Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět let potom, co strašlivá, nevídaná síla většinu lidí přiměla k sebevraždě, se jedna z přeživších se dvěma dětmi odhodlává k zoufalému pokusu o útěk do bezpečí. (Netflix)

Recenze (761)

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Hodně silné 4*. První půlka je skvostná. Strach, panika a tak silná atmosféra, že vám přijde, že máte k hlavním hercům opravdu zatraceně blízko. Řemeslně zvládnuté famózně, děj je zajímavý a poutavý a nepřinese rozhodně nic co byste čekali. Po herecké stránce luxusní. Sandra je skvělá, Malkovich hraje také výborně a za zasazení mého oblíbence Machine Gun Kellyho do malé roličky také dávám rozhodně plusové body. Konec je také zajímavý a neohraný. Jediná věc, která se opravdu dá vytknout je, že se bohužel nedozvíme co se vlastně stalo, ani kdo za tím vším stojí. Potom všem napětí a zamyšlených výrazech by to nejspíše za vysvětlení stálo. Troufám si ale říci, že to na celkovém zážitku z filmu rozhodně nic nemění a řekl bych, že tahle žánrovka je opravdu kvalitní. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Apokalyptická tísnivá atmosféra, neznámé zlo, paranoia, strach, dobré řemeslo, kvalitní herci, občas nějaký ten zajímavý nápad. Ingredience pro kvalitní hororové sci-fi, které strhne a nepustí až do konce, přestože dějově je svým způsobem úplně jednoduché - v jednoduchosti je asi opravdu krása. ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč tomu nedávám 5* je, že nezískáme žádné odpovědi na konci, což je hrozbá chyba. Ale i tak je ten film ve zbytku absolutně skvělej. Výkony, Vypráva a samozřejmě atmosféra. Příjemné překvapení - 8/10. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Tak nám vykradli o dvě třídy lepčejší Tiché místo, do hlavní role obsadili Sandru Buldokovou, jejíž herecký netalent se nezměnil od dob, co vystrčila xicht naposledy, protkali to nudnou, vztahovou vatou a hurá na to. Přičemž “to” je zde sbírka neskutečně debilních “to si snad už dělají prdel?!” momentů, kde jde naprosto všechno proti logice a rozumu. Ale chápu, že pro Emeričany asi dobrý, ti ve své naivitě klidně můžou sežrat i sjezd divokou vodou poslepu a jízdu autem s džípíeskou přesnou na cenťák... No a jako bonus, abyste se moc netěšili, milí diváci, nám tvůrci naservírují co? Ano, úplné hovno! Zatímco v Tichém místu nám ty emzáky ukázali hned a zatepla, tady se budeme bát větru, poletujícího listí a haluškových šepotů a u toho se budeme dvě hodiny kousat do prdele nudou a doufat, že už té náně konečně někdo strhne pásku. Opravdu děsivé a originální! Těším se na příští vykrádačku, kdy na planetu zavítají emzáci, likvidující lidi třeba podle smradu při kadění a populace tak nebude moct srát. A nebo si pouštět podobné, z hoven splácané filmy... Navzdory zdejšímu relativně vysokému hodnocení se Mia vrhá do peřejí a pluje proti proudu. Za dvě a to ještě s páskou přes oči. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Napínavé až do konce. Výborně zahrála Sandra a celkově snímek vypadal ponuře a depresivně zkrátka tak jak se na tento žánr sluší a patří - 80% ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Lehké spoilery: Dobrý thriller, který v mých očích mohl být ještě lepší. Vyzdvihl bych hlavně obsazení, vizuální stránku a hutnou tísnivou atmosféru, kterou si snímek drží po celou stopáž. Ale opět tu je několik věcí, které mohli tvůrci lépe vytěžit. Práce s dvěma časovými liniemi filmu umožňovala střídat divákovu pozornost, navodit zvědavost (co se stalo, že je sama s dětmi? Jsou to vůbec její děti a kam plují?) a stupňovat napětí. Jenže tato taktika nefungovala zvláště ke konci filmu. Zbytečné polopaticky sdělené informace při spojování linií (vizuální flashbacky pro pomalejší diváky), možná příliš brzké ukončení děje v minulosti (film se zaměřím pouze na Sandru a děti zpomalil až vlekl - negradoval tak, jak jsem očekával) a také tato taktika zbytečně brzy propálila, že Sandra nejspíš zůstane sama a ostatní umřou - to ale mohli tvůrci využít k tomu, že by neukázali, zda nějaké postavy umřely (Tom) a když pak entita lákala oběti hlasem jejich známých, tak by divák stejně jako hlavní hrdinka váhal, zda daná postava náhodou nepřežila a nemluví to opravdu ona. Naopak mi nevadí, že fikční svět a entitu nechali tvůrci bez vysvětlení, divák si to tak může sám domyslet a dosadit za ně své teorie. Celkově film hodnotím pozitivně, je to zatím určitě nejlépe dotažený film od Netflixu, který jsem viděl. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

,,Every contact we've had with the outside has brought us death!" Povedený thriller, který nesmírně těží ze strachu z neznámého tajemna. Dobrou volbou je forma vyprávění - neustálé střídání časových rovin funguje výborně, atmosféra je skvělá v domě i na řece. Bavila mě i rozdílnost jednotlivých postav a jejich postupný vývoj. Jediná výtka směřuje k tomu, že Bird Box nechává hodně otázek nezodpovězených a místy je až moc předvídatelný. ()

Alien220 

všechny recenze uživatele

Další z adaptací na kultovní Den trifidů (tím myslím jen tu knížku, ne filmy), která by mělo možná o hvězdičku více, kdyby nepřišla relativně rychle po vynikajícím A Quiet Place. A Sandra už taky není, co to bývalo, za to Malkovich je pořád pecka. 117 min. je ale trochu moc, nicméně práci s dějovou linií bych rád vyzdvihl, ta nemá chybu. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Ne tak propracovaný jako A Quiet Place, ale zase o dost lepší jak Stalo se. Na muj vkus moc logickejch děr, takže lepší průměr. Zatimco dneska bych Stalo se asi tři rudý nedal, v době Stalo se bych tomuhle dal jasný čtyři rudý. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Tri hviedzy sú také pacifistické hodnotenie, ktoré vlastne nič moc o filme nehovorí. Bird Box bol pre mňa Quiet Place vol. 2, pričom jednotka ma veľmi milo prekvapila a bohužiaľ sa žiadne ďalšie prekvapenie nechystalo. Má to niečo do seba, je to napínavé, myšlienka je dosť desivá, ale bez pointy a štipku racionality. Kvalita spracovania a atmosféra kompenzujú fakt, že to je v podstate o ničom a Sandra Bullock nemá na to, aby človeka bavila dve hodiny. Priviedlo ma sem Quite Place a keďže dodržím rovnováhu mojich hodnotení podľa žánrovej podobnosti, musím pridať Emily Blunt jednu hviezdu a tu sa uskromním so slabými 3*. ()

sweeta666 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, u kterého jsem se nenudila. Místy to bylo napínavé. Jen ten konec kazí mé osobní hodnocení, protože mi přišel trapný. Jinak bych dala čtyři hvězdy, protože herecky i režisérsky to bylo hezky zvládnuté. ()

Související novinky

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

V pasti dostane španělský spin-off

V pasti dostane španělský spin-off

15.03.2021

Thriller Bird Box neboli V pasti od streamovací služby Netflix zaznamenal v roce 2018 ohromný úspěch. Snímek se Sandrou Bullock tak okamžitě dostal objednávku na sequel, jenž bude adaptací knižního… (více)

Netflix nabídne obsah zdarma

Netflix nabídne obsah zdarma

01.09.2020

Dva papežové, V pasti, první epizoda Stranger Things nebo komedie Vražda na jachtě – tyto a dalších několik titulů budou čerstvě na Netflixu dostupné všem lidem bez ohledu na to, jestli platí… (více)

Reklama

Reklama