Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (125)

HAL 

všechny recenze uživatele

Chápu už velmi dobře označení Majora Groma za Guilty Pleasure. Pleasure to je nemalé, protože jde o jeden z nejzábavnějších superhero fláků tohoto roku (což teda asi není úplně nejvyšší meta), ale zároveň je to zábava opravdu hodně guilty... protože ideologicky tenhle film o zlu anonymních sociálních sítích a ohavnosti občanského odporu proti oligarchům není v kontextu Putinovského Ruska o moc lepší než propagandistické válečné filmy z Číny. Doslova "Anti - V for Vendetta". A opravdu doslova, inspirace tu zjevně byla víc než malá, ale příběh je převrácený a místo anarchie film oslavuje ty policajty kteří onoho rebelujícího maskovaného zloducha přivedou ke spravedlnosti. 7/10 No aspoň mě Grom přiměl se znovu podívat na Vendettu - a ta je pořád fantastická. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Už i dosud téměř rezistentní Putinfilm chytil homixového syfla a má svou Tryskomyš. Tudíž sveřepý bojovník za pravdu a lásku Igor Zaprodanovič Batmaněnko spolu s hrdinnou novinářkou Julietou Barbinovnou Lejnovičovou, morálně napraveným pamrdem Olegem Osbornovičem Prkenojným a radou Vacátkem spektakulárně demolují Leningrad, aby se dostali na pakobylku asociálně zmiliardovanému magnátkovi Sergeji Lutoroviči Zukrbrkovskému, příznačně ztvárněnému zkorodovaným Eisenbergem. No a co jako teď s tím? Má to nádech slaboduché pubertální kokotiny pro dyslektické reprezentanty v hodu rozštěpem, patinu neprcavého Spájdrgeje a dialogy, jako by se někdo snažil srkat vodku nosem a pobrukoval si při tom Kalinku. Nasraně druhé je to však vcelku velkolepě natočeno, nebere se to až tolik vážně, pouťově to nementoruje náctileté debily, necákají z toho na všechny strany hektolitry toxických rodinných hovnot, tranzistory to má akorát v prezentované spotřební elektronice a mihne se v tom na sekundu jen jeden jediný negr, a to ještě v base. (Asi to původně chtěli prodat Netmarxovi, ale víc mouřenínů patrně kolem Aurory neulovili, jsou tam prý hájení až do podzimu, a při posledním pokusu o BFLMPSVZ Prájd tam narvali všem těm transmutačním účastníkům duhové vlajky do prdelí i se štanglema.) Takže to nakonec distribuuje Sojuzmultfilm a já pálím osvěžující -istickou a -fobní trojku, protože mám rád filmy s Marvanem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

O tom, že rusáci umí točit i blockbustery nepochybuji. Má to mě sympatickou myšlenku, akční scény jsou dostatečně akční, ale z mého pohledu přepálená stopáž, která vršila díry ve scénáři. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parádní Blockbuster. To je slovní spojení, které jsem jednak dlouho neviděl a druhak také ani takhle pohromadě dlouho nenapsal. Major Grom se prostě povedl. A kdo by kdy řekl, že za tímto podařeným spojením budou stát ruce a nohy ruského lidu, kterým jsem ty jejich velkofilmy pro to jejich velikášství dlouhá léta nevěřil. A pak, že to nejde! Tento film je toho důkazem. Dobře, stopáž je přepálená, ale hned od první scény Vám bude jasné, že tohle Vás bude bavit. Major Grom je správnej ranař, občas před kamerou stojí tak správně noirově, abyste mu neviděli do ksichtu, sem tam pronese nějakou tu mega hlášku, zúčastní se pro Vaše potěšení pěkných bitek a na závěr se postaví ruskému Danielu Brühlovi s příčeskem, kterej Vás vytočí přesně tak, jak Vás nepřítel vytočit má. Po dlouhé době film, o kterém mohu říct, že je čirou zábavou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rusové už jasně dávají najevo, že jsou plnohodnotnými konkurenty Hollywoodu a Mayor Grom je opravdu komiksová pecka!Mayor Grom má nádech Temného Rytíře, Robina Hooda, Sherlocka Holmese a kamerově kreativní hrátky Mattheva Vaughna!Hlavní hrdina je sympatický detektiv, žije v chudobě, mezi kolegy moc oblíbený není, nebere úplatky, je to fér chlap, u kterého zákon hraje hlavní roli. Je docela podobný Bruce Wayenovi, vše řeší inteligencí a policejní oddělení i město připomíná Gotham. Potěší i fakt, že si hlavní hrdina v hlavě představí několik možných situací jak danou věc vyřešit, kterou i samozřejmě ukážou a několikrát při ní zemře. To má zase nádech Sherlocka, kde si musí vyřešit nejlépe možnou rovnici, aby uspěl a místy to působí jak z filmu o časové smyčce, což já prostě mám rád.Vše se změní, dokud ve městě nezačne řádit Villain zvaný Plague Doctor v černém kostýmu, s plamenomety a cool maskou, který veřejně popravuje zkorumpované policisty, úředníky i kriminálníky.Toť k ději. Celý film má úžasný vizuál, skvělé CGI, hezké lokace Petrohradu, sympatické postavy, poutavý a dobře gradovaný děj s pár nečekanými zvraty ( Odhalení záporáka i jeho motiv je skvělý), potěší i skvěle natočená akce ( především fighty jsou podány po choreografické stránce moc hezky a mají správný šmrnc), na druhou stranu bych jich chtěl o něco více. Rko to samozřejmě není, ale to se dalo čekat.Na Rusko poměrně revoluční film, který by mohl mít i u nás úspěch. Sleduje se to velmi dobře, takže doporučuji.  8/10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nadupaná akční jízda z Ruska představuje jakousi kombinaci Sherloka Holmese s Nolanovými Batmany.  Dílo se především může pyšnit kreativitou a jedinečným způsobem natáčení. S jednotlivými souboji si totiž tvůrci skutečně vyhráli. Rozuzlení zápletky ve finále pak zaručeně překvapí a následné odhalení padoucha mne donutilo vyšponovat hodnocení o jednu hvězdu vzhůru. 70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Parádní výběr hlavního hrdiny. Měl jsem pocit, jako by v tom filmu hrál můj nejlepší dlouholetej kámoš, až tak sympaticky Grom působí. Jinak jsem asi čekal mnohem víc dráž vypadající akce, takhle mi z toho vyšlo "jen" skvělé policejní béčko ve stylu Hot Fuzz, jenže já po zdejších vý(s)křicích čekal skoro plnohodnotné ruské Avengers... [Netflix] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že kým v Hollywoode už varia z vody a opakujú Spidermana na stodvadsiaty krát v stále teplejšom šate, tak Rusi sa tohto žánru chytili dobre a tento film spĺňa parametre kvalitného blockbustera. Naozaj som sa bavil, má to spád, má to zápletku, má to samozrejme aj veľa toho očakávaného, ale filmy o hrdinoch sú tak nejak menej náročné a všetko sa dá odpustiť. Hlavným meradlom je zábava a tá tu vôbec nechýbala. A vlastne sú tu aj postavy, ktorým sa dá držať palce, a to vrátane záporáka, ktorý mi tak trochu pripomenul V ako vendeta. Veď ten pomstiteľ mal vlastne pravdu. A stopáž vôbec neprekáža, celé to zbehne ako voda. V rámci žánru vydarený film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ruské komiksárna, která se u nás těší překvapivě velké oblibě. Na mě ale pořád až moc ruské, divoké a nezábavné. Dával jsem tomu šanci, opravdu ano. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Variace na zámořské blockbusterové sračkofilmy typu Sherlock Holmes s Downem Juniorem apod. A i když ruský styl kopírování a zároveň parodování hollywoodských vzorů mě často baví (ať už chtěně nebo nechtěně), v tomhle případě tomu tak nebylo. A to hlavně kvůli nesnesitelně borečkovské postavě Majora Groma, tedy jejího představitele, který je vskutku prvotřídní osina v zadku. Tenhle užvaněný kašpar mi byl od samého začátku instinktivně protivný úplně stejně, jako onen už zmiňovaný Down Junior (kterého mi neustále neodbytně připomínal). K tomu teatrální mondénnost po ruském způsobu, která má často opačný účinek a vyznívá tak trochu buransky, no a výsledkem je otravná komerčárna, která po použití okamžitě míří směr koš (ačkoliv natočená je dobře, to objektivně uznávám). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V Petrhoradě se zbláznil tamní Batman a tipec mu může zatrhnout pouze obdoba místního Sherlocka s bekovkou přišitou k hlavě. Okopírovaných motivů je tu nepřeberné množství, ale ruské prostředí tomu dává svébytný punc, takže potud je to oukej. Triková stránka sice není kdovíjaká, ale na standardní blockbusterovou úroveň to stačí. Herecky jakž takž, ale problémem je hlavní hrdina, který dokáže celkem rychle ztratit sympatie a není tu nikdo, na koho by se daly přenést. Co je ale největší problém je přestřelená stopáž, která způsobila, že přibližně v polovině mě to přestávalo bavit a ke konci už to bylo čiré utrpení. I kvůli sterilnímu finále. Rusové to umí mnohem lépe. 40% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký netradičnejší komixový film. Vidno, že z Ruska a nie z USA. Film ma celkovo proste unikátnu atmosféru. Najviac ma na filme štvalo dávkovanie informácií (schopnosti hrdinu sú dosť dlho nejasné) a rozvláčnosť. Čo so štedrou stopážou malo za následok, že som sa neraz nudil. Príbeh nie je zase až tak strhujúci. Hlavný hrdina s tou smiešnou retro čiapkou je nevýrazný. Záporák s divným účesom skôr k smiechu. Aspoňže ma prekvapil ten twist. Ten som nečakal. Akcie tu tiaž nie je veľa. Najviac sa mi páčila úvodná naháňačka. Potom tam dlho vlastne žiadna akcia nebola. Sem tam nejaká bitka a potom až finále. Za mňa to je len priemer na jedno pozretie a tretiu hviezdičku dávam len za tú ruskú atmosféru. Prípadnú dvojku určite vynechám. 5/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem asi ještě vydařenější film podle těch zdejších komentářů, které slibovaly ve většině případů pecku. Na druhou stranu, když si uvědomím, že se jedná o komiksovou podívanou z Ruska, tak jsem asi mírně spokojen. Hlavní hrdina je sympaťák, už jen díky němu asi stojí za to filmu dát šanci (plus docela obstojný CZ dabing). Malinko mě zklamalo, že akce se moc nedostavilo, opravdu v tomto ohledu je jí zde jako šafránu. Z hlediska vedlejších postav asi nemá kdo zaujmout, všichni se dají zařadit mezi šablonovité charaktery, nikdo nevyčnívá. Hlavní záporák představen efektně, ale za mě jeho potenciál plně využit nebyl. Takže suma sumárum. O žádnou tragédii se nejedná, fajn jednohubka na zabití odpoledne s charismatickým Gromem v hlavní roli, ale nečekejte nic víc. Za mě 6/10 ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Představte si, že Marvel vezme námět a vrhne se ho zfilmovat. Natočí několikero scén ve svým typický stylu, ale pak - protože Marvel ví, co dělá - si řekne, že k jejich stylu se to nehodí a tak prodá námět i s natočeným materiálem DC Warnerům. A protože Warneři neví, co dělaj, rozhodnout se využí Marvelem natočenej materiál a těch chybějících 70 % hodí Nolanovi a všechno to splácaj dohromady. Že tu píšu nesmysly? Možná, ovšem takhle nějak Major Grom působí. Má totiž jak několik vyloženě marvelovských momentů a marvelovskej humor, tak po nástupu Morovýho doktora i setsakramentsky temnou, temnorytířovskou atmosféru, záporáka a akci, včetně nějaký tý snahy o nečernobílý přesahy. Samozřejmě, Nolan to netočil a ta zmínka o něm byla spíš pro představu, takže Temnej rytíř tu působí spíš jako vytouženej cíl, než že by mu to vyloženě šlapalo na paty, ale i tak je to od Rusů další slušná věc a tak nějak doufám, že vznikne nějakej ten Grom-verse, kde to rozjedou naplno. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Tak ako to spomínajú vo svojich komentároch dvaja najväčší filmoví fanúšikovia spod Tatier ruská kinematografia ide napred míľovými krokmi (aj keď sa stále nájdu ľudia, ktorí na základe toho že je film z Ruska automaticky naparia 1*, tož trauma z toho ako ich feudálny predkožkovia ((predkovia)) vo svojich zámkoch bičovali poddaných a potom im bubáci boľševici zhabali majetok a oni potom museli začať pracovať pretrváva mnoho generácií, O já nešťastný zemepán, ako by povedal Jurošík) tak to Igor Hrom v boji proti Morovému doktorovi počas celej svojej dĺžky potvrdil. Vo filme je minimum hluchých miest, film je doslova nabitý akciou hneď od začiatku, celé to je vhodne doplnené vtipnými momentmi a záverečná potitulková scéna je tiež prísľubom toho že Igor sa ešte vráti. Netreba zabudnúť ani na to že dej filmu sa odohráva v nádhernom meste Petrohrad, takže nezabudlo sa ani na miestny Zenit a jeho futbalových chuligánov, ktorí si vo svojej štvrti rozhodnú nastoliť poriadok. Záber na psíka pred stánkom s rýchlym občerstvením jednoducho nemal chybu (ten pred koncom filmu) a keď už James Bond môže Martini tak prečo by nemohol Grom kebab. Prekvapivo svižný, milo naivný a výborne natočený film. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....ok takže aj Rusko vie natočiť akčnú paródiu....čoho to neviem -  z každého roška troška bolo "potiahnuté"......ale prečo nie robia to všetci.....  hlavne "vypožičané" bolo od S.Holmesa s R.Downey - to premietanie akčnej scény dopredu..... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tohle se rusákům povedlo a Major Grom se v klidu může měřit i se zámořskou produkcí.Příběh je sice ve své poslední třetině lehce šabonovitý,ale jinak je to zábavné,vtipné,akční a dobře natočené.Dokonce je tu i jeden překvapivý zvrat,který sice není nejoriginálnější,ale funguje velmi dobře.Trochu zamrzí,že Morový Doktor jakožto hlavní záporák je minimálně ze začátku spíš sympaťák a není tak moc důvodů proč fandit jeho dopadení.Nicméně i to se nakonec srovná a výsledkem je tak velmi příjemné překvapení...80% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Záporák ve stylu Jokera, kterému fandí většina lidí, hlavní hrdina, který mlátí lidi, aby se něco dozvěděl, drsné popravy nepohodlných lidí přenášené online, a vůbec to bylo celé velmi nečernobílé, akorát mohl film pobýt déle ve střižně, jinak ale za mě velmi milé překvapení. 85% ()

Reklama

Reklama