Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Lehce nudnější variace na X-meny. Nic extra tragického ani převratného. Čistých normálních 50%. “kód 8” je volací znak při přepadení/nebezpečí. Takže asi tušíte, že půjde o přepadení na x způsobů okořeněné “x-meny” v prapodivném světě, kde policie má roboty a doprovodné drony, ale vozový park odpovídá popelnicím ze začátku tisíciletí. To samé zbraně, elektronika, oblečení... film je (samozřejmě) moderně tabulkově míchaný (dokonce i bezpohlavního máme), ale nepůsobí to křečovitě a účelově. A to se cení. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Po tom co jsem podlehl seriálu Arrow s hercem Stephenem Amellem, tak jsem jednoduše googlil spoustu jeho filmů a seriálů. Díky tomu jsem narazil na Code 8 a narovinu, tento film není dobrý. Kombinuje spoustu věcí a nápadu z jiných filmů. Je jedno jestli to byli malé nebo velké filmy, ale spoustu věcí co jsem tady viděl jsem viděl už někde jinde, jen trochu upraveno.. Docela mě to mrzí, jenže nápady docházejí a tato slátanina mnoha zajímavých nápadů určitě není atraktivní. Aspoň ne pro mě. ()

Reklama

Nix 

všechny recenze uživatele

Zajímavý koncept ala x-men z druhého pohledu a zajímavý svět nestačí pro tento film, aby z toho byla skvělá podívaná. Ústřední postava se sice vydá na dráhu zločince, avšak to žádný grázl není a ani nebude po zasvěcení do světa zločinu. Celkově mne moc sympatický nepřišel a nebavila mne ta postava obecně. Avšak bratranec Stephen mne bavil. Už v seriálu Arrow dokázal, že mu role tvrďáka sedne a byl fajn. Ale je na to sám jelikož nikdo další se nesnaží a Sung působí hrozně znuděně. Chybí tu nějaká tvář, která by vyčnívala a táhla film. A k tomu je film natáhlý a obsahuje zbytečně hluchý místa a nevyužitý potenciál nadpřirozených sil. I když se na to hezky kouká ani občasná akce film nespasí. Ale ve výsledku je to takový průměr, který ale by mohl potěšit fandy suprhrdinských filmů či zmíněného Arrowa. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec by to bolo asi lepšie ako priamočiary akčňák bez super-anti-hrdinov. Ale to bol asi počiatočný nápad, takže za mňa stále palec hore. Väčšie-menšie problémy ako s tým, že nevidíme mega akciu, ale skôr iba solídnu starú školu (to je vlastne veľké plus), som mal s tým, ako vlastne k hlavnej postave pristupovať a ako k nej má pristupovať okolie. Morálne dilemy sú síce načrtnuté, ale mohli byť spracované lepšie, čím by film získal na, no povedzme že väčšej umeleckosti. Nešťastným scenáristickým rozhodnutím je potom záverečná cesta do nemocnice, keďže Connor už predsa vie, že... ale stále prevažujú pozitíva a som rád, že aspoň prostredníctvom Netflixu sa tento menší film dostane medzi ľudí. Keď už do istej miery pripomína nabubrelý a pomerne zlý Bright, tak ten bez problémov strká do vrecka. 70% ()

PamPero 1 

všechny recenze uživatele

Svým námětem to připomíná X-meny nebo nedávné Freaks. Upoutávka (Code 8), díky které prakticky vznikl tento film, celkem slušně fungovala, ale měla deset minut. Tenhle celovečerák od Chana má minut skoro sto a to je problém s takhle napsaným scénářem. 50% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama