Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět let potom, co strašlivá, nevídaná síla většinu lidí přiměla k sebevraždě, se jedna z přeživších se dvěma dětmi odhodlává k zoufalému pokusu o útěk do bezpečí. (Netflix)

Recenze (761)

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

Drama, které se jen tak nevidí. Ve světě propukne apokalypsa, díky které každý, kdo vidí cosi venku, (není jisté co)spáchá sebevraždu. Proto musí hlavní postava, Malorie, nosit společně s ostatním pásku přes oči. S tím se pojí problémy, které musí překonat. Podivně se střídají časové linie, které vyústí v ne moc uspokojivé finále. Všechno kvalitně podkresleno soundtrackem Reznora, což dodalo úzkostlivou atmosféru. ()

grosek 

všechny recenze uživatele

Už v úvodu píšu, že nejsem zastáncem hororového žánru. Proč? Protože nechápu, když si film klade za cíl diváka děsit. Proti napětí nic nemám (např. Znamení považuju za jeden z nejlepších napínáků, Hitchcockovy příběhy taky zbožňuju, ale to jen proto, že pořád mají hlavu a patu). Nemám ale ráda, když film jede na apokalyptické hororové vlně a přitom jen působí na strach diváků tím, že TO něco (nějaké strašidýlko) ani nezobrazí. Máme tu teda nějaké neznámé strašidýlko, na které když se podíváte, tak se chcete zabít. Za celý film nikdo nebyl schopen TO pojmenovat, nikdo nepřišel s tím, co bylo příčinou vzniku tohoto strašidýlka a taky nikdo nepřišel s tím a nevymyslel, jak strašidýlko zničit. Všechno se zakládalo na trapných lekačkách a nekonečném utíkání před TÍM něčím. Žádnou z postav nenapadlo, že i když utíkají celou dobu jako blbečci, stejně to nemá smysl, protože dříve či později očividně zásoby dojdou (svět a veškeré dění na něm se přece zastavilo a venku za dveřmi čeká brutální nebezpečí způsobené nezobrazeným strašidýlkem, které je dříve či později chytí). Prostě jasná zkáza, která čeká všechny. Sledovat takový film mi připadalo zbytečnější než koukat v přeceňované Romě na to, jak na příjezdovou cestu neustále sere pes, a to jsem myslela, že tuhle koninu už nic nepřekoná. Kupodivu útěk před strašidýlkem naše odvážná Sandra zvládla i se dvěma dětma. A zde narážíme na další tuplovanou hovadinu: děti, které žijí v takovém strachu celý svůj život, znají pouze dva lidi, nikoho jiného nikdy neviděly, s nikým nemluvily, ani nevěděly, že existují jiné děti - tyto izolované, vystrašené děti beze jmen na konci filmu bez váhání a beze strachu popadnou v davu lidí za ruce cizí ženskou a jdou si hrát s balonkem a bandou cizích dětí? Ne, že je to holý nesmysl z psychologického hlediska, ale ona to je kravina i když se nad tím zamyslíte normálním selským rozumem. Ještě jedna věc mě velmi pobavila: nad blázny prý strašidýlko nemá žýdnou moc - ale PROČ to tak je, to už samozřejmě nikdo nevysvětlil. Takže - pokud nás tvůrci chtěli vyděsit (což asi chtěli), měli vymyslet důvody, příčiny, měli vymyslet odpovědi, aby nereálné strašidýlko působilo alespoň trochu reálně a možně. Koneckonců alespoň by tak přišli s určitým námětem toho, jak by mohl vypadat apokalyptický konec světa. Tento sálodlouhý komentář končí oznámením, že bych bývala dala jasný odpad!, ale bylo mi řečeno, že prý jen proto, že mám problém už jen se samotnou existencí hororů (a zvlášť těch špatných), bylo by takové hodnocení nefér vůči těm, co žánr mají rádi. Takže dávám dvě hvězdy, jednu za každé z těch dětí, které působily neuvěřitelně roztomile. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl tak skvělý katastrofický film (snad od Světové války Z). Susanne Bier mě už mockrát potěšila svými psychodramaty, ale že se jí povede i v, povězme okrajovém, menšinovém žánru, to by mě nenapadlo. Výborná atmosféra a strach z něčeho neznámého, bytosti nebo jevu, jehož podstatu ani vzhled neuvidíte a nepochopíte. A přesto to funguje tak, že máte strach o životy hlavních postav. Sandra Bullock exceluje a žehlí si tak u mne své vroubky z minulosti. P.S. Nevěřil bych, že slepota může mít své výhody. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Zajímavá postapokalyptická zápletka. Proplétání různých časových rovin se povedlo, navzájem nerušilo a ba naopak se příjemně doplňovalo. Dějově až na pár věcí taky v pohodě a pokud nejste letopočtář jako já, s klidem přejdete i těhotenství čtyřiapadesátileté Sandy Bullock, která na svůj věk navíc vůbec nevypadá. Pokračování by se tu klidně nabízelo, tak uvidímě. Často zmiňované Tiché místo jsem zatím neviděl, tudíž srovnávat nemůžu a brzy raději sjednám nápravu :-) ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Výborná konverzační, dramatická a psychologická záležitost, rozhodně ne horor. Moc se mi líbila Sandra Bullock a vyjádření její specifické postavy. Děj je v podstatě jednoduchý, ale scénář je dobrý a lapsů je minimum (snad nejvýraznější nelogičností je konec, kde by ta skupina vzala dostatek zásob a jaká by byla jejich kvalita? A navíc všechny zásoby jednou dojdou). V každém případě kvalitních postapo Sci-Fi je pomálu a tohle se Netflixu povedlo. Mojí pozornost snímek udržel prakticky po celou dobu a to se počítá. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Podobne ako Revenant, aj Bird Box je iba nafúknutý marketingový ťah. Tvorcovia zobrali originálny nápad A Quiet Place, trochu prepísali myšlienku, ale pointa zostala takmer totožná. Miestami sú vo filme desné hlúposti, aj keď pri sci-fi sa to dá čakať, ale tu sa hlavné postavy správali absolútne nepochopiteľne a nelogicky. Sandra Bullock už nie je to čo bývala, v poslednej dobe mi vadí čím ďalej tým viac. Jedine John Malkovich stojí za zmienku, no nedostal dostatočný priestor, aby jeho postava vynikla. Posledných 5 minút filmu mi pripadalo, ako keby ich napísal niekto, kto nevedel, o čom je predchádzajúca hodina a pol. Nič viac než slabé 3 hviezdy. ()

Perth 

všechny recenze uživatele

Dobrej postapo kousek se zjevně dobrou knižní předlohou a svižným rozjezdem. Storytelling na jedničku, budování napětí dobré, herci fajn... ale v půlce snímek zpomaluje a ve výsledku mu chybí nějaký ten šmrnc (gore, monstra, svět...). //SPOJLERZ však by stačilo aby si Sandra vypíchla oči a občas šáhla na ptáka a bude všechno růžový... teda obrazně řečeno... ()

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem zázraky, ale tohle... Film má od prvního do posledního okamžiku naprosto neuvěřitelnou atmosféru. Po celé dvě hodiny vás napíná jak kšandy, drtí svou nepředvídatelností, nutí vás oblíbit si některé postavy, fandit jim, nervovat se s nima a k tomu ta famózní Sandra. Zapadá to do sebe jak tetris (až teda na tu fungující GPS v Jeepu, když vše ostatní bylo offline, ale to je detail). Už v půlce filmu jsem věděla, že pod čtyři hvězdy nepůjdu. Konec mě pak naopak utvrdil v tom, že musím zamířit nejvýš. Zkrátka, takhle hezky sem si dlouho nepoplakala.. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel, že jdu do podobné blbosti jako bylo Tiché místo. Příběh byl sice stejně ulítlej, ale natočení oproti už zminovanýmu filmu je sto a jedna. Bavilo mě to, hlavně ty pasáže z domu, nebo z obchodu byly top. Oproti tomu zdolávání řeky, nebo cesta na shánění potravy se zavázanýma očima byly hodně mimo realitu. Schválně si zkuste zavázat oči a zkuste někam jít, garantuju Vám, že stěží dojdete sto metrů od domu, aniž byste si nerozbily hubu, natož abyste sjížděly peřeje. Ale tak je to sci-fi, takže v pohodě a beru to. Navíc za Sandru Bullock, která i po padesátce vypadá na třicet, musím dát film do červenejch čísel. ()

Katcat 

všechny recenze uživatele

Film je pro mě hodně srovnatelný s Tichým místem. Ovšem tohle mě bavilo trochu víc. Už jen to, že být potichu je na hovno, ale to, že venku, mezi těmi bubaky, musíte jít poslepu, to je hrozně tísnivé už tak. Vytváří to úžasnou atmosféru. Slepota je hrozně strašidelná. Bylo to super. Za mě film roku. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Toto je v podstate nanovo natočený Shyamalanov Happening z ktorého boli vyhádzané všetky smiešne somariny a tentokrát skutočne funguje ako dráma. Neviditeľné zlo budí rešpekt, samovražedná davová psychóza je mrazivá a pôsobivá, pričom vylepšenie o nutnosť mať zahalený zrak pridalo na zaujímavosti. Aj tento film sa pri ľahkom zamyslení začne rozpadať ako domček z kariet (tí emzáci sú vážne aj po piatich rokoch rozlezený všade po lesoch a stále sa nenaučili otvoriť dvere?), ale atmosféra je tak dobrá, že sa nad tým zrejme začnete zamýšľať až po jeho skončení. Rozdelenie do dvoch časových línii pomáha proti upadnutiu do stereotypu, ale od záveru som predsa len čakal viac. 7/10 ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele

Skvelo spracovaný horor so Sandrou Bullock v hlavnej úlohe. Niekomu tento film pripomína Tiché miesto, mne zasa film The happening, kde ľudia tiež páchali samovraždy avšak z trocha iných príčin. V Bird box o napätie nie je núdza. Prvá polovica filmu je trochu pomalšia, dozvedáme sa ako to všetko začalo a ako hlavná postava prežívala prvé dni. No kvôli spomínanému pomalšiemu tempu sa aspoň mne osobne druhá polovica filmu javí podstatne rýchlejšia, ale nie v tom zlom slova zmysle. V príbehu sa ocitáme v dvoch časových rovinách, ktoré sa v správny moment striedajú a vďaka tomu perfektne dopĺňajú. Jediné malé mínus je, že sa o pôvode zla v tomto filme toho moc nedozvedáme, ale zasa malé plus je, že to malé dievčatko je fakt milé. ()

nwx odpad!

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock s prkennym oblicejem po botoxu hraje sebevedomou otravnou nanu ktera je samozrejme nejchytrejsi, ostani grupa pak plna dalsich idiotu, snad az na Malkoviche ktery hral rozumne uvazujici postavu, film s pitomou zapletkou, plno hluchych momentu kde se jen "hlubokomyslne" keca vzdy ve dvojici, jednou ta s tim pak tamten s onim, ta s tou. Hrozne amateerskaaa blbost. Nekonecna nuda. ()

Ivo odpad!

všechny recenze uživatele

Neskonale iritující scénky pár uřvaných a pošahaných psychopatů, kdy kromě toho není vůbec zřejmé o co se vlastně jedná a co se to "jakože" děje a proč ... Ale je to prý velice vážné ... Srovnání s Tichým místem" je ovšem zcela na místě - obojí je totiž stejně odpudivá a zvráceně úchylná hysterická kokotina bez hlavy a paty ... Dusivě smradlavý a nudně ubíjející průjem z dílny filmového kroužku bohnické léčebny v čele s oslnivě procítěným herectvím Sandry Buldok ... Chceme-li ovšem tuto katastrofu přežít, nezbývá než si vzít k srdci její (ne)únavně a naléhavě udělované moudré rady a zásadně a za žádných okolností nesundávat - opakuji, haranti, nesundávat (!!) šátek z očí (a špunty z uší) během sledování celého filmu . Pak by se to snad možná dalo i vydržet... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Bird Box se určitě neubrání srovnání s velmi podobným Tichým místem. Postapokalyptický svět, důraz na rodinu sociální vztahy. Tiché místo má ale čáru intenzity filmu téměř v přímce. Bird Box má naprosto parádních 75 minut. Nejdřív jsem se bál, že většina filmu bude z minulosti, aby jsme pochopili jaká Malorie vlastně je a proč. A měl jsem pravdu, jenže naštěstí. Ze "současnosti" je velmi malá část filmu, ono totiž jednoduše není co vyprávět. Nevíte co se děje, proč mají zavázané oči... Prostě nic. Jen sledujete maminku se dvěma dětmi plout po řece (tady už uvěřitelnost trochu dostává na zadek, nedokážu si představit mít zavázané oči a nerozsekat se po 20 metrech na řece). Naštěstí tu jsou flashbacky na ty nejzajímavější události. Mám rád postapokalyptické světy, a vždycky mě hodně mrzí, že mi nevysvětlili proč tomu tak je, nebo ještě lépe neukázali v několika scénách co jak proč. Bird Box se tomu věnuje drtivou většinu první hodiny, což je pro mě mlaskačka. Naštěstí tu nemáme moc snahu o herectví a košaté sociální drama náhodné skupinky lidí, kteří zrovna prožívají konec světa. Stále se snaží nějakým způsobem ubránit tomu, co je venku. V tenhle moment neříkám, že tomu přímo budete věřit, ale stále se tu něco řeší, takže nebudete nad filmem moc přemýšlet (návštěva supermarketu je geniální). Jenže jak se skupinka zmenšuje, tempo opadává a Vy se začnete nudit. Na rovinu řeknu, že všudypřítomné zlo tu představuje jen stín a podivně létající listí, neuvidíte nic víc, snad jen pár obrázků, které Vás ale o to víc natěší, aby jste na konci byli zklamáni, že Vám tvůrci ani na samém závěru neukázali něco navíc. Poslední půl hodina je pak vyložený wtf zlo, které naprosto bortí skvěle vystavěné 2/3 filmu. Závěr je pak vyloženě brak. Je to škoda, Bird Box mohl být naprosto geniálním hororem, takhle je jen z většiny skvělým filmem, který na konci ztrácí body. ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatný. Takový survival road movie kde se prostě nemůžete podívat pravdě do očí. Sandra Bullock hlavním tahounem filmu. Falešnej 50cent taky docela v klídečku. Dost mi to připomnělo premisou the Happening. Každopádně tohle bych nechtěl zažít jako konec světa. 73% ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Ďalšie prekvapenie. Napínavý postapokaliptický survival filmík, zaujímavé postavy, dobré napätie hraničiace až s hororovou atmosférou, zaujímavý nápad. V pár chvíľach stratil na krátku dobu dych, ale inak všetko pekne šľapalo. Sandra Bulock je umelá, ale tu to nebolo až tak do oči bijúce a prekážkou ako v Oceans 8. V porovnaní s A Quiet Place určite víťaz. 7,6/10. ()

Související novinky

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

V pasti dostane španělský spin-off

V pasti dostane španělský spin-off

15.03.2021

Thriller Bird Box neboli V pasti od streamovací služby Netflix zaznamenal v roce 2018 ohromný úspěch. Snímek se Sandrou Bullock tak okamžitě dostal objednávku na sequel, jenž bude adaptací knižního… (více)

Netflix nabídne obsah zdarma

Netflix nabídne obsah zdarma

01.09.2020

Dva papežové, V pasti, první epizoda Stranger Things nebo komedie Vražda na jachtě – tyto a dalších několik titulů budou čerstvě na Netflixu dostupné všem lidem bez ohledu na to, jestli platí… (více)

Reklama

Reklama