Reklama

Reklama

Major Grom: Morový doktor

  • Rusko Major Grom: Čumnoj doktor (více)

VOD (1)

Policejní major Igor Grom je v celém Petrohradu známý svým nezlomným přístupem ke zločincům všeho druhu. Všechno se však dramaticky změní poté, co se v ulicích objeví osoba s maskou morového doktora. Prohlásí, že toto město zachvátil mor korupce, zkaženosti a bezpráví a začne odstraňovat všechny lidi, kteří unikli trestu pomocí peněz a vysokého postavení. Společnost je rozrušená a policie bezmocná. Poprvé Igor čelí problémům při vyšetřování, jehož výsledek může určit osud celého města. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (125)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nadupaná akční jízda z Ruska představuje jakousi kombinaci Sherloka Holmese s Nolanovými Batmany.  Dílo se především může pyšnit kreativitou a jedinečným způsobem natáčení. S jednotlivými souboji si totiž tvůrci skutečně vyhráli. Rozuzlení zápletky ve finále pak zaručeně překvapí a následné odhalení padoucha mne donutilo vyšponovat hodnocení o jednu hvězdu vzhůru. 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že kým v Hollywoode už varia z vody a opakujú Spidermana na stodvadsiaty krát v stále teplejšom šate, tak Rusi sa tohto žánru chytili dobre a tento film spĺňa parametre kvalitného blockbustera. Naozaj som sa bavil, má to spád, má to zápletku, má to samozrejme aj veľa toho očakávaného, ale filmy o hrdinoch sú tak nejak menej náročné a všetko sa dá odpustiť. Hlavným meradlom je zábava a tá tu vôbec nechýbala. A vlastne sú tu aj postavy, ktorým sa dá držať palce, a to vrátane záporáka, ktorý mi tak trochu pripomenul V ako vendeta. Veď ten pomstiteľ mal vlastne pravdu. A stopáž vôbec neprekáža, celé to zbehne ako voda. V rámci žánru vydarený film. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Parádní výběr hlavního hrdiny. Měl jsem pocit, jako by v tom filmu hrál můj nejlepší dlouholetej kámoš, až tak sympaticky Grom působí. Jinak jsem asi čekal mnohem víc dráž vypadající akce, takhle mi z toho vyšlo "jen" skvělé policejní béčko ve stylu Hot Fuzz, jenže já po zdejších vý(s)křicích čekal skoro plnohodnotné ruské Avengers... [Netflix] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V Petrhoradě se zbláznil tamní Batman a tipec mu může zatrhnout pouze obdoba místního Sherlocka s bekovkou přišitou k hlavě. Okopírovaných motivů je tu nepřeberné množství, ale ruské prostředí tomu dává svébytný punc, takže potud je to oukej. Triková stránka sice není kdovíjaká, ale na standardní blockbusterovou úroveň to stačí. Herecky jakž takž, ale problémem je hlavní hrdina, který dokáže celkem rychle ztratit sympatie a není tu nikdo, na koho by se daly přenést. Co je ale největší problém je přestřelená stopáž, která způsobila, že přibližně v polovině mě to přestávalo bavit a ke konci už to bylo čiré utrpení. I kvůli sterilnímu finále. Rusové to umí mnohem lépe. 40% ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Předně musím film pochválit za pěknou produkci a výborné řemeslo, dívá se na to parádně. Postavy jsou také sympatické, především hlavní hrdina, který si půjčuje hlavně od Sherlocka Holmese. Kamerové hrátky, sem tam nějaká akce, sem tam vtípek, bohužel to pro mě bylo hrozně dlouhé a natahované, na celkovou stopáž té akce není zase tolik a příběh není tak nosný aby vás bavil dvě a čtvrt hodiny. Být to kratší o 40 minut, myslím že by to bylo výrazně lepší. Silnější 2 hvězdy. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Kirill Grechkin (Yuriy Nasonov) vlastní vůz Lamborghini Aventador. (sator)
  • Po filmu následují ještě dvě podtitulkové scény. (ben666)
  • Úvod filmu, kdy Major Grom (Tichon Žizněvskij) nahání zloděje v maskách a červených teplákových soupravách, je odkazem na krátkometrážní zpracování Major Grom (2017), které režíroval scenárista celovečerní verze. (UncleMorty)

Reklama

Reklama