlivých častiach sa rozoberajú postupne: 1 - Cestné mosty, 2 - Pohyblivé mosty, 3 - Visuté mosty, 4 - Oceľové mosty, 5 - Železničné mosty. Všetky gigantické stavby tu prezentované sú na prvý pohľad technologickým zázrakom, o ktorom sa pred istým časom ani nesnilo. Na taký Most Európy pri Innsbrucku či Viaduc de Millau sa môžem pozerať donekonečna. Ohromujúce sú nielen tieto stavby, ale aj ich údržba, miestami naskakuje husia koža. Skúste si len predstaviť vymieňať diódu vo výške skoro 350 metrov...Alebo v Indii opravujú most bežne bez istenia, niektoré zábery boli fakt na infarkt. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavé, poučné a poutavé. Jen to nemá vůbec žádné tempo, ale to už tak u těchto dokumentů bývá. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Osobně nesnáším výšky, ale zrovna mosty mne jednoznačně fascinují svojí monumentálností i krásou. Samotná údržba byla opravdu extrémní a nechápu jak to někdo může dělat. Zábavný dokument a 4z5. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o různých regionech světa. Dokumenty lze využít k ozvláštnění výuky. ()

Reklama

Reklama